7 Sitcom-Tema Låtar Från 80-talet som får Oss Att Gråta Lite

Dessa dagar, de flesta av mina TV-tittande som händer efter mina barn går till sängs. Vid denna timme, jag föredrar lättare underhållning, men, tyvärr, sitcoms som jag visste att dem är en sak av det förflutna. Dagens komedier alla försöker för hårt att vara edgy, med mörkare och mer skruvade karaktärer än jag kom ihåg från de visar i min barndom. Och idag visar är alldeles för coola för att ha en levande publik studio, ett skratt spåret, eller ens en öppning theme song.

Kvällarna i mitt 80-talet barndom var allt om prime-time sitcoms, fylld med alla element som känns föråldrad och corny till oss nu. Jag skulle krypa upp med min familj på 8 p.m. för att magic hour när mina favoritprogram skulle komma på. Så snart som tema låten valsade, en våg av komfort skulle skölja över mig, och jag skulle sjunka djupare ner i soffan, glada att ansluta igen med tecken på mitt favoritprogram—karaktärer som kändes som familj.

När det kommer till 80-talet sitcoms, tema låtar var allt. Till denna dag, om jag hör ledmotivet från en av mina favorit 80-talet visar, jag är sannolikt väl upp med tårar, oavsett var jag är.

Här är några av de som är garanterade att göra susen:

1. Skål

Har vi inte alla vill gå där alla vet att våra namn? Den Skål' låten är förmodligen den mest kända tear-jerker av alla. Skriven av Gary Portnoy och Judy Hart Angelo, musiken och texterna är nästan för söta för att matcha känslan av showen. Och ändå, Skål handlade mycket om att hitta sann vänskap och kärlek, även om många av karaktärerna var lite grova runt kanterna—men kanske det var just den punkten.

2. Taxi

Tema sång för Taxi har ingen text, men det är en härlig bit av musik som alltid får mig att rinnande. Låten har ett namn: "Angela", och den var skriven och framförd av Bob James från hans 1978 album Touchdown . För mig, låten känns precis som the New York i slutet av 70-talet och början av 80-talet, när serien tar plats och väcker kärlek och kamratskap avbildas så vackert mellan tecken på Taxi .

3. Vem är Chefen?

"Helt Nytt Liv," den Vem är Chefen? tema låten (skriven av skaparna av serien, Martin Cohan och Blake Hunter) är ganska vanliga på ett sätt. Men då bron sveper du bort dina fötter: "Det fanns gånger När jag förlorade en dröm eller två / Hittat spåret, och i slutet var du." Och sedan kan du börja att få alla kvävd, och du är extatisk över igen som Tony hittade ett trevligt hem att höja sin dotter, och även om du inte är säker på om han och Angela ska vara tillsammans eller inte, i slutet av låten, du är helt böka för två av dem för att slutligen komma ner till affärer och slips freakin' knut redan.

4. Golden Girls

"Tack för att du är en vän..." Som inte gråta varje gång Golden Girls - låten handlar om? Jag menar, det kan bli lite löjligt ibland, och det är därför vi älskar det), men i slutändan handlar det helt om vänskap— den typ av vänskap som varar livet ut . Jag vet inte om dig, men temat i låten är framför allt en tear-jerker för mig eftersom det får mig att sakna mina morföräldrar, som används för att övervintrar i tropiska platser som Florida.

5. Punky Brewster

Tema sång, "Varje Gång jag Vänder mig om," framförd av Gary Portnoy, är det bara drypande klibbig sötma. Låtarna påminner dig om att Punkig var föräldralös och togs upp några motgångar i livet ("Kanske världen är blinda / Och bara en liten ovänlig / vet inte"). Och sedan texterna sammanfatta förhållandet mellan Henry och Punkigt—hur de båda behövde någon och hur slumpartat det var att de hittade varandra: "Du kan vara ensam och sedan / för En dag du ler igen" Och det är naturligtvis Soleil Moon Frye, söt som helst, vandrade runt med den bedårande hunden. Häng på, jag tror att jag har något i mitt öga.

6. Laverne & Shirley

"Shlemiel, schlemazl, Hasenpfeffer som Ingår!" När jag var liten, jag visste inte vad på jorden inledande texter även var, men jag älskade allt om mässan, inklusive-låten. Jag brukade titta på Laverne & Shirley varje dag när jag kom hem från skolan. Dessa två kvinnor var inte bara fånig och oerhört sympatisk—de var verkligen handlar om "doin' det vår väg." De var på väg att bryta regler, att vara äkta och värdefull vänskap över allt annat. Helt flytta till mig, ser tillbaka som en vuxen.

7. Familjeband

Familjeanknytningen - låten, "Utan Oss" skriven av Jeff Barry och Tom Scott, är händer ned STÖRSTA tear-jerker av dem alla. Familj Band var om familjen, och Keatons var en familj som kändes som min egen på många sätt. Jag älskade alla karaktärer och hade en enorm crush på Alex (vem gjorde inte det?). Titeln sekvens visar tecken kramar varandra ungefär en miljon gånger, och om det inte var nog, texterna bara få dig i tarmen: "Vad skulle vi göra, baby / Utan oss?" För mycket, jag säger dig, för mycket.

Visst, 80-talet sitcoms kan ha saknat ett visst djup. Ibland var det rent av meningslösa och dumma. Men temat är sånger hade ett sätt att du tror att du skulle titta på något med hjärta och sanna integritet eller, åtminstone, gav dig något att sjunga med till. Och oavsett hur mycket någon gör narr av, eller kritiserar den sitcoms av 80-talet, vi kommer alltid att ha en speciell plats för dem i våra hjärtan.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar