7 Mode Tillbehör Som Definieras Mitt 80-talet Barndom

Jag är en sucker för nostalgi. Jag älskar att titta på gamla bilder och lyssnar på klassisk musik. En viss doft kan få mig att resa tillbaka i tiden och direkt komma ihåg allt.

När jag minnas om mitt 80-talet barndom, jag tror foton av min mamma med hennes frissigt perm och hennes paisley klänning med dessa löjliga axelvaddar. Jag ser min pappa är tjock, svart-glasögon och granna tröja västar. Jag luktar min mors Jean Nate parfym och min fars Gamla Spice raklödder.

När jag tänker på mig själv, jag ser min pixie cut och guld hoop örhängen. Jag ser mitt gap-tandade leende och flås knän. Av någon anledning jag inte kommer ihåg vad som särskilt kläder som jag hade när jag var liten, men jag minns vad jag använde för att piffa upp mina outfits.

Åh, dessa 80-talet tillbehör! Från jelly armband charm halsband, dessa tillbehör var kvintessensen komponenter av mina 80-talet flicka garderob . Bara tanken på dem ger mig tillbaka.

1. Jelly Skor

80sFashion.org

Jag är inte positiv jelly skor var de mest bekväma skor för unga flickor. Jag minns hur svettiga de gjorde mina fötter på sommaren—jag är ganska säker på att de absorberas värme mer än andra skor. Men pojken, var det kul. Jag hade ett par med glitter inbäddad i plast, och de var magiska.

2. Charm Halsband

Jag minns att dölja i mitt rum för att räkna min charm. Jag skulle ta bort dem och ordna och arrangera dem i timmar. Mina vänner och jag skulle jämföra vilka charms hade vi och handla dem i all oändlighet. Min värdefulla ägodelar var mitt kylskåp charm och min miniräknare charm. Jag har alltid varit mycket praktiskt.

3. Spets Handskar

Jag var den största Madonna fan i världen. Min bästa vän och jag skulle låsa oss i hennes rum, slå på "Like a Virgin" kassett, och bli Madonna. Vi skulle använda hennes stora syster eyeliner penna för att rita på Madonna mullvadar, och då skulle vi varje glida på en spets handske och dansa som Material Girl. Våra handskar var vita spetsar och sliten från överdriven användning—perfekt.

4. Jelly Armband

Party City

Det var en varuautomat för dessa på köpcentret. Jag hade en liten bunt av dem, och jag kan fortfarande känna lukten av deras färskt gummi doft. Jag ska erkänna att jag tillbringat en hel del tid att tugga på mina (eww) och vrida dem till knutar. Men det var en grupp av "big girls" på bussen som hade tillräckligt svart jelly armband för att täcka hela deras armar. Jag trodde att dessa tjejer var fantastiska, eleganta och mycket skrämmande.

5. Streamer Barrettes

Detta var ett tillbehör som jag beundrar mer än något annat. Tjejer som bar streamer barrettes var super lucky eller super kreativ, eftersom, för en stund, det var svårt att få tag i dessa hår tillbehör om du inte var villiga att göra dem själv, men jag minns att jag fastnar för ett par någon gång. Min var blå och vit, och fick bara lite fastnat i mitt hår (förlåt Mamma!).

6. Scrunchies

chaiacupoflife.kom

Du inte bara använda dessa för att knyta tillbaka ditt hår, du bar dem på handlederna som armband. Och inte bara en del tjejer gick runt med tre eller fyra scrunchies bosättning på deras handleder och armar. Några var ljusa neon. Vissa lyste i mörkret. De flesta innehöll några fula 80-talet geometriska mönster. Alla var super cool .

7. Roll-On Läppglans

Kom ihåg hur jag sa att ingenting kan ta mig tillbaka i tiden som en doft? Jag minns fortfarande tuggummi doftande roll-on läppglans Jag köpte på Woolworths när jag var 10. Jag kommer aldrig att glömma hur det luktade. Minns jag med att skaka flaskan lite varje gång jag använt den så den läppglans skulle stiga till toppen. Då skulle jag glider den svampiga tips över mina läppar. Sublima.

Inte allt på min barndom var som vackra eller förhäxad som tillbehör jag däckade mig ut med. Men egentligen, vem har en perfekt barndom? Det är en del av anledningen till att det känns så roligt att gå ner memory lane och kom ihåg dumt, obetydliga delar. De flesta av punkterna på den här listan var inte lika glittrande och fina som jag minns dem—i själva verket, jag skrattar för mig själv när jag tänker på hur billigt gjord och falska ser några var.

Fortfarande, ser tillbaka, ser jag min 80-talet tillbehör som ren perfektion. Och de minnen de framkallar översvämning mig med den lyckligaste, giddiest känslor av min barndom.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar