8 Saker Bara Kort Folk Att Förstå

Jag är 5 fot 1 ¾ tum lång (måste komma ihåg att extra ¾ tum). Så även om jag inte är den kortaste tjejen i världen, jag är ganska dang kort. Jag brukar egentligen inte märka min höjd, och att det inte orsakar några större problem.

Men faktum är, att de flesta i världen är designad för människor längre än mig. Och ibland betyder det att jag är presenterade med några pinsamma, pinsamma, roliga, och bara vanlig irriterande situationer.

Till exempel:

1. Körning innebär lyftjobb huvudet överallt för att se en sak.

Bilar inte är utformade för korta människor. Jag ska nog investera i någon typ av bil kudde thingie så att jag kan se över baksätet headrest när jag behöver titta bakom mig, men jag bara brukar sluta lyfta mig upp, vrida ryggen runt och hoppades på att inte stuka min hals i processen. Det kan också vara en PITA för att nå gas och bryta pedaler, så jag brukar se ut som en idiot med sätet justeras upp nära ratten. Åh, och darn solskydd nästan aldrig fungerar för mig oavsett hur jag justera det.

2. Du är i princip klättring hyllorna i affären för att nå saker.

Kampen är verkliga i mataffären, amiright ? Minst en gång under min vecka livsmedelsbutik utfärd, jag är bokstavligen klättra hyllorna försöker nå något. Jag är ganska bra på det nu, men vid mer än ett tillfälle, har jag av misstag slagit över vissa saker. När jag slutade sedan med vitlök smaksatt olivolja. Det var kul.

3. Kläder som aldrig passar rätt och du har alltid hem eller manschetten.

Lyssna, det är svårt nog att hitta kläder som passar. Men när du är kort, du i princip antingen shopping i petite avsnitt (som är begränsade och inte alltid passa rätt heller) eller att behöva komma hem och hem grejer. Eller så kan du gå med bojad upp ser ut, om du vill. Jag är också välsignade med stor ol' bröst så inget hänger rätt. Shopping är benägen att lämna mig i en pöl av tårar. När jag hittar något som passar rätt, jag ska köpa som 20 av dem, och då inte handla för de kommande tio åren om jag kan komma undan med det.

4. Du är en mycket bra counter-klättrare.

En dag jag kommer att designa och bygga ett hus för mig själv. Och i det huset, som jag kommer att kunna nå alla skåp och hög hylla. Men ack, jag hyr mitt hem nu, och det var inte avsedd för korta människor. Varje skåp som är inte på min nivå är ett jävla vrak eftersom jag inte kan nå den för att göra prydliga högar – jag bara i princip kasta upp allt det. Jag har steg avföring i vissa rum, men jag hatar att behöva kånka på dem i hela huset. Jag brukar hamna klättring räknare — eller få mina barn att göra det.

5. Kramar med långa människor kan få besvärliga.

Om du är en lång kvinna och en kort person kramar dig, de kommer att bli väl förtrogen med din famn. Det är bara ett faktum. Och låt oss bara säga att om du är en mycket lång man kramas en mycket kort kvinna...väl, du får bilden.

6. Folk kallar dig "söt" hela tiden och det är hella irriterande.

När jag var yngre, trodde alla att det var okej att bara komma över och hämta upp mig. Ummm...NOPE. Men även nu, människor är snabba att kalla mig söt. Jag antar att det är bra, men jag är 40 år gammal, och det blir typ av gamla på denna punkt. Jag antar att jag ska vara en söt gammal dam också. Go figure.

7. Du måste i princip jogga för att hålla upp med din tall vänner.

Jag ser mig själv som ganska vältränad. Jag kan jogga ett par kilometer och inte bli andfådd. Men när jag går runt på stan med min tall vänner, en promenad blir en utfärd eller till och med en joggingtur. Det är allt jag kan göra för att hålla upp medan promenader med min tall vänner — tänker aldrig prata utan att bli andfådd.

8. Du nästan ramlar i tvättmaskin försöker nå kläder.

Tvättmaskiner och torktumlare är INTE gjorda för korta människor. Min man brukar tvättservice (shhh...det är hemligheten som sparar vårt äktenskap). Men när jag gör det, jag är ganska mycket näsa-dykning i tvättmaskinen. Jag antar att det är lite roligt? Men det är lika irriterande AF.

Jag älskar att vara mig – kortväxthet och alla – och jag skulle inte ändra en sak. Men det betyder inte att min andfåddhet är inte en riktig smärta i nacken (ibland bokstavligen). Fortfarande, jag tror att de flesta korta tjejer håller med om att våra höjd ger oss en sprightliness och lättsinne som stenar. Vi kan vara kort, men vi har en brand i oss som kan bränna dig på en skarp.

Så se upp, långa människor, du kan få mer än du räknade om du bråka med oss.

Åh, och om du är i affären och kan du se en kort person som försöker nå salladsdressing, skulle du ge henne en hand? Annars både för du kan hamna klädd i Thousand Island.

ADVERT

Lägg till din kommentar