En Skilsmässa Och Omgifte Dilemma

För många år sedan, när min bror var i college och jag var i high school, han förde sin flickvän Kay hem för att träffa vår familj. Han berättade för oss att hon gjorde honom lycklig. Han var glada för oss att träffa henne och verkade mycket mycket kärlek. Han ville att vi skulle gilla henne. Det gjorde vi. Och sedan bad han oss att älska henne. Det var inte svårt att älska Kay. Hon är snäll, vänlig och aldrig har ett ont ord att säga om någon. Hon lärde mig en hel del om kärlek.

Det var ett bröllop. Min bror gjorde Kay en del av vår familj och gav mig en annan syster. Han och Kay gjorde löften till varandra framför oss alla, inför Gud. De sade, "i nöd och lust, tills döden skiljer oss åt." Han berättade att han menade det, och det såg ut som han gjorde. Vi blev alla i familjen, och vi älskade Kay som han hade bett oss.

Det var år av familjens middagar, resor, fester, utflykter, semestrar och så mycket roligt. Vi skrattade en hel del. Min bror och Kay blev föräldrar. Jag var en moster till tre av de bästa barnen som någonsin skapats. Min bror och Kay gjorde det hela ser så bra. Vi älskade Kay mer med varje år som går. Hon var familj. Hon är familj.

Det var flera år bollspel, skolor, program, jobb, shopping, resor, semestrar, sjukdomar, husdjur till kärlek, leksaker överallt, och vi skrattade. Vi grät ibland, men vi skrattade en hel del. Min bror och hans fru och barnen verkade glada. Det såg så verkligt. Det var så trovärdigt.

Det var körlektioner, high school gradering, jobb kampanjer och grånande hår. Min bror och Kay var att åldras tillsammans. De var ledare och bra exempel.

Och så...en dag, min bror har ändrat sig. Han sa att han ville ha något annorlunda. Efter 25 år som han gick bort. Han chockade oss alla: Kay, hans barn, våra föräldrar, oss syskon och våra barn, sina vänner och sitt samhälle. Nu var det en viss förvirring, sorg, misstro och till och med ilska. Skratt slutade i våra hem i månader, samtidigt som vi försökte trösta Kay och laga vår egen brustna hjärtan. Kay hade inte sett det komma. Ingen hade. Jag tror inte att min bror hade inte ens sett det komma.

När han meddelade att han tänkte lämna Kay, han berättade att det fanns ingen annan. Han gjorde ursäkter. Han skyllde Kay. Han skyllde på andra. Och då mötte vi hennes —det "ingen annan" han var så snabbt förlovad, den kvinna han hävdar nu gör honom glad. Han medger att han hade beundrat henne på avstånd i flera år, men hon hade inte varit tillgängliga. Nu var hon. Han introducerade oss att anledningen till att han gick bort från Kay, som han strålade mot henne som han brukade titta på Kay. Han ville att vi skulle gilla henne. Vi försökte, men det gjorde vi inte. Sedan bad han oss att älska henne. Vi försökte, men vi kunde inte.

De gifte sig inom några dagar efter hans skilsmässa från Kay. Ingen av oss var där. Så nu är han använt orden igen", Till det bättre eller sämre, tills döden skiljer oss åt." Jag undrar om han trodde på dem igen. Jag undrar om hans nya fru gjorde, att veta att han sa dem innan någon annan och sedan gick bort. Jag har svårt att tro på dem. Han säger att det första äktenskap som varade i 25 år var ett misstag. Han var aldrig riktigt nöjd.

Han vill att oss att ta med sin nya fru i vår familj har planer nu. Han säger att hon är min nya syster. Han vill att hon ska sitta i Kay ' s plats på våra släktträffar. Men då var kommer Kay sitta? Resten av oss gjorde inte gå bort från Kay när han gjorde det. Hon är fortfarande vår syster, våra föräldrars dotter. Jag gjorde inte uttala orden "i nöd och lust, tills döden skiljer oss åt" att Kay alla dessa år sedan, men jag lever fortfarande dem. Jag lever för dem, eftersom han talade med dem. Jag lever för dem, eftersom jag fortfarande älskar henne. Jag lever för dem, för äktenskapsskillnad eller inte, hon är fortfarande familjen. Kärlek mellan systrar är starkare än brutna löften, och det är starkare än skilsmässa dekret. Detta är den svåraste situation jag någonsin har haft. Jag har inga lösningar, bara smärta. Min bror verkar glad, men det är på bekostnad av så många. Han har sårat människor han säger att han älskar. Vem är den här mannen? Han är inte min bror. Han är mannen som brukade vara gift med min syster, Kay.

Genom all smärta, Kay fortfarande ler. Gör hon erbjuder sig att hålla sig borta och säger att vi måste acceptera den nya frun. Hon berättar för oss, "Han är din broder. Han är en del av din familj." Vi säger till henne, "Du är vår syster. Du är en del av vår familj." Jag har folk säger till mig, "Blod är tjockare än vatten. Känslor förändras. Äktenskap slut." Jag försöker förena det hela. Men är det inte kärlek är tjockare än blod? Min bror beslut fick mig att inse att familjen är inte alltid handlar om genetik. Familj handlar om kärlek. När du älskar någon, det är förtroende, omtanke, ärlighet och lojalitet. Min bror är inte den typ av familj som jag vill hävda nu.

Hans ex-fru är.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar