8 Sätt 'Amerikaner' Gör att jag Missar 80-talet

Amerikanerna , lätt det bästa på tv, är mer än bara en lysande spy drama det är också en visa om äktenskap . Det är bara att visa att använda DIY tandvård som en metafor för en komplicerad relation och den enda utställning som skulle vinna högsta vinsten på Peruken Awards (om Peruk Utmärkelser funnits). Det är också min vecka nedsänkning i härligt konstig men ändå enkel decennium av min ungdom. Härmed, 8 sätt att Amerikanerna får mig att längta till 80-talet. ( Spoilers framåt! )

1. Frigående föräldraskap, innan det hade ett namn. Senast 2015 standarder, Philip och Elizabeth (Sovjetiska spioner som bor i DC förorterna) är epically inte på föräldraskap. Att kalla sina barn för "spärr-tangenten för barn" är ganska underdrift. När jag var 17 år och mina föräldrar var tillräckligt bekväm med att lämna mig hemma, utan tillsyn, när de gingo bort för helgen. Fram till, är att de fick den ökända öppet hus parterna kastade jag i deras frånvaro. (Det var kul så länge det varade.)

2. Riktiga böcker i sängen. Teenage Paige, dotter av våra huvudpersoner, gör mig nostalgisk för att somna med en inbunden tome öppna på mitt bröst. Jag skulle vilja byta min nattliga vuxen ritual—tvångsmässigt kolla Facebook och faller in i sin djupa blå bakgrund av förtvivlan—för en av dessa underbara inbundna böcker.

3. Gamla skolan i Scrabble . Ord med Vänner kan kiss my ass. Jag längtar efter dagar av foder upp liten, cool-till-den-touch bokstavsbrickor med mina fingrar som de gör på de visa, att lyssna till de som uppfyller plunk av en trippel ordet betyg. (Om jag hade spelat Alfapet med en Machiavellian spy-hanterare som spelas av Frank Langella Jag kanske inte känner så nostalgiska, naturligtvis.)

4. YAZ .

5. Politiska oskuld . Visst, denna visa har regelbundet hänsynslösa mord och vanföreställningar geopolitik, men det är något uppfriskande med sidor som vidtagits till en annan orsak än pengar eller makt. I pre-Medborgare är Förenade universum Amerikanerna allvarlig (om än ytterst förvrängd) - värden är den främsta drivkraften. Alla vill förändra världen—och fortfarande tror att de kan.

6. Elegans i en tid präglad av Aussie Sprunch Hår Spray. De flesta skräddar minnen om detta årtionde visa upp de värsta av de värsta—den största axelvaddar duke ut med den största hår. Ännu Amerikanerna lyckas träffa den mest underbara kommentarer när det gäller att 80-talet mode . Det gör inte ont att Keri Russell är perfekt ram är till synes gjort för neutrala wrap klänningar och hög midja Lee jeans. Hon har gjort att jag vill ha en tajt svart polotröja under ett smart blazer för resten av mitt liv.

7. Adam Ant. När du är femton och en mycket äldre och mycket olämpligt man är i hemlighet träffa dig på en fest med en bag av sjögräs, det hjälper alltid när " Goody Two Shoes "spelar på stereon i bakgrunden. Det hjälper också när man är sexig Matthew Rhys i en cool skinnjacka och flygare.

8. Oavbruten middag med andra människor. Obekväma tystnader, eländiga hemligheter, manipulation och intriger, över spaghetti—bring it on. Jag skulle handla ett enda iPhone-gratis måltid för de onda intriger av KGB-agenter i ett hjärtslag. Philip och Elizabeth skulle lätt kunna rekrytera mig om de lovat att leverera mig till en värld utan selfies, emojis och Snapchat.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar