9 Saker jag har Lärt mig I 9 År För att Höja Pojkar

Att växa upp, om pojkar verkade som en främmande arter till mig. Min syster och jag växte upp med vår ensamstående mamma, så att mitt hus var full med tjejer, 24/7. Jag hade några manliga bekanta under åren, men jag var aldrig den typen att göra många pojke vänner. Verkligen, den man som jag har känt den bästa i mitt liv är min man. Vi träffades när vi var unga, och han blev snabbt min närmaste vän. Innan jag träffade honom, jag hade definitivt lite av en rädsla för pojkar, men han lärde mig att män inte bara är stökiga, smutsiga, galna beslutsfattare. De har sina mjuka fläckar, också deras sötma.

Fortfarande, jag blev liksom chockad när jag var gravid för första gången och fick veta att jag var med en pojke. Jag kände mig som om jag inte vet en sak om hur man uppfostrar pojkar. Jag trodde att jag skulle göra en zillion misstag, och jag var lite uppskärrad över möjligheten av att uppfostra ett barn gjort av snips och sniglar och valp hund svansar.

Upp två pojkar har visat sig vara en vild, en underbar resa. Jag har lärt mig så mycket om killar och om mig själv. Min första son (att man som bröt mig in!) kommer vara 9 snart. Detta förbryllar mig och gör mig mycket stolt. Inte bara är han som ingen jag någonsin träffat (pojke eller flicka), men också hur hans "boyishness" spelar ut är en av de mest förtjusande delar av honom.

Här är nio saker jag har lärt mig i nio år för att höja pojkar:

1. Penis ner i blöjan! Jag lärde mig den hårda vägen vikten av att hålla din baby pojkens penis pekar söderut i hans blöja. Oavsett hur absorberande blöja, de penisar kommer att hitta ett sätt att spruta kissa upp och ut om det inte stickas in ordentligt. Men när din baby eller toddler listar ut hur man får in handen i hans blöja, skyddsnät går ut genom fönstret. Varje gång en av mina diapered pojkar har haft en mitt-i-natten olycka, hans penis hade blivit mystiskt pekar på fel sätt.

2. På tal om penisar, oavsett vad de gör för dem, att de inte kan bryta. Jag var tvungen att be min man samma fråga flera gånger under åren: "Är du säker på att han kan göra det för att hans penis?" Svaret är alltid ja, även när de drar ut dem, vrida dem till knutar, och sticker alla slags små leksaker i.

3. Pojkar göra gråta, och hur du reagerar på deras tårar innebär världen. Det är en myt att pojkar är tuffare sex. Pojkar gråta över små saker och stora saker. Pojkar gråta när deras kroppar får ont och när deras känslor få ont också. Jag tror att det är väldigt viktigt för alla att känna sig bekräftad när de är upprörda, och kanske ännu mer så för små pojkar, som ofta höra i tidig ålder att skärpa upp. Jag ser alltid till att låta mina pojkar vet att det är OK att gråta, och att få uttrycka sina känslor—även ledsen och kära—är en del av vad som gör dem starka (och kallt!).

4. Pojkar verkligen är som vilda. Jag vet att det finns tjejer där ute som inte kan sluta röra på sig och har löjligt förråd av energi. Men jag tror att det är lite vanligare hos små pojkar, och låt mig säga dig, det kan vara crazy . Om mina pojkar stanna inne för mer än ett par timmar, de bokstavligen börja bouncing off väggar. De är små apor, klättring på köksbänken och kryper över fönsterbrädan. Det är helt utmattande, men kan också vara roliga och söta som fan (så länge man inte bryter några ben!).

5. Små pojkar är inte hårdkodade att som liten pojke saker. Jag berättade aldrig för mina pojkar vilka leksaker de ska och inte gillar. När de var små, båda mina pojkar var mest lockade till rosa och lila leksaker. En blev kär i en rosa kundvagn, den andra antog en glittrig rosa tiara. Vid samma tid, båda var besatta med bilar och lastbilar. När de blev mer social och lärt sig vad pojkar och flickor är "tänkt" att vilja, att de valde att spela med mest pojkaktiga leksaker. Ändå var jag glad över att ha igång dem i med ett öppet sinne (och hjärtat) när det kom till könsspecifika leksaker.

6. Du kommer att rengöra kissa utanför ditt badrum golv för resten av ditt liv. När jag potta utbildade mina söner, jag trodde att jag var off the hook i form av att städa upp efter dem, men inga . Pojkar i alla åldrar har svårt att få varje uns av sin kissa i toaletten. Jag trodde det var bara jag, men jag gjorde en informell Facebook-enkät, och denna situation är alltför vanligt. Ja, du kan lära dem att sikta, men tydligen penisar inte alltid samarbeta. Du kan göra din son städa upp sin egen kissa—vissa människor tycker att det skulle vara den bästa lösningen på problemet. (Om du lyckas göra dina söner städa upp efter sig själva, låt mig veta din hemlighet, okej?).

7. Inte alla pojkar tror att fisa skämt är roliga, och det är inte alla pojkar gillar att rulla i leran. Jag var ganska säker på att ha en pojke betydde att leva lite grova runt kanterna, men inte alla pojkar tror badrum humor är där det händer (även om min tro rapningar är ganska coolt). Jag tror att mina söner är de enda som inte gillar att bli smutsig. Go figure.

8. Pojkar kan vara medkännande, söt och omtänksam som flickor. Min yngre son är en av de snällaste människor jag någonsin mött. Ja, han är bara 3, men han känner varje gång jag är det minsta upprörd, kommer över till mig, draperier hans små armar runt mina axlar, och säger, "Är du ledsen för?" Om jag berättar för honom att jag är upprörd, han säger "Det är OK, Mamma," i den mildaste sätt. Visst, några pojkar har att stereotypa manliga distansering (min första son kan vara så ibland), men vissa är så söt och medkännande som kan vara.

9. Du är inte bara höja en pojke—du höjer en man. När jag insåg detta, jag visste att jag hade en av de viktigaste jobben i världen. Här är varför: Bra män är svårt att hitta. Ja, de är ute, men alldeles för många män inte visa upp för människor i deras liv på det sätt de behöver. Alldeles för många män är arga, våldsamma eller respektlöst. Alltför många män har fått höra i hela sitt liv för att flaskan upp sina känslor, att "man up". Mer typ, awesome män vi upp, desto bättre för hela mänskligheten.

Alla säger att pojkar älskar sina mammor mer än något annat. Jag har alltid trott, Duh, alla är tänkt att älska sin mamma. Men jag tror att det är något särskilt om mor-son bond. Det faktum att vi är de motsatta könet innebär att vi har mycket att lära av varandra och mycket att ge. Så mycket som mina söner driva mig till vansinne ibland—att kollapsa på mig, gnäll och jämmer, vilket gör mig att hålla andan när de hoppar ner en hel trappa—jag vet att de respekterar mig som en mamma och en kvinna. Mina söner har en stark, passionerad trohet till mig.

Höja mina söner är liksom inget jag någonsin kunde ha drömt om, i alla mest fantastiska sätt. Mina pojkar är det bästa som någonsin hänt mig, och jag är tacksam för dem varje dag.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar