Ett Bitterljuvt Farväl När Min Förstfödde Lämnar Hem För Gott

Han var min TV-binge-titta kompis och movie companion. Han skulle få popcorn, jag skulle få choklad.

Han kunde få mig att skratta så hårt att jag inte kunde sluta. Han är min förstfödde. Visst, min man och dotter är i gott sällskap, men han och jag delar ett speciellt band: en passion för dålig katastrof-filmer och sitcoms eller drama med tjatiga mamma tecken som faktiskt gör mig att se bra ut.

Efter år av Barney , Teenage Mutant Ninja Turtles , Hej Arnold! och Buffy the Vampire Slayer— ingen som jag någonsin fått ombord med—så var vi äntligen på samma sida. Om han inte var på jobbet eller med sina vänner, och jag var stolta över att vara hans backup plan. Men våra tillfälliga arrangemang var kortvarig. Han var hemma efter college, bara tillräckligt länge för att rädda upp för att gå ut, som det ska vara. Jag visste att det var dags.

Vi kollade på några lägenheter och hittade en vår första dag ut. Hyresavtalet undertecknades en vecka senare, och den ökända "en fot utanför dörren" blev mycket riktigt, mycket snabbt. Vi följde med honom på den obligatoriska Ikea och Bed, Bath & Beyond körningar, att hjälpa honom inreda i sann minimalistisk stil, och laddade upp den SUV som vi hade flera gånger tidigare under sin studietid år. Jag var glad för honom, så jag gjorde vad jag kunde för att hjälpa till och delade hans entusiasm. Men jag var också ledsen.

Jag hade behandlat våra "avslut" innan, även om det inte alltid i de mest ädla mode. Även om den klassiska förskola separation lämnade oss oberörd, den sleepaway camp adjö kastade mig i en loop. Han och hans lilla syster hade dykt upp vid sidan av vägen när vi körde bort från lägret för denna dag. Han lade en arm runt hennes lilla axel och vinkade på oss med ett stort svep av hans andra arm. Jag tog en mental bild av två små högtidliga ansikten som vi passerade, de såg ut som ett par förlorade föräldralösa barn. Jag var vattenverk tills vi kom till motorvägen, samtidigt, utan att vi visste om, de var i stort sett dansa en congas linje tillbaka på lägret.

Sedan var det sommar-program han deltog i Irland. Jag fick inte gå till gaten på flygplatsen, så jag fortsatte att skrika, "sätta sig på planet med jätten shamrock!" eftersom jag inte hade något förtroende min 16 år gamla skulle komma på rätt kontinent utan vägledning.

Min kusin sa att hon visste vad jag var nu att gå igenom, som hon precis har flyttat in i hennes äldsta i college. Jag erkänner att det är inte lätt det heller, men det är en helt annan sak. För mig var detta ögonblick min son faktiskt blev en självständig vuxen (han är helt och fullt stödja sig själv). Det betydde att det skulle finnas någon "boomeranging"—han skulle åka, och det skulle sannolikt vara för evigt.

Det hade varit mitt uttalade mål för 20-lite udda år: att främja inledandet av en självständig vuxen. Men sedan när det faktiskt hände sig, jag hade mer problem med det än jag hade trott. Jag hade vuxit mycket fäst vid denna nya vuxna, som ofta kan gissa vad jag tänker och känner till mina brister och mina guilty pleasures bättre än de flesta vem som helst.

Han hade varit den glada lilla pojken med den perfekta skålen frisyr och varumärke stort leende, som, från en ung ålder, engagerad i samtal med vuxna och skulle recitera dialog från varje film han någonsin hade sett. Hans inramade bilden nu flinar åt mig från förskolan, läger, skolan, little league och gymnasiet bilder som jag igenom hyllorna i den. Det är hela sin barndom i ett rum. Hans college årsbok foto står inför mig i sovrummet, men det han är inte stel med ett onaturligt leende, kvävd av en knapp-upp klänning skjorta och slips. Han bara satt för att bilden på min envishet och visas orakad, ler varmt med hans vinröda T-shirt som kikar ut under sin svarta mössa och klänning. Det är min favorit skott.

När vi fick möjlighet att ta bort saker innan sin första natt i nya lägenheten, mina tårar var precis under ytan. Jag försökte att fokusera på verksamheten på hand. Han såg rakt igenom mig, och frågade mig om jag var okej. Tricket var upp, och jag har tillfälligt tappat kontrollen, pinsamt att släppa ett par droppar. Han lindade sina armar runt mig, lutar sig över att omfamna mig i en stor björnkram. Han förstod.

När allt var att ställa upp, jag gick ut från sin lägenhet och in i hallen. När jag vände för att gå ner för trappan, jag tittade tillbaka på honom där han stod i sin nya dörröppningen. Han höjde handen för att säga adjö och blixtrade mig att le av hans. Han var stolt över. Jag gick ner för trappan och ut till bilen och satt där i ett par minuter, inte vill lämna. Jag stirrade upp på sin upplysta fönster och så småningom drog bort från trottoaren, full vetskap om att han startar sitt eget liv utan mig och att denna adjö var en separation som ingen annan.

ADVERT

Lägg till din kommentar