5 av 90-talet för tekniska Problem som Du Aldrig Kommer att Få Igen

Det är dags jag tala min sanning: jag gjorde en hel del tekniskt faux pas tillbaka i dag. Och med "dag" jag menar den förhistoriska tid då vi fortfarande skrev kontroller för att betala för våra matvaror. Kontroller som hade adresser på dem. Huset adresser. För hus som hade riktiga fasta telefoner i dem. Fasta telefoner som är ansluten till faktiska väggarna, med kablar som så småningom ansluten till telefonstolpar. Dessa är, tack och lov, felsteg som mina barn kommer aldrig att be om ursäkt. Om du en gång har begåtts av någon av dessa 90-talet flubs, höj din hand, omformar sig, och gå vidare.

1. VIDEON Mooch

Om jag fastnade på jobbet eller ville gå ut på kvällen men hade glömt att programmera min VIDEOBANDSPELARE för att spela in ... åh, jag vet inte, låt oss säga att X-Files eller Twin Peaks eller ER (döm inte), jag skulle rutinmässigt ringa min vän Kristen och ber henne att spela in det åt mig. Detta var irriterande för flera skäl: 1) Eftersom jag var i huvudsak ber henne att titta på vad jag ville titta på, så du kan bara spela vad du faktiskt tittar på; 2) Eftersom det krävs henne att spåra en användbar VHS-band, och 3) Eftersom jag var i stort sett med henne för fri kabel.

2. "Oops, jag spelade in över din Geraldo"

Om du hade en rumskamrat på 90-talet, har du förmodligen en "olyckshändelse" som är inspelad under en show som de älskade minst en gång. Gillar deras fladdrande kopia av Det är den Stora Pumpan, Charlie Brown eller som ett avsnitt av Priset Är Rätt när de satt i den främre raden och log varje gång kameran skära bort från Bob Barker för att visa publiken. Det gjorde jag. Ledsen, pal—men allvarligt, du borde ha hoppat ur de små flikar på baksidan av bandet. Meddelande till mig på FB någon gång!

3. Att använda Någon Annans Prata Minuter

Samlas runt, barn, och jag ska berätta om en gång när vi använde för att betala för varje minut tillbringade vi pratar om våra flip-telefoner. Det var den galnaste sak! Vad är det? Ja, jag sa "vänd" telefoner. Nej, de gjorde det inte vänder ... aaaahahaha, du är söt, kiddo. Faktiskt, de vänt öppna, som ett CD-fodral. Vad är ett CD-fodral? Åh, kom igen nu. Du vet vad en CD-skiva är inte du? Nej, de kom före flash-hårddiskar. Jag är ledsen—vad gjorde du bara frågar? Vad är det som talar? Varför, det är vad vi gör just nu, lilla rackaren!

4. Tittar på TV Tillsammans. Över Telefon.

Ibland, när jag var i 20-fetal, jag var för trött för att gå ut på natten (jag vet! Så galet, eller hur?!). Vilket var komplicerat, eftersom jag inte heller kan spendera en hel kväll utan att någon form av social interaktion. Alltså, utvecklingen av de värsta-av-allt-möjligt-världar hybrid: prata med din vän på telefonen medan du både sett samma visa. Hur pittoreskt det verkar nu för att samtidigt genomföra två aktiviteter som har passerat sitt bäst-före-datum: pratar på fast (se #3, ovan) och två personer som tittar på samma episod av samma visa på samma gång ... därför att de måste.

5. Att avbryta en Uppringd Anslutning Med Samtal Väntar

Det finns vissa ljud som jag aldrig kommer att glömma: mitt nyfödda sons första skrik. Det krossat glas under min mans fot på vårt bröllop. Den perfekta C-del av min mor att låta en arg " JENNIFER!!! "när jag var liten. Och skrikande, popping, bräkande, stamning skrik som var ljudet av ett 56k-modem utvidga knotiga, tag hand om modernitet. När det fungerade, det var glädje, att ljudet. Det innebär att du kunde "komma på" kan du komma åt världen ute . (Och Earthlink.) En del av spänningen i det hela var det faktum att du bara visste ... skulle det ansluta den här gången? Eller skulle du få genom 30, 60, 90 sekunder av auditiva förväntan, bara för att kopplas ur i sista stund? Dial-up var en grym, grym herre. Det enda crueler var när du glömde att blockera samtal väntar och någon beeped i när du var juuuust om att ansluta, och därigenom störa den lilla roboten i din dator som var på väg att nå xmod.

ADVERT

Lägg till din kommentar