9 80-talet med Låtar Som Beskriver Livet Med Min Tonåring Dotter

Efter att ha överlevt den gut-vridande tween år med min äldsta dotter, jag är redo för lite mindre känslomässigt drama och en lite mer rimlig konversation. En mamma kan drömma, eller kan hon inte?

Medan höjer en teen dotter är definitivt mindre spända än att höja en tween—mest för att mitt hjärta är valkiga och mina nerver som stål, efter att ha överlevt att inlärningskurvan—det har fortfarande gott om utmaningar för oss båda. Jag lär mig då för att hålla mitt avstånd när hon växer upp och in i sig själv, kikhosta upp hennes framgångar och äga sina misstag längs vägen. Hon lär sig att det är OK att göra dessa misstag, att komma till mig när hon inte kan hantera något på egen hand, och att sola sig i rena glädjen av att hennes egen bakgrund.

Föräldraskap min tonåring flicka, kan jag inte låta bli att bli påmind om vad jag var i den åldern att växa upp på 80-talet och hur olika saker ser ut idag. Det finns dock ett par 80-talet låtar att hålla poppar upp på min favorit Pandora-station vars titlar verkar helt beskriva livet med min teenage girl idag:

1. Duran Duran, "Girls on Film"

Eller snarare, Snapchat, som i huvudsak är denna generations version av filmen (om de bara visste vilken film var). Min nästan 14-årig flicka snaps oändliga selfies, sedan omedelbart lanserar dem ut i den virtuella universum. Några av dem är rent ut sagt ful (medvetet) medan andra smälta mitt hjärta med sin skönhet (#nofilter). Jag påminna henne om att allt på nätet är permanent. Hon rullar sin ögon, berättar för mig att hon vet att sedan håller på att knäppa.

2. The Clash, "Ska jag Stanna eller Ska jag Gå"

Jag är inte alltid säker på när min dotter vill ha mig hängande runt för att hjälpa henne med läxor eller en utmanande sociala situationer eller när hon hellre vill jag bara slå det så att hon kan räkna ut det på egen hand. Min tendens är att sväva, men jag vet att lära sig att navigera toppar och dalar på sin egen är en del av att växa upp. Dessa dagar, jag betalar extra uppmärksamhet när hon behöver mig och när hon fick det täckt.

3. Madonna, "Like a Virgin"

Vi talar om sex en hel del liksom, mycket mer än vad jag någonsin gjorde med min mamma som en tonåring. Medan en del av mig vill skrika, "Abstinens!" den del av mig som kommer ihåg hormon-inducerad lust för min egen tonåring år tar en mer realistisk inställning. Vi pratar om när det händer, inte om hur man ska vara tydlig med vad du vill och inte vill, skydd, njutning och relationer. För att vara ärlig, det gör mig lite squirmy, men den som sa att höja tonåringar kommer att bli en promenad i parken?

4. Rob Bas & DJ-E-Z Rock, "Glädje Och Smärta"

Bara för att hon är bättre på att reglera sina känslor än hon var som en tween betyder inte att min dotter inte vill fortfarande piska sig själv i frenzy—både glada och smärtsamma slag. Hon grät jags, medan färre, är intensiv. Hennes ilska och frustration blossar upp snabbt. Lika hård är hennes livsglädje och spänning. Aced matteprovet? Dags att göra cartwheels på gräsmattan medan transportband ut "Eye of the Tiger" obvs.

5. AC/DC, 'Back in Black'

En gång i tiden, jag hade en bedårande liten flicka som bar alla saker prinsessa, vacker och rosa. Nu har jag en kantig tonåring som bär ingenting annat än olika nyanser av svart—svarta leggings, konstfullt slet, urtvättade svarta jeans, drapey svarta T-shirts, små svarta klänningar, och misshandlade upp svarta Converse. Varje gång på ett tag hon kastar en mörk grå linne eller en vinröd tröja. Fas eller evig mode uttalande? Hursomhelst, hon ser ganska cool ut.

6. Pet Shop Boys, 'Vad Har jag Gjort för att Förtjäna Detta?"

När min dotter kastar dolkar på mig utan någon uppenbar anledning, som jag inte ge henne en servett eller jag påminde henne om att hon har fem minuter innan hennes resa anländer, jag undrar ofta vad jag gjort för att förtjäna denna typ av behandling. Sedan kommer jag ihåg att jag föräldraskap tonåring och svaret är, "Absolut ingenting". Det gör inte den interaktion acceptabelt, men det påminner mig om att den tonåriga hjärnan som har att göra med en hel del och att inte ta det personligt.

7. Salt-N-Pepa, "Push It"

Om du tänkt sätta gränser för barn i lekåldern var tufft, vänta bara tills att barn blir tonåring. Exempel: "Mamma, kan du plocka upp mig från Julias hus vid 11 ikväll? Hon har folk över, och jag är helt funnit mig en resa dit så..." regeln i vårt hus är ingen sen kväll planer på vardagskvällar, men hon hoppas att jag ska bortse från det eftersom hon gjorde sin egna planer och fann sig en åktur. Jag älskar att hon är aktiv, men hon är också att pressa gränserna för vad vi har kommit överens om. Med en tonåring, det är vårt jobb att sätta upp riktlinjer och förväntningar och hennes jobb är att skjuta tillbaka på dem.

8. Simple Minds, " Don 't You (Forget About Me)'

I sin brådska att vara självständig, min flicka blir ibland i över hennes huvud, vare sig känslomässigt, akademiskt, eller i allmänhet. Hon vill att lista ut allt på egen hand eller med hjälp av sin lika oerfarna kamrater. Saken är den, att hon glömmer att hon har den mest kunniga, stödjande och kärleksfull resurs för alla rätt ner i hallen: mig. Jag försiktigt påminna henne om att jag också var en gång en tonårig flicka och att jag alltid finns att lyssna, ge råd eller bara en kram.

9. Guns N' Roses "Sweet Child O' Mine'

Det bästa med att ha en tonårig flicka? Du glömmer aldrig den söta barn hon är på hennes kärna. Det är vad hon har att bygga på alla dessa år. Föräldraskap min tonåring dotter är klibbig verksamhet, men som hon driver och drar, ögonen rullar och luft kyssar, trotsar och följer hennes väg in i vuxenlivet, jag vet att hon har ett hjärta av guld.

Föräldraskap en tonårig flicka håller mig på tårna, men så länge vi fortsätta att kommunicera, oavsett om det är genom selfies, mer sex föredrag, mode tips eller en enkel kram, jag tror att vi ska göra det genom OK. Kanske ska jag göra hennes mixtape.

ADVERT

Lägg till din kommentar