8 Olämpliga Filmer Våra Föräldrar Låt Oss Titta På 80-talet

Jag har blivit bränd många gånger genom att tro att de filmer jag såg som barn är roliga och söta, när de är faktiskt riktigt skrämmande eller överraskande sexuellt. Jag är inte pryd, men jag tycker att det är onödigt att låta mina barn titta på en film om en man som gillar att spetsa lägret rådgivare när de kan titta på Disney ' s Frysta . Igen.

PG-13 infördes i juli 1984 efter att klagomål har gjorts om filmer som Indiana Jones och de fördömdas Tempel och Gremlins att vara alltför skrämmande för att vara röstad PG. Detta förklarar varför många av oss tittade på Flygplan! och Poltergeist vid den tiden var vi lära våra tider tabeller.

Här är åtta filmer som våra föräldrar låt oss titta på som barn, som växte upp på 80-talet, när föräldraskap var inte en tävling för att samla in den mest framgångsrika välanpassade barn i världen. Vi såg en hel del filmer som vi kanske inte borde ha, och vi bodde att berätta historier.

1. Stor

Jag trodde att vi skulle ha en riktigt rolig familj natten, så jag har spelat denna klassiker som är nära och kära till mitt hjärta. Mina barn är 7 och 10, och jag antog att de skulle tänka Stor var bedårande med handlingen av en liten pojke som önskar sig från sin barndom och att få en mans kropp. Vad jag minns mest med filmen är Tom Hanks som arbetar för en leksaksaffär för att spela "Kinapinnar" på en våning piano i FAO Schwarz—oskyldiga saker. Jag var i mitten av popcorn bita titta på film med barnen när F-bomb kom, genljöd genom huset. Vi då alla vred obekvämt på våra platser under den del där man var rörande kvinnors bröst (vad är det han gör Mamma?). Slår ut, det är en hel del sexuella anspelningar i hela filmen, tillsammans med rökning och alkohol. Efter stress av att visa mina barn Stor för Friday night film kväll, jag var redo för en drink och en rök för mig själv.

2. Käkar

Om du vill att din 7-åring att aldrig gå i havet igen, visa dem filmen om mannen, äta, överdimensionerade stor vit haj som vi alla såg som barn på 80-talet. Jag var klok nog att passera på att visa mina barn den barntillåtna Käkar eftersom jag vill kunna gå till stranden och har en bra tid att simma i havet med dem. De flesta av oss som växte upp på 80-talet har använt den berömda raden av Roy Scheider: "Du kommer att behöva en större båt," som inte var manus, men improviserade. En av de mest ökända scener i filmen är den monolog av den karaktär Quint, som är berusad samtidigt som återberättar de blodiga detaljerna av USS Indianapolis som sjönk. En film classic under min barndom nu verkar radikala nu för vår nuvarande generation av skyddade barn.

3. Poltergeist

Ta alla de saker som skrämmer skiten ur barn och klämma in ett VHS-band och sedan ge det ett PG-betyg och du har Poltergeist . Om du titta på den här filmen som ett barn, det kommer att förfölja dig resten av ditt liv med scener om besatt träd och en läskig clown-docka som drar barn under sängen. Du kanske inte vill att dina barn att se den delen där man hallucinerar och slutar upp att slita sitt ansikte. Föräldrarna i filmen, Diane och Steve, är fritids marijuana användare, och i en scen de är inte bara rökning leder, men Diane tar fram sin cigarr-box av narkotika tillbehör och rullar en rätt i säng. Steve börjar med lite upptåg om sina yngre dagar och Diane skrattar åt det som om det är en sketch från en Chris Farley film eftersom hon är högre än en drake. Jag tror att jag kommer att passera på att visa denna film för att mina barn någonsin.

4. Goonies

När jag var i grundskolan, min vän och jag brukade titta på Goonies om och om igen eftersom vi trodde att det var som att, helt underbara när ett av barnen säger "HOLY SHIT." Vi njöt också av att vara scared shitless av skurk som försöker puré en av barnens hand i mixern samtidigt som han gråter och skriker om nåd. Jag antar att vi inte var mycket känsliga barn. Men Goonies finns så mycket mer olämpligt än så. Det är hela keramiska penis incident, där penis faller av en staty och sedan är limmad rygg på upp och ner så det ser ut som om statyn har en erektion. Den sexuella anspelningar är nog för att göra mamma blush—pojkar ser upp flickor kjolar och kommentarer om "makin' it" med tjejer. Hela filmen, i själva verket är en serie av olyckliga händelser som slutar i skada eller dödsfall. Det mest oroande tecknet är den med ett deformerat ansikte som sades vara på det sättet eftersom han föll som en baby. Jag skulle ge min Generation Z barnen några tunga lugnande medel innan jag visade dem känsliga varelser en film så grotesk (och underhållande).

5. Fredagen den 13: e

Jag överdriver inte när jag säger att denna film var den funktionen presentation vid varje slumber party under grundskolan. Om du tittar på Common Sense Media den webbplats som priser filmer " är lämpliga för familjer, det säger, "Akta er för denna ökända, sadistiska slasher film" och "ålder 18+" i fetstil. Lägret rådgivare är att ha sex eller att bli stenad under de få gånger de inte får sina halsar högg. Den här filmen var nästan betygsatt X—kom ihåg X betyg för saker som porr? Jag har ingen aning om varför föräldrarna till alla mina vänner låt oss titta på en nästan X-rated film.

6. Tom och Jerry

Som ett litet barn, jag tyckte det var hysteriskt kul när Tom och Jerry skulle förfäa varandra upprepade gånger med knivar, vapen och andra massförstörelsevapen, katt och mus undergång. De skulle lysa upp en rök när de var inte slå varandra i huvudet med kastruller och stekpannor. För några år sedan, kom jag över Tom och Jerry på tv, och jag berättade för barnen att de var tvungna att titta på denna stora show som var min favorit när jag var liten. De var måttligt roade av det ohyggliga våldet, men jag kan berätta att de kände sig mer bekväma med DJ Lance Rock och hans fyrbenta vänner på Yo Gabba Gabba!

7. Annie

Det tog mig år att räkna ut att Ms Hannigan var berusad, vilket är varför hon var alltid bindning hennes ord och snubbla runt barnhemmet som en dåre för att försöka få Daddy Warbucks för att sova med henne. Filmen är traumatiserande, som när Annie klättrar upp för en stege som verkar lika hög som Empire State Building samtidigt jagad av en kriminell som vill döda henne. Jag har inte sett den nya versionen av Annie men jag skulle satsa min sista dollar att slutet har ändrats.

8. Ghostbusters

Vem ska du ringa? Någon som var född på 80-talet och inte vet detta berömda slogan var definitivt lever i en bubbla. Min favorit del var när en av Ghostbusters får oralsex av ett spöke. Att hålla den verkliga stilrena, 80-tal filmer. I en annan scen, en besatt kvinna vrider sin kropp runt och säger "jag vill ha dig inuti mig." Jag kan höra det nu—"Varför hon vill ha honom inne i henne, Mamma?" Ghostbusters släpptes 1984, bara gnälliga av att PG-13 rating.

Jag vet att barnen kommer att lära sig om dessa saker så småningom. Det är lärdomar för livet i några av dessa tv-program och filmer, och vi kanske inte sugarcoat allt för våra barn, så att när de går till college de vet inte om den verkliga världen. Fortfarande, Svampbob och kohorter är oförskämd skitstövlar och Fredagen den 13: e och Poltergeist är grejer av mardrömmar, och jag gillar min sömn. Så kanske inte riktigt ännu.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar