8 Saker Jag Vill Att Min Dotter Ska Veta

Medan du njuter av pedikyr med min dotter och diskuterar dagis upphetsat, jag hörde en mamma och dotter diskuterar girl ' s första år på college med samma spänning. Mamma och jag fångade varandras blick och i det ögonblicket jag visste att vi båda ser något unikt; hon såg en söt minne och jag stirrade på en vacker framtid. Jag kan inte vara säker, men jag tror att vi båda hade tårar i ögonen.

Jag är inte någon som overuses fraser som "hur tiden flyger" eller "var har tiden gått" men det finns stunder då jag önskar att jag kunde frysa tiden bara länge nog för att för evigt etch har en bild i mitt sinne, som min dotter att bära hennes favorit rock star jeans, cowboyboots tre storlekar för stor, och håret på gris svansar dra hennes vagn med ena handen och gör en maskros vill med den andra handen.

Men helst inte flytta på och min dotter fortsätter att växa och med varje ny milstolpe hon når, jag lägger till mental lista som jag gör av allt hon behöver veta...

1. Barndomen är ändlig; behandla det som sådant. Det är där drömmar slå rot och det är där fantasin får näring. Spela med dina uppstoppade djur så länge som du vill, tror på Jultomten för så länge du kan. Du kommer att vara bråttom att prova på så många saker, men tro mig, du kommer att ha gott om tid för allt.

2. Varning: jag kommer att prata med dig om en del ganska pinsamma grejer. Det kommer att vara diagram, konstiga ord och rodnande, massor av rodnad. När du är mycket äldre, jag ska berätta några skämt för att gå med detta ämne, skämt som plötsligt blir roligt när du är i tjugoårsåldern och en hiss någonstans och plötsligt minns och börjar skratta hejdlöst, skrämma alla i hissen. Du kommer att försöka förklara och hylla mig genom att säga, "Min mamma är ganska hantverkaren av en god penis skämt." Som bara kommer att skrämma hiss passagerare ännu mer, men du kommer inte bry sig om eftersom du kommer att slutligen förstå hur viktigt det är att verkligen pinsamt att tala.

3. Var inte rädd för att be om hjälp, särskilt från mig. Berätta din glädje och din rädsla, lägg inte allt på dina egna axlar. Du skulle bli förvånad över hur mycket jag kan bära. Och veta att det aldrig finns något du kan göra som skulle få mig att sluta älska dig. Ingenting.

4. Alla de saker du kommer att vara rädd för att prova? Prova dem. Låta livet leda dig där det kommer; att vara öppen för förändring och nya idéer.

5. Förlåt. Du måste alltid förlåta för att inte förlåtande gör dig ful och jag pratar inte om den typen av ful som du kan se i en spegel. Det är den typen av ful som vrider du och förändrar ditt hjärta för evigt. Förlåta och inte tappa tron på människor, men humöret detta med vetskapen om att släppa taget är inte det samma som att ge upp och ibland är det klokare val.

6. Att vara förberedd; en dag att världen är på väg att bryta dig in i så många bitar du kommer att tänka att du aldrig kommer bli hel igen. Men tro mig, du kommer att läka och du kommer att vara bättre än innan. Låt inte tillfället att förstöra dig; låt din förnyelse definiera dig.

7. Fairytale du växte upp förhandlingen om? Ja, det är ute, bara det inte ser ut som en rosa glittriga klänning och det inte bor i ett slott. Det är respekt och kompromisser och argument och tårar och skratt och kärlek. Prince Charming har brister och det gör du, söt prinsessa, du kommer att spara varandra om och om igen och bekämpa drakar från den här världen tillsammans.

8. Och för varje gång du har frågat mig, "Mamma, vad vill du att jag ska bli när jag blir stor?" Mitt svar har aldrig förändrats: jag vill att du ska vara säker och medkännande; allt annat kommer att följa.

Relaterade inlägg: Glitter är Djävulen (Och Andra Saker Moms för Flickor Lär sig)

ADVERT

Lägg till din kommentar