Föräldrar Av 80-talet Var inte Gör Fel, Och det Är inte Heller De Föräldrar Av Idag

Jag är född i good ol' 1975. När jag var ca 7 min far spelade på en vuxen-league baseball-lag och vi skulle gå på alla sina spel. Det enda solskydd på våra kroppar var Dr Pepper Lip Smacker vi fick i Julklapp det året. Min mamma skulle ge mina systrar och mig pengar för soda och ring dyker, och vi skulle gå runt med våra fickor fulla av bytet och se vad för typ av spänning vi kunde röra upp. Vi var också viktigt att titta på det faktiska spelet. Vi ville delta i spektakel av våra egna, och min mor bokstavligen hade ingen aning om var vi var eller vad vi gjorde.

Våra sommardagar inte innebär summer camp, läsa, eller scheman av något slag. Långa dagar på stranden var bäst när slutade på Mcdonalds. Jag minns särskilt min mamma att svänga in på parkeringen av den gyllene bågar i vår blå, överdimensionerade Caprice Classic en eftermiddag som jag bokstavligen gled över sätet, utan säkerhetsbälte, banka in mina systrar. Jag var fortfarande oljad upp — jag tror att jag skulle använt en hel flaska av garvning förstoringsglas och Solen-I dag. Vi återfuktad med några Hej-C, sedan kom tillbaka i bilen för att bege mig hem där vi spelade ute på våra tire swing tills det blev mörkt .

Dagarna blev vår — som före oss med så många möjligheter att få den bottnar i våra fötter svart, får ätas till döden av myggor, och har socker, spannmål och frukt pajer. Varje morgon och varje dag efter skolan, vi var ju som sagt samma sak, "Nu går du ut och spela." Och det gjorde vi.

Spendera timmar med att göra läxor var inte en sak. Jag nästan aldrig kom hem med pappersarbete för mina föräldrar att anmäla, och om du spelar en sport, träning och spel var direkt efter skolan. Jag minns inte mina föräldrar som kör runt känslan som om våra scheman var utom kontroll. Jag minns dem tittar på nyheterna varje kväll, eftersom min far drack Budweiser och min mamma knäppte öppna hennes Flik.

När jag var tonåring, jag skulle ha flickvänner kommer hem på bussen med mig efter skolan. Vi spenderade eftermiddagen tittar på timmar av Nickelodeon, äta instant ramen, vilket gör busringningar, och skriva anteckningar till våra vänner eller nuvarande krossar. Sedan skulle jag prata med dem i flera timmar på kvällen, vrida mitt finger runt min rosa telefon sladd som vi diskuterade vad vi skulle ha till skolan nästa dag, samt alla nya drama.

Jag ser tillbaka på min tid som ung tjej med djup nostalgi, och eftersom min barndom kände mig speciell för mig, jag låta några av dessa stunder läcka in i mitt föräldraskap för mina barn. Dessa dagar, som jag ibland längtar efter saker att bli som de var för mig att växa upp i 80-och 90-talet .

Men inte hela tiden — del-tiden är tillräckligt bra. Jag tror på att bära solskyddsmedel, och jag uppmuntrar mina barn att plocka ett fritidsaktiviteter aktivitet som de gillar. Jag räknar dem för att läsa nästan varje dag.

Jag vill att mina barn ska åtnjuta de friheter jag gjorde. Jag vill få dem att anamma möjlighet. Så det är precis vad vi har gjort i vår familj.

Jag har varit kända för att låta dem äta socker flingor till frukost. På varma dagar efter skolan, min son rider hans cykel över hela stan med sina vänner, jag är glad att vi kan kommunicera tack vare tekniken, men jag vet sällan exakt var han är.

Lukten av McDonald ' s fortfarande tar mig tillbaka till dessa sommardagar, och jag ta med mina barn dit för att äta ett par gånger i månaden. Min dotter längtar ramen när hon är sjuk, så jag får alltid det för henne.

Jag skulle ljuga om jag sa att jag inte känner mig skyldig när min granne berättade för mig att hennes barn inte ens vet vad en Happy Meal är. Och när några av barnen mina barn vill umgås med är för upptagen med att hoppa från aktivitet till aktivitet för att komma över för en riktig lekstund, ifrågasätter jag mig själv och undrar om jag utsätta mitt barn tillräckligt.

Vissa dagar är vild och fri, och jag gör mina barn leka ute hela dagen lång och jag är tacksam att vi inte ta på sig så mycket att de inte har tid eller energi att klättra i träd och utforska.

Och andra dagar, jag är den tuffaste Uber driver ut det, fortkörning runt till varje händelse i vårt fullmatade dag. Jag är tacksam för dessa dagar också. Mina barn har möjligheter och lära sig om saker som inte var tillgängliga för mig.

Det finns tillfällen när vi har alla infästningar och att ha en god hemlagad måltid hemma, men jag är sugen lukten av pommes frites blandat med vanilj mjukglass (fan, jag älskar att lukta), så ska jag berätta för mina barn att hoppa i bilen, eftersom vi ska ut. Jag tror ärligt talat att jag blir mer upphetsad än de gör för att äta snabbmat.

Jag tror inte att föräldrar gör fel i dessa dagar, inte alls. Men jag tror inte att föräldrarna gjorde det för fel på 80-talet eller 90-talet heller. Saker och ting är annorlunda säker. Varje generation har sin egen uppfattning om hur de vill att föräldern. Jag har just bestämt mig för att kombinera dem.

Du kan fortfarande göra fantastiska minnen och har ett fullspäckat schema. Bara för att dina barn inte spela barfota under sprinkler betyder inte att du skadar dem och får dem att växa upp för fort.

Och bara för att du tvingar dem att gå ut och spela tills gatan tänds på och mata dem ramen för lunch en gång på ett tag betyder inte att du är försumma dem heller.

En sak ringar sant nu som gjorde för några decennier sedan (och kommer att fortsätta att vara sant för evigt): Måttlighet i allt som är viktiga, så snälla ge Lucky Charms. I morgon är jag rostning en ekologisk kyckling i mellan att ta min dotter till lacrosse och min son till en kodning club. För oss är detta ett perfekt recept för en lycklig familj.

ADVERT

Lägg till din kommentar