1980-talet musikvideor Min Mamma Skulle Aldrig Låta Mig Titta på

Min mamma var en trevlig, artig, överbeskyddande Katolsk dam som tog oss på egen hand efter att min pappa gick bort. Jag växte upp till höger på den springande punkten i en betydelsefull kulturell epok i musik—tillkomsten av MTV—med upprörande, skandalöst videor och catchy, ultra-cool musik. Jag dyrkade den och satte transfixed i timmar. Utan det, skulle inte jag har utvecklat min musikaliska smak utöver det vanliga. Jag upptäckte det en dag av misstag, snubblar att komma över det som de spelade ett Hjärta konsert video. Från denna punkt, jag var fast!

Under ett besök till mina kusiner' hus, vi upptäckte att mina kusiner var förbjudet att titta på MTV. Men min mamma är tillåtet det. Min mamma damen som förnedrade mig genom att vägra att låta mig titta på filmen Fame med mina kusiner på en familjefest på grund av att R-rating (hon visste inte ens om Irene Cara topless scenen!). Sedan igen, min mamma aldrig in i rummet när MTV var faktiskt på eftersom vi förträffligt bytt kanal när den mest fartfyllda filmer sändes. När hon kom in, KLICKA! gick video.

Nyligen, jag frågade henne varför hon tillät oss att titta på MTV. "Åh, jag tänkte att det var precis som att lyssna på radio." Men Mamma, visste du att se Madonna vred sig på golvet i en se-via, spets brudklänning, crooning "som en oskuld"?! Nope. Vi var för snabba med att besvärliga kabel-tv-box.

Här är bara några av 1980-talet musikvideor som min mamma skulle aldrig låta oss se, om hon bara hade känt:

J. Geils Band', Mittuppslag'

Berättaren är gamla flickvän visas naken i en "girly" tidningen. Vad fan är ett mittuppslag? Jag funderade. I videon, flickor paraderade av, blinkande mellan sedesamma, tröja-klädda skolflickor att struttade, illa klädda-i-siden-teddy kalender flickor, sjungande, jublande, gör cartwheels, och klappar. Var de skrattar åt deras lycka vara gjutna i en video som garanterade deras superstjärna av gäst-huvudroller på Love Boat och Mord, Skrev Hon eller gjorde de inte inser att bara Tawny Kitaen skulle dra nytta av hennes video vixen status?

Madonna, "Like a Virgin"

Detta var inga oskyldiga Madonna, droppande i svart gummi armband, unbrushed hår och pleather spandex, ringer en pojke sin "lucky star". Hon är crooning om hennes senaste sexuella upplevelse och informera oss om att det är inte första gången, känns bara som det. Samtidigt som rodde över Venedigs kanaler, hon luxuriates runt båten, insvepta i vitt, fint, ren material, med kom-hit, tunga lockförsedda ögon stirrar på kameran. Hur många barn frågade sina föräldrar vad en jungfru var efter att ha hört denna låt?! Oh, boy!

Culture Club, 'Vill Du Verkligen Skada Mig?'

Jag kommer aldrig, någonsin glömmer bort att titta på denna video för första gången medan du smuttar på varm choklad ur Snobben muggar med min syster, och vår oändliga debatten om huruvida denna sång varelse var en pojke eller en flicka. Hur förklarar du ett gender-bending personlighet som Boy George? Refrängen av 1980-talet har föräldrar som eventuellt inte kunde uttala de rätta kombinationen av ord för att förklara cross-dressing till naiv, skyddad, suburban kids som mig.

Van Halen, "Hot for Teacher" / Polisen, 'Stå inte Så Nära Mig"

Både melodier med en av mina favorit gitarrister och en av mina favorit band. (Jag ingår Polisen låten på grund av innehållet.) Heliga bröst i Van Halen video, BTW, och successivt någon av David Lee Roth ' s solo-material! Vad motivet var för eleverna att verkligen lära sig från läraren? Hmm? Sedan har jag haft en sak för Sting-forever—hans grubblande, blond snygg, hans sexiga, raspiga röst, hans lugna intelligens—skulle jag ha varit frestad att acceptera rida han erbjöd? Jag vet, tala inte med främlingar (bra låt av Rick Springfield, BTW), brottslig aktivitet med en minderårig flicka, men, hey, det regnade och "hans bil, som är varm och torr." Kan man klandra mig?!

Glenn Frey, 'Smuggler' s Blues"

Drog bilder i överflöd, troligen inspirerad av hitlåt, Miami Vice . Jag älskar film videor, och detta undfägnar oss av en knarklangare/smuggler, hans smutsiga affärer, många förklädnader och den oundvikliga dubbel-korsning upplösningen. Även om jag var borta om kokain, jag kunde inte hjälpa att titta på denna förment varnande berättelse som helt glamoriseras informerat genomsnittliga barnen om smuggling/knarklangare. Eftersom jag växte upp i "Bara Säga Nej" - eran, var jag inte intresserad av att göra droger, bara titta på videon, men är detta en "gateway" video?! Åh, snälla!

Rören, "Hon är en Skönhet"

Så här kan man nästan glömt video? Cirkusartister, strippor, kvinnor klädda i svart latex—var inte de utbytbara? Lyckligtvis, som jag inte förstår hela konceptet och inte bryr sig—det var helt enkelt en bra låt som fastnar i ditt huvud. Utan video, men det kan ha gått förlorade för alltid i annals of music historia. Visste du att Det Rör befäste sitt rykte i musikaliska historia med den notoriskt förbjudna MTV video med titeln "Mondo Bunden"? En annan mystisk video, lämnar föräldrar tunghäfta överallt!

Så, vad upprörande, skandalöst musikvideor gjorde du smyga en titt på när dina föräldrar var inte uppmärksam?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar