9 Grymma Saker Om Att Vara En Äldre Mamma

När jag var nio månader gravid med mitt andra barn, jag satt på en parkbänk medan min 3-åriga son har spelat på mina fötter. En man som promenerade med, gjorde en gest att min pojke, och sa, "Ditt barn eller din grandkid?"

Yee-aj. Okej, ja, jag hade mina två pojkar på slutet av sidan—den andra kom bara blyg av min 40-årsdag—men jag trodde inte att jag var i farmor territorium ännu. Jag menar, visst, jag skulle ha velat ha barn tidigare (min man skulle ha också) men det tog ett tag för oss att hitta varandra. (Anor i New York är ungefär som att The Hunger Games utom med mer narcissister och $18 cocktails.) Vi var så ivriga att få bollen i rullning, så att säga, att jag var 11 veckor gravid på vårt bröllop, eftersom varje brud vill bli acne-befläckade och håller en diskret dold barf bag när hon säger: "det gör jag."

Så när folk ser ner på, eller säga avvisande saker om äldre föräldrar, jag vill säga, hej, det är inte som jag ville att kombinera grått hår och toalett-träning ett litet barn på samma gång. Men nu, med sömnlösa nätter mestadels bakom mig, jag börjar faktiskt njuta av att vara en äldre mamma. De andra äldre mödrar vet jag känner samma sätt—även om vi inte precis välja för att saker ska vara på det här sättet, känner vi som en lite mer mognad gör oss till bättre föräldrar än vi skulle ha varit 10 år tidigare. (Självklart vet jag att många unga människor gör fantastiska föräldrar, men för mig, väntar visade sig vara rätt drag.) Under de nio största sakerna med att vara en äldre förälder.

1. Jag är okej med att inte festa. Genom att den tid som vår första son kom, min man och jag var för det mesta gjort med bar-hopping fas av våra liv. Vi behöver inte sörja den sena kvällar eller baksmälla. (Vi gör sörjer att sova i. Jag kommer aldrig någonsin att vänja sig vid att bli väckt av någon slå mig i ansiktet med en lastbil.)

2. Vi var helt redo och peppad att ha barn. Eftersom vi hade gott om tid att tänka på det, vi var 100 procent på styrelsen med att ha barn. Det var exakt noll konfliktfyllda känslor om ett positivt graviditetstest. I själva verket kan det ha varit ett par ganska gamla människor som gör Elektrisk Skjut medan du håller i en kissa stick.

3. Vi är mer fast i våra karriärer. Om du har barn när du är 25 (och det finns stora fördelar att jag inte förneka det), du höjer små barn och att utveckla din karriär på samma gång—och det kan vara enormt påfrestande. Vi båda hade uppnått vissa karriär framgångar när vår första kom, och de hade möjlighet att skala tillbaka på arbetet fram till en bit att ta hand om våra söner.

4. Jag är lugnare och har mer tålamod. Som någon som lider av ångest, jag brukade ha ett hår som utlöser stress. Men jag har levt med ångest så länge att jag vet hur jag ska hantera min "besvärjelser", och jag vet att flare-ups är precis som ett avsnitt av en kronisk sjukdom. När jag var yngre, jag trodde verkligen tror att världen var slut; nu vet jag att det är bara gremlins att prata. Om jag hade haft mina barn yngre, varje utslag eller spräckt läpp skulle har sänt mig till panik. Nu har jag bara säga att, "Nej, kära, vi tvätta upp blod med trasor, inte bra handdukar."

5. Jag har perspektiv. Blir en mamma, i alla åldrar, ändringar ditt perspektiv på den bredare kulturen. När jag var yngre köpte jag in en hel del skadliga idéer om kvinnor—om utseende, vikt och värde. Kombinationen av moderskap och åldrande har hjälpt mig att se både vad som är bra och dåligt om den kultur jag uppfostra mina barn i och hur man kan motstå de element som jag inte gillar. Om nu någon säger, "Vara en man!" till min son, jag bara rulla mina ögon.

6. Jag är inte lära sig att vara en vuxen på samma gång jag lär mig att vara mamma. Om jag skulle bli en mamma på 23, jag skulle ha utsatt mina barn för att min växtvärk—att lära sig att öppna en IRA, hur man handskas med en bil att göra det knackar buller, och hur man orm en toalett—vid samma tid som jag var att uppfostra ett barn. (Nu, naturligtvis, jag vet att alla svar: Leta på Internet.) Jag vet att du kan göra dessa saker på samma gång, utan att sprida ut dem ger dig lite mer utrymme att andas.

7. All den ungdomliga skruv-ups (jag hoppas ) är över och gjort med. Så, okej, jag kommer inte att förlora $300 vid tre-card monte i Penn Station igen. Jag tänker inte låta AAA-medlemskapet upphör, och att sedan få ett 1979 Dodge Charger för en cross-country resa. Jag kommer inte att låt någon random dude "hjälpa" mig med tomma avlopp tankar på en hyrd HUSBIL .

8. Har jag rätt partner. Jag säger inte att alla äldre förälder har ett perfekt äktenskap. Men de typer av relationer som jag hade när jag var yngre—allt från killen som försöker "göra det" som en ukulelist att killen som var mer konventionellt missbruk—är bakom mig. Om du gifter dig lite sent, jag är övertygad om att du gör ett mer genomtänkt val.

9. Jag känner mig otroligt lycklig. Jag ville ha barn så länge som jag hade gjort frid med inte med dem—som gjorde sin ankomst så mycket mer av en välsignelse. Om jag hade haft mina barn när jag var 25, jag kanske har tagit ungdom och fruktsamhet för givet. Så vad händer om jag är tekniskt gammal nog att vara deras mormor? Jag är så tacksam över att vara mor till alla att mitt hjärta stannar när jag ser på dem. Och det är något som blir sötare för varje år som går.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar