Saker som Vi Gjorde På 80-talet Som Skulle kunna Få Oss Greps Idag

Jag var ett barn av 80-talet och som sådan, jag har minnen av att känna helt gratis. Mina föräldrar tillät oss att göra saker som dagens föräldrar kan bli arresterad för, därför att på den tiden, frigående föräldraskap var inte en delmängd av 25 olika föräldraskap stilar, och det var precis vad folk gjorde . Det var normalt.

Vi kanske har varit omedvetna om att många mycket verkliga faror, men fan, vi hade kul. Fortfarande, när vi vet bättre, vi gör bättre, vilket är anledningen till att många säkerhetslagstiftning har gått sedan de vilda, sorglös — och tydligen farlig — dagar. Om jag skulle låta mina barn återskapa en del av 1980-talet magi som jag använde för att uppleva, jag skulle lätt kunna bötfällas, undersökt, eller ens att tillbringa en natt i slammer. Jag talar om saker som:

1. Ridning i Sängen av en Pickup Truck

Mina minnen av att studsa runt på baksidan av en pickup för alltid kommer att vara etsad i min själ. Min bästa vän och jag staplade på baksidan av min fars blå Ford, blond hår flyger, klädd i bikini toppar och korvsjöar, kramade våra orange läsk. Allt vi kunde göra var att titta på varandra och skratta. Det var skakig och crazy, och vi var oskyldiga 10-åringar som ville inget mer än att göra exakt vad vi gjorde i den stunden. Det har aldrig ens slagit oss att det vi gjorde var farligt.

2. Att bli lämnad i Bil

Min mamma ofta skulle köra in till butiken och lämna mig och mina syskon väntade i bilen. Det är precis vad alla gjorde. Vi skulle slåss, berätta historier, sjunga, läsa, och hoppas att hon skulle skynda sig. Och om vi hade tur, hon skulle ge oss en särskild behandling. Jag har en vän, som medgav att kissa på sig bältet hål i ren desperation eftersom deras mamma slutade prata med en vän inne i butiken i över en timme. Om det inte är en episk minne som kommer få dig att gapskratta, jag vet inte vad som är.

3. Lämna Barn Ensamma Hemma

För mig, mina föräldrar började lämna mig ensam hemma någonstans mellan förskolan och första klass. Jag smög lite choklad, försökte på min mammas röda klackar, och dansade runt och sjöng Cyndi Lauper låtar, med hjälp av en visp som en mikrofon. Det var spännande, och jag var bra. Jag inte dricka något Drano eller få en kroppsdel fastnat i något. Mina föräldrar verkligen inte har en mobiltelefon för att kolla på mig heller. Även om, även om de inte hade, det är inte som jag skulle ha berättat för dem om choklad.

4. Hjälmar

Vi barn bodde på våra cyklar, rullskridskor och skateboard med nary en hjälm i sikte. Tillbaka på 80-talet, du har precis fått på dina hjul och gick . Det spelade ingen roll om det var skakig, downhill, eller isiga. Ingen skyddad deras noggins.

5. Säkerhetsbälten

Vi brukade ta en del långa resor att växa upp, och jag minns särskilt knuffa säkerhetsbälten i sprickorna av kuddar så jag inte sitter på dem. Mina systrar och jag skulle kunna rulla runt på golvet av vår Caprice Classic, vilket gör forts. Ibland skulle vi passera hos min lillasyster på framsidan så hon kunde krypa upp på min mammas knä — hon skulle få bilen sjuka, och att vi inte vill ha henne i ryggen med oss.

6. Att köpa Cigaretter och Alkohol

Om du visste att en lokal butik ägare och de var medveten om dina föräldrar drack eller rökte, det var inte en stor sak om mamma eller pappa gav dig pengar och skickat iväg för att plocka upp sina röker eller öl. Det gjorde ingen skillnad att du knappt kunde se över disk.

7. Gångavstånd Överallt Ensam

När jag var på dagis, jag gick till barnvakt hus med en vän efter skolan. På morgonen promenerade jag ett par kvarter till busshållplatsen. Om vi ville gå till lekplatsen ett par gator bort, vi gick ensam. Alltid ensam. Våra föräldrar aldrig tog oss till lekplatsen. Det var där gick du med dina vänner.

Vad jag minns mest om dessa dagar från mitt 80-talet barndom spela utanför tills gatlyktorna tändes . Vi skulle rulla runt, bli smutsig, bygga fästningar, plaska i pölar. Vi spelade med "fina" barn, vi spelade med "dåliga" barn. Det fanns inga tidtabeller, inga spårningsverktyg. Vi var vild och fri och lycklig. Och även om jag förstår varför saker och ting har förändrats, jag har att säga, jag känner mig otroligt lyckligt lottad att jag har den här söta, sorglös snuttar att komma ihåg. Kanske vi alla är bara lyckliga att ha gjort det ut på 80-talet vid liv, men var inte det bra så länge det varade?

ADVERT

Lägg till din kommentar