9 musikvideor Från 90-talet Och 00-tal Värt Återbesök

Det är en rolig sak för mig att vara med att uppmuntra människor att titta på musikvideor.

Till skillnad från nästan alla andra i min ålder, jag var inte ett stort fan av dem när de kom ut. Men efter år av avsky dem och inte vara i populär musik, jag fann mig själv i den ironiska ställning på MTV, VH1 och MTV2. Trots min inledande motstånd, som arbetar på dessa musik nätverk var en ögonöppnare för mig. Jag startade 1991 och var utsatt till en helt ny värld att jag skulle varit att undvika för alla fel anledningar. Min cynism bleka nog att inse att när du får den perfekta kombinationen av regissör och musiker, är det möjligt att sluta med fyra minuter av konst. Alla andra reminisces om 1980-talet, men det var på 1990-talet då musikvideo verkligen utvecklats till något som är värt att hålla på, för så mycket mer än av nostalgiska skäl.

Att lämna ut Michael Jackson och Madonna, som kunde fylla oändliga top 10 listor på sina egna, här, i ingen särskild ordning, är 10 musikvideor värt att minnas från 1990-talet och 2000-talet. Jag hoppas att de kommer jogga ditt minne också.

1. Lauryn Hill " Allt Är i Allt,' regisserad av Sanji (1998)

Nålen droppar, och New York City blir den ultimata skivan. Jag har fortfarande den romantiska visionen om New York, så den här videon verkligen talade till mig.

2. Soundgarden - " Black Hole Sun,' regisserad av Howard Greenhalgh (1994)

Jag jobbade på MTV när detta kom ut, och människor var samlade i korridorerna och fördes in i kontoret av en av musiken programmerare för att titta på video. Det var en av de stunder som förmodligen inte att hända över det längre, men det var härligt.

3. Fatboy Slim 'Vapen av Val,' regisserad av Spike Jonze (2001)

Jag jobbade på MTV2 på den tiden, och vi förväntades ha kanalen på hela dagen på vårt kontor. Oavsett hur många gånger detta spelade, vi fick aldrig trött på det, och vi hade musik videor kommer hela dagen lång. Det var som en present varje gång det kom på.

4. Blur " Kaffe & TV,' regisserad av Hammer & Tång (1999)

Jag föll i kärlek med denna video, hårt. Jag var på MTV2, där vi kunde spela quirkier saker, och detta fångade mig. Min syster-in-law är en konstnär, och hon handmålade en T-shirt med lite mjölk kartong om det för mig eftersom jag älskade video så mycket.

5. OK Go 'Det Här Går Igen,' regisserad av Trish Sie och OK Go (2006)

Detta var ett svårt val. Jag har "En Miljon Sätt" eftersom det var den första av OK Go video (och gjordes för ca $200), skott i en av bandets medlemmar' bakgårdar, och stoppade oss i våra spår oavsett vad vi arbetar med? Nästan. Men sedan lade de till löpband och blåste mitt sinne igen. Försök inte detta hemma, men sitter ditt barn ner framför den här, eftersom de kommer att älska det.

6. Smashing Pumpkins Ikväll, Ikväll, " i regi av Jonathan Dayton och Valerie Faris (1996)

Mina vänner som alla älskade the Smashing Pumpkins, men jag hittade Billy Corgan röst bara lite pipig för min smak. Men jag var tvungen att erkänna att video sparkade röv. Titta på det idag igen, får mig att inse att den här låten var ganska bra också.

7. Björk 'It' s Oh So Quiet,' regisserad av Spike Jonze (1995)

Säga vad man vill om Björk, den kvinnan vet vad man ska göra med en musik video. Hon har alltid älskat att para upp med visionära styrelsen, och den här videon är en hyllning till old-school musikal, vilket gör det ännu roligare eftersom Björk är som fn-gamla skolan som du kan få.

8. Jamiroquai " Virtual Insanity,' regisserad av Jonathan Glazer (1996)

Hatten, flytta soffan, obehagligt buggar, dans...försöker att inte låta denna video muntra upp dig. Du kommer att misslyckas. Oavsett vad allas musiksmak var på gång, vi alla älskade den här. (Förresten, det är en tv-spel nu.)

9. Weezer "Hålla Fishin',' regisserad av Marcos Siega (2002)

Weezer + Mupparna = amazingness. Plus att filmen var regisserad av Marcos Siega, som jag arbetade med på en game show på MTV. Han var ansvarig för att få publiken för att visa varje dag, som var mycket svårare än du tror. Han var bra på det, men han pratade alltid om att vilja direkt, och till skillnad från så många andra människor som har sagt att han faktiskt lyckades. Plus att han fick träffa Mupparna! Han gjorde en hel del videor musik och är nu leda TV-program och filmer. Han insåg att hans dröm, som jag har inget annat än beundran för, och han var en trevlig kille så han förtjänar det. Också, för alla som älskade The Muppet Show denna video är lustiga.

Och efter min tid på dessa nätverk, jag tillbringade sju år på Säkring. Jag kan fortfarande inte tro att jag var flickan som används för att hata musik och videor, och jag fick betalt för att titta på dem i över ett decennium.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar