9 Hemska Saker Från 80-talet Som Faktiskt Är Helt Awesome

©falskt

Så länge barnen i deras hårsnoddar och off-the-axeln Flashdance sweatshirts anses retro och cool, verkar det vara en skam att vi inte omfamnar andra, mindre glamorösa traditioner från 1980-talet precis som entusiastiskt.

Vi vet alla färska grönsaker är bättre än bearbetade skit, vi vet att low-cal falska mat ska läggas på hyllan i fördel av bra fetter och hela korn. Vi vet Aussie Sprunch Spray är definitivt cancerframkallande, och det är vetenskapligt visat att vi kommer att ta ett decennium av våra liv om vi kan hålla det stående framför en mikrovågsugn. Men det finns vissa uppfinningar geni som kom till framträdande under årtiondet som gav oss Intellivision, Reaganomics och Salong Selectives att det ändå verkar vara en fruktansvärd skam att låta gå.

1. Kaffe-Mate

"Är du laktosintoleranta?" frågar berörda vänner när jag är fångad lägga till Kaffe-Mate till en perfekt bryggd kopp svart kaffe. "Nej, jag är inte," säger jag med ett litet leende, "men varje sekund räknas på morgonen, och som inte kan få bakom en mjölk-liknande ämne som också förgyller och ger en härlig explosion av smak som Vanilj eller Crème Brûlée eller Thin Mints alla i en häll?" "Men är det inte alla KEMIKALIER?" frågar de, välsigna deras hjärtan. Tja, säger jag, det är faktiskt nästan alla vegetabilisk olja och, dessutom, det är nästan hylla-stabil, så det kommer inte förstöra som de där irriterande ekologiska mejeriprodukter. Du behöver inte ens att brygga kaffe—bara att koka upp lite vatten, lägg en sked av snabbkaffe och ett par matskedar Kaffe-Mate, och du har själv en läcker morgon behandla.

2. Elektriska Filtar
© Wikipedia

Jag förstår inte riktigt varför dessa pärlor någonsin föll i onåd. På en bittert kall vinternatt, de nätter när du kan se dina andetag i sovrummet och din man insisterar du sova med fönstret öppet för att det är "bättre för dig," vem har inte önskat att hunker ner under en toasty elektrisk filt vevas upp till 8? Jag är ganska säker på att risk för brand ryktet var allt en bluff som begås av skaparna av duntäcken, men du behöver inte falla för deras smutsiga tricks längre. De till och med göra elektriska filtar med olika kontroller för varje sida av sängen, så att du kan ställa in två helt olika klimat i Kalifornien kung och alla kan sova lugnt.

3. Lean Cuisine

Det är en middag för en som kockar i 4 minuter! Visst, det är inte ditt första val för att komma i ditt dagliga FDA-rekommenderas näringsämnen, men i en nypa, varför inte ta en promenad ner kulinariska memory lane och njuta av en single-lady del av LC Mac och Ost och en diet soda till middag ikväll? För 280 kalorier, du kan göra mycket värre. Till exempel, du kan ha 280 kalorier Entenmann s sockerkaka.

4. Fliken

Snackwell s, Jane Fonda aerobics och obegränsade möjligheter för diet soda—åh, ha varit en kvinna som försöker att förlora några pounds på 1980-talet. Det var en enklare tid, en tid innan kolhydrater var dåligt för dig och Fliken var den elegantaste cola i stan. Jag ska erkänna att det är tufft att spåra på Fliken dessa dagar, men jag är inte främmande för att en Fresca eller allas favorit standby, Diet Coke, att följa mina frysta middag.

5. DustBusters

Vissa kanske hävdar att man bör dra bara ut Hoover och faktiskt vakuum din lägenhet varje gång på ett tag, Melissa, men jag är här för att säga att en kvinna kan ganska effektivt sätt att få effekt av full dammsugning av plats-rengöring vaksamt med en DustBuster när hon spioner en röra av smulor på matta eller en päls är värt hund hår på soffan (pälsar: Var är DE nu?). Varför gjorde människor att sluta älska sina DustBusters? Är det på grund av Smuts Devils och Dysons och andra lätta dammsugare har gjort sin bekvämlighet föråldrad? Jag spillde ut en hel shaker av salt på min spis förra veckan, och jag DustBustered upp det innan jag ens var fullt medveten om det har spillts. DustBusters: De bust mer än damm.

6. OXY 10

Skruv Töm A och andra fina brygder förskrivas av hudläkare för att behandla konstig vuxen acne som kommer på runt 25 och det verkar som att vi kommer att dras med för resten av våra liv. Jag svär fortfarande av Oxy och sin tvillingbror, Clearasil, för att torka upp finnar över natten. Ibland får jag även lämna för arbete med en knaprig vit fläck fortfarande på mitt ansikte, och jag bär det med stolthet.

7. Keso

Min pappa brukade göra oss smörade nudlar med keso, och medan vissa människor kanske fnyser åt en måltid med absolut ingen färg alls, det är fortfarande min comfort food val. Keso ensam är läckra. Keso med frukt är gudomlig. Det bästa keso, för dem som är upprörd av Vänskap varumärke som jag, är Organiska Valley. Det näst bästa är Ljus n' Livlig, fortfarande i turkos-blå tub som har varit skön varumärke sedan 80-talet.

8. Crystal Light

Det är sockerfria Kool-Aid, men med attityd. Classier. Visst, även spilla en droppe i Kristall Ljus "Iced Tea" på disken lämnar en oroande rödaktig fläck som är omöjlig att ta bort utan att en skursvamp och blekmedel, men vill du hellre att jag inte dricka något vatten alls? Jag tänkte inte.

9. Rättigheter

Som gick genom hela 80-talet med stick-rakt hår och aldrig fick en perm, även om varenda en av hennes vänner gjorde? Vem trodde att vid 34 års ålder att hon inte vill gå igenom hela sitt liv aldrig veta vad det var som att ha en röd vilda lockar och så marscherade in till sin frisör och krävde en perm? Är jag den enda? När jag satt där i giftiga haze perm kemikalier, resten av kvinnorna i salongen rynkar på näsan bakom deras InTouch tidningar, jag undrade vad som hade tagit mig så lång tid att bita ihop.

Jo, jag fick reda på när de stänger togs bort och jag hade en konstig kinky pressning-järn frisyr som inte, som jag hade hoppats, när den konfronteras med en diffuser och en del DevaCurl spray, förvandlas till Julia Roberts i Mystic Pizza . Jag fick en dålig, dålig perm under 2009, och jag tillbringade de närmaste åtta månaderna blåser i mitt hår, rakt ut, precis som någon naturligt lockigt hår flicka skulle. Jag vill fortfarande ha lockigt hår, dock, och har varit kända för att spendera några timmar i badrummet med en Aqua Netto och Conair locktång för att försöka uppnå det. Gamla vanor är svårt, tyvärr.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar