9 Sätt att Liv Är Bättre I Din 40-talet Än I 20-årsåldern

När du är i tonåren och 20-årsåldern, äldre människor ofta säger att du är i "den främsta av liv." Som någon som kämpar för att hitta en karriär och skaffa sig goda relationer, hittade jag detta djupt oroande. Var de som säger att det skulle bli svårare som jag åldras? Eftersom jag redan var hitta livet ganska svårt. Som tur är, har jag funnit att dessa människor var 100 procent fel. Under de nio sätt jag har funnit att livet kan bli bättre för oss fortysomethings än det var för 20 år sedan.

1. Vi har viss kontroll över våra karriärer. I min 20-talet, jag bumbled runt, inte helt klar över vad jag ville göra, alternerande mellan lame temp jobb och hugger på en riktig karriär. Jag var rädd för att slå ner någonting, så jag arbetat konstig och/eller långa timmar, med undantag för sträckor när jag inte kunde få något arbete alls. Nu har jag några riktning, ett cv, ett utvalt område. Vissa dörrar har stängt, visst, men det är frid i att bara ha ett fokus.

2. Vi har viss kontroll över våra liv, period. I college, har jag kämpat sig igenom grundläggande krav var jag inte intresserad av, likväl jobb som jag inte gillar, daterad och män som var fel för mig. Jag kände mig ofta hjälplös för att skapa det liv jag ville för mig själv att jag faktiskt inte ens vet vilken typ av liv jag ville för mig själv. Kanske några unga kvinnor vet exakt vad de vill ha och hur du kan få det på 25, men för många av oss, riktning och kontroll är förvärvade färdigheter.

3. Vi vet nu att spelet är längre än vi trodde att det var. Jag brukade tänka att allt i livet hade att avgöras av, säg, 33. Men kvinnor i min ålder är att återuppfinna sig själva hela tiden—vård skola på 38, law school på 45. När jag var yngre, jag skulle ha trott att det var "för sent" för en andra karriär. Men nu vet jag att skolan är en del av livet också. Inte för att få alla "med på resan är också den destination på din röv, men jag tror att kvinnor i 40-årsåldern får mindre arbetat upp om man börjar på ett nytt projekt är "värt" det. Projektet i sig är värt det, oavsett vad slutspelet är.

4. De sex är bättre. Jag tittar på TV-serien Flickor genom mina fingrar eftersom sex scener får mig att krypa. Inte på grund av Lena Dunham ' s figur—som om jag är man att döma, men på grund av hur många av de möten är så usel . När vi når vår 40-talet, oavsett om vi är enda eller samarbetar, vi har fått choosier. Vi har bara sex med personer som vi vill ha sex med. Vi vet vad vi vill och vad man ska fråga efter.

5. Vi har bättre relationer. I min 20-talet, jag träffade en MASSA förlorare: män som var själviska eller opålitliga, eller, på den andra sidan, som verkligen var till mig men jag var inte i dem. (Men det tog mig alldeles för lång tid att bryta för saker för att de var perfekt "på papper".) När jag träffade min man, jag hade börjat, slutligen, att vara attraherad till män som var bra och snygg.

6. Vi är bättre vänner, och våra vänner har det bättre. Jag hade också vänner vem var otillförlitliga eller ens småaktig, men jag hade ännu inte har förtroende för eller sociala färdigheter (försiktigt) skär dem lös. Genom dina 40s, du vet hur man känner igen en kvalitet vän, och du har kompetens för att bibehålla vänskap, utan att någon av kvävning eller försumma den andra personen.

7. Vi är (typ av) kontroll över våra pengar. Så, jag kommer aldrig att bli rik, och visst, jag oroa pengar ibland. Men vad händer med pengar är inte en överraskning längre, som när jag var 21 år och skulle gå till BANKOMATEN och det bara...skulle inte vara något det. Eller mina checkar, som skulle studsa eftersom jag dras fel. Eller min mamma var tvungen att förklara "undanhålla" från lönecheckar. Saker och ting är allmänt förutsägbara, vilket känns som en enorm tyngd av ångest lyfts från mina axlar.

8. Vi bryr oss inte (så mycket) om vad folk tycker om oss. Åh, så mycket av mina yngre år var tillbringade undrar om någon gillade mig, om de var arg på mig, om någon i hemlighet trodde att jag var lam. Men nu, på 41 jag vet Jag är lame. Jag är egentligen inte försöker dölja något längre: jag kommer aldrig bli smal, eller fullt påklädd och med 7 a.m., eller har cool, outdoorsy hobbies, eller har en perfekt inredda hus. Alla som fastnat runt för att vara min vän är okej med det. Det är en lättnad att sluta låtsas att vara mer tillsammans än vad jag är.

9. Vi har mer empati. Unga människor är dömande, eller åtminstone var jag i alla fall. Jag tänkte att om något gick fel för någon, de måste ha gjort något för att förtjäna det—att de inte "smart." När jag blir äldre, inser jag hur mycket tur spelar in allt: om vi träffar rätt partner, oavsett om vi valde rätt stort för en bra karriär, oavsett om vi kunde hitta ett fast jobb. Mina egna svårigheter och oväntade kamper och dåliga beslut—har gjort mig mer empatiska mot andra också inför utmaningar. Jag känner mig mer i fred med världen på grund av det.

Alla dessa saker översätta, för mig åtminstone, till mer lycka. Jag är glad att uppfostra mina barn, att vårda mina relationer, plugga tillsammans på min karriär. Det är ett oerhört mycket bättre sinnesstämning än jag hade när jag var 25 när jag kände utspridda och unmoored. Det är nästan som att detta är den bästa av livet.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar