8 Kommentarer Som Gör Att Moms Endast Barn Krypa

Jag har lärt mig att för moms, ingen fråga eller kommentar verkar vara off-gränser, vilket ofta kan leda till besvärliga situationer med fullständiga främlingar. Alla mammor fältet denna typ av drive-by med kommentarer när föräldraskap i allmänhet, men jag har funnit att för mig personligen har det inte funnits något sätt att förbereda sig för att gå på frågor och försvårande kommentarer riktade mot mig som en mamma för att bara ett barn.

För dem av er som vet vad jag pratar om, jag är säker på att du kommer kunna lägga till ett par av dina egna erfarenheter i den här listan. För de av er som har frågat dessa frågor, eller har gjort dessa kommentarer innan, detta kan vara en chans för dig att tänka på hur de landar på moms för endast barn.

Åtta kommentarer som gör att jag ryser:

1. Du måste ha mycket tid för dig själv. Jo, visst, Jag spenderar mest av min tid binge-titta på Netflix och äta Chicago Blanda i bulk från Costco. Oh vänta. Nope. Det är min fantasy . I verkligheten är mamma till en är detsamma som att vara mamma till två, tre, fyra och till och med mer. Jag har alla samma ansvar: städhjälp, tvättservice service och personlig kock. Jag tillbringar min tid med att göra dessa saker, och med mina barn precis som alla andra mamma.

2. Inte med ett barn att vara lite självisk? Jag f jag inte vill ha ett barn och har annat att för den sakens skull, skulle detta skulle göra mig mindre själviska? Jag tillbringar mina dagar att se mitt barn är väl omhändertagna och älskade. Är det själviskt? Jag tror inte det.

3. Din stackars barn. Hon måste vara ensam. Barn som har syskon aldrig känner sig ensam? Jag kan tänka mig att när hon är äldre, hon kommer att ha vänner som kommer att hjälpa henne med det.

4. Ta det från mig, ha mer mycket bättre. Samtidigt som jag är så glad att du är nöjd med de barn man har, så här är det: Så är jag kanske Du tycker att det är bättre att ha mer än ett barn, men jag är helt nöjd med en, och jag tror att jag känner mig själv ganska väl.

5. Hon kommer att växa upp till att vara själviska och rätt. Låt oss vara ärliga. Som föräldrar, inte vi alla oroa dig för detta? Finns det några vetenskapliga studier som bevisar bara barn kommer att växa upp och bli rätt och självisk? Det är nog det. Hursomhelst, jag antar att jag kommer att göra mitt bästa för att ta upp henne för att inte vara på det sättet–precis som alla andra föräldern.

6. Vill du inte att en pojke (eller flicka)? Jag är glad att jag har en frisk, levande och vackra barn. Hennes kön definierar inte vår lycka. Familjer med flera barn kan bara ha pojkar, flickor eller en kombination av båda. Familjen är familjen, och de kommer i många olika storlekar och varianter.

7. Men, vad händer när man dör? Jag verkligen inte kärlek tänker på den smärta och sorg min död kommer att orsaka mitt barn, men även om vi hade ytterligare ett barn, som att säga att de skulle komma tillsammans? Jag vet massor av syskon som inte kan stå varandra. Oavsett, jag hoppas att hon kommer att få ett bra nätverk av människor som omger henne när den tiden kommer, eftersom förlora en förälder är förödande. Den suger bara barnet eller inte.

8. Du har att ha en annan. Hon (eller han) är alldeles för söt för att bara ha en. Exakt. Hon är awesome. Hon är lysande, lustiga, typ, fantastiska och i princip den bästa människan som någonsin promenad här på jorden. Varför har en annan när du får det perfekt första gången? Men, allvarligt, jag inser inte cuteness var en giltig anledning för procreating.

Jag säger inte att ha ett annat barn är uteslutet för mig. Men för nu, vi är mer än nöjda med en. Med allt som våra barn har att ta itu med, är enda barnet kommer sannolikt att vara det minsta av min dotters problem. Vi alla har samma odds för att skruva upp detta, och jag tycker inte att mina odds är större om jag inte ge henne ett syskon.

Låt oss gå samman, alla. Låt oss stödja val av varje och varje mamma.

Från en mamma till en, jag tackar er i förväg.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar