80-talet-Måsten Som Gjorde Att Den Nya Killen Lättare

När jag var 10 år, min pappa kom hem från jobbet med en bomb: Vi var på väg. Inte bara var vi som lämnar våra sömnig förort i New Jersey stad, men vi var också på väg till en mystisk främmande land — Texas. Medan jag hade bara läst om the Lone Star State i mina Encyclopædia Britannica böcker, jag var sugen på att leva i en stat så långt bort. Också, jag kunde inte vänta med att bära cowboy boots. Gjorde för 10-åringar bära sporrar det? Undrade jag.

Vi kom i vår nya Texas stan några veckor in på min femte klass, och som jag stirrade tillbaka på de frågande ansikten av mina nya klasskamrater, jag insåg ganska snabbt att äga cowboy stövlar var inte ska sätta mig med the cool kids. Pärlor av svett började att bilda under min Laura Ashley-klänning — jag var smärtsamt ut på plats i ett klassrum fullt av tjejer dekorerad i den flashiest 80-talet mode .

Eftersom 10-åriga flickor kan vara grym, min övergång under de kommande månaderna var inget annat än plågsam. Min Jersey girl mode ett stycke hoppare med axel band och rör strumpor hade ingenting på den grälla, upprörande kläder från butiker som jag aldrig hade hört talas om att dessa Texas flickor var sport. De hånade öppet min Capezio skor (höjd cool tillbaka hem), och mer ofta än inte, jag kom hem grät heta tårar av frustration för att jag inte passar in. Jag avskydde att gå till skolan varje dag.

Min mor, en allt-en praktisk New Englander, inte förstå min ångest i början. En stark Yankee igenom, hon trodde att kläder helt enkelt serveras en praktisk funktion: att hålla från att vara naken offentligt. Det var lite diskussion om etiketter, märken eller butiker. Men efter en särskilt hårda möte med en genomsnittlig femte-klass flicka, min mamma och gav efter. Hon insåg att kulturchocken var bara för mycket för min 10-åriga själv och att lite shopping skulle vara billigare än faktiska terapi räkningar.

Glada och stolta över, jag detaljerade exakt vad vi skulle behöva för att köpa så vi gick till vår lokala köpcentret:

1. Gissa Jeans, Syra Tvätta Endast

Urban Outfitters

På 80-talet, att triangeln på din rätt röv kinden var en symbol som du skulle ställen. Om exakt var vi på väg? Det ikoniska frågetecken kvar till fantasin, och jag var tvungen att ha ett par. Min 10-åriga själv kände mig som en rockstjärna när jag fick mitt första par Guess jeans.

2. En Liz Claiborne Handväska

Liz Claiborne

Då, Fru Liz hade marknaden hörn i handväskan världen, långt innan de gillar Prada, Kate Spade, och Mr Vuitton. Hennes färgglada plånböcker med sina lätt igen triangel logotyp (allvarligt, vad var det som var med triangeln logotyper?) lätt som ingår vår Älskar Baby Mjuk parfym och Lip Smackers glans. Det fanns även gott om plats för Aqua Netto och en pensel, så att våra kapade till Jesus hår börjar sloka.

3. Keds, Den Riktiga Med Blå Etikett

Dillards

Jag minns tydligt mitt första par Keds. De var orörda vita duken med en blå gummi insignier på baksidan hälen. De luktade gummi cement som jag försiktigt tog dem ur lådan. Jag såg till min mamma köpte mig en halv storlek större, så att rymma mina tre par lager slöfock strumpor. Och, naturligtvis, tog jag genast skosnören ut eftersom ingen med någon smula cool kunde bli störd med skosnören. Jag var krossad några månader senare, när en av de blå etiketter föll tillbaka i min sko. Hur skulle någon veta att jag hade the real thing?

4. Benetton Tröja, i Någon av United Colors

ASOS

Alla var besatt av denna italienska butik och sin egendomliga, färgglada, stora kläder. Deras annonser utvalda personer i färg, och att gå in i en Benetton-butik fick dig att känna dig som en del av något större. Vi var förenade med de överdimensionerade tröjor, och bär dem bara kände nödvändigt.

5. Allt Från Den Begränsade

Den Begränsade

Så jag släpade min mamma i Limited, med sin vita golv, eleganta svarta skärmar, och uber-chic kläder, jag kunde nästan höra min mors Yankee ögon rullande. Men alla var klädd gröda toppar och palazzo pants med karaktäristiska svarta etiketten med "Begränsat" tryckt i vitt. Smycken var kantig, den store pumpas med techno musik, och saleswomen alla såg ut som modeller. Himlen var gränsen i butiken, och jag ville ha en liten bit av möjlighet.

6. Banana Republic Safari T-Shirt

Banana Republic

Innan Banana Republic var sofistikerade, snobbig butiken är det idag, det var som i en Disney Animal Kingdom presentbutik med sin safari tema och slumpmässiga Jeep plumsade i mitten av butiken. De anställda var klädda som om de var redo att jaga elefanter, och du hälften förväntas Indiana Jones att hoppa ur faux savannah scener. Deras vita T-shirts med svart och vitt-renderingar av olika djur-måsten på 80-talet. Ärligt talat, jag vet inte riktigt vad vi tänkte.

Nu känner jag att det måste vara sa att jag inte hade tagit på en med alla kostnader betalda shopping spree. Medan jag hade turen att min mamma gjorde faktiskt köpa mig ett par punkter på min lista, jag har aldrig var den coolaste killen i min klass. Men Esprit jeansjacka och de mångfärgade Swatch klocka under granen som år definitivt bidragit till att höja min status.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar