8 Survival Tips för Vistelse På Home Moms

Jag minns det tydligt. Min man kysste oss farväl, och när dörren stängdes bakom honom, jag stod där halv-ler/half-livrädd med ett litet barn vävning figur-åttor mellan benen och en tjafsa spädbarn i min famn. Regn knackade på windows. Jag hörde hans bil starta motorn och dra bort. Och i det ögonblick det hände. I det ögonblicket, jag officiellt blev en stay-at-home-mom. Bokstäverna SAHM stämplat på min panna.

Jag tittade på klockan: 8:32am. Vad händer nu? Panik. Vad ska jag göra hela dagen med ett spädbarn och en två år gammal av mig? Jag fumlade genom garderoben med min fria hand för att ta tag i spelet degen bin. Okej....Jag fick den här....Jag kan göra det här....(infoga gemytlig blinkning och leende). När jag undervisade jag lyckades i ett klassrum på 25 barn, jag skulle säkert kunna hantera två, eller hur? Vid 8:54 han var klar att spela med play-dough. Vänta, vad?? Tre timmar fram till lunch, fyra timmar tills tupplur tid, 11 timmar tills min man kommer hem från jobbet (om jag har tur). Heliga skit. Jag behöver en plan. En överlevnad plan.

Relaterade: 25 Sätt du Vet att Du är en Vistelse på Hem Mamma

Tre år och en annan unge senare, jag har ett handtag på den här SAHM sak, men det var inte alltid på detta sätt. Vad gör SAHMs göra hela dagen? Vi arbetar för våra åsnor bort, klä på sig, laga mat, mata, gosa, leka, tröstande, gunga, ändra, disciplinering, städning, korrigera, penningtvätt, undervisning, körning, stimulera, handleda och ibland är vi till och med klämma en måltid för oss själva.... stå upp mest troligt. Det här jobbet är inget skämt. Det är ansträngande. Det är ensamt. Det är aldrig sinande. Men mest av allt, det är speciellt. I ett försök att göra de flesta av mina dagar hemma med barnen, jag har listat ut ett par saker som fungerar. Här är 8 survival tips för vistelse på home moms:

1. Göra upp en plan för kvällen innan. Inte vakna upp och tänka "Åh, jag undrar vad vi ska göra idag?" När du har ett barn som hänger på benet gnälla för frukost, medan andra behöver man ha en blöja ändra, och den andra BEHÖVER du för att byta kanal, att du inte har tid att räkna ut den lokala händelser och/eller som är runt för en playdate. Gör det kvällen innan när de sover.

2. Få ut ur huset. Om du stanna hemma hela dagen och du kommer att gå galet. Dina barn kommer att gå galen och ditt hus kommer att vara vansinnigt rörigt. Även om du bara gå utanför, FÅ UT av ditt hus. Få frisk luft, se friska ansikten. Och ja, stormarknad som räknas. Och så gör Mål. Gud välsigne den person som uppfann bilen-vagnar.

3. Om det är gratis, du bör vara där. Att vara "in the know" av lokala, kostnadsfria aktiviteter. Leta reda på varje lekplats inom en 10 km radie från ditt hem. Åh, och bibliotek......Biblioteken är min nya bästa vän. Jag trodde aldrig jag skulle säga det. Sagostund = en timme av din dag att du inte behöver göra någonting förutom att ta video för ditt barn att sjunga "Hjulen på Bussen" och se till att den snorkiga grabb som sitter bredvid dig inte snor på ditt barn... eller du.

4. Var inte rädd för att ge ut ditt nummer. Det är rätt. Plocka upp andra mammor. Lita på mig, de dör för att plockas upp. En stay-at-home-mamma kan aldrig ha för många mom vänner. Du vet att blond på lekplatsen? Eller brunett på din mamma-och-mig-klass? Eller vad sägs om den röd-huvud som bor i ditt närområde?.....Japp. De vill alla att plockas upp och de vill alla vara din vän. Så ringer dem och säger, "Hej, så jag tänkte att våra barn skulle kunna ha en playdate om du är intresserad??" Översättning: jag hoppas att du har möjlighet att komma över med ditt barn för att distrahera mina barn från mig för ett hett andra så jag kan ha ett uns av vuxen konversation. Ja, du kommer sannolikt att prata om tupplur scheman och dina barns matvanor, och vid midnatt wakings, men det är okej. Hon är en vuxen som kan tala i hela meningar, hon kan torka sin egen näsa, och få sina egna drinkar. Mamma vänner är viktigt.

Relaterat: att Bli en Vistelse på Hem Mamma

5. Övning. Jag behöver inte träna för att bli smal eller för att vara i form eller vad som helst. Jag tränar för att det är den enda gången i min dag så att jag kan slutföra en tanke utan avbrott. Jag får inte träna varje dag. I själva verket har jag för att betala en barnvakt om jag vill träna på under veckan, men det är värt varenda öre. Ingen träning = ingen tid att tänka = svårt att sova = stressad mamma = olyckliga barn = dåligt. Ingen barnvakt? Stick ditt barn i den joggare eller gör en yoga-video tupplur under tiden. I ord av Tim Gunn, "Få det att fungera."

6. Gör något för dig själv en gång per vecka (minst). Att vara en SAHM är så full tid jobb kan få. Det finns inga sjuka dagar, det finns ingen lunch raster, det finns ingen 4pm latte utflykter....om du inte råkar vara drivande och passera en Starbucks drive-thru. Efter att du reglera vem-blir-vad-cakepop-debaclet, sätta på musik upp, andas djupt och njuta så mycket som behövs för espresso. Behöver du mer? Lämna dina barn med din man, far-och morföräldrar, moster, eller en barnvakt och gå och få manikyr och inte känner sig dåligt om det ens för en sekund. Dina barn kommer att bli bra och att de behöver en paus från dig lika mycket som du behöver en paus från dem.

7. Att bryta mot reglerna. DU är chef. Vad DU än säger går. Så ditt barn vill wear pj ' s hela dagen? Bra av mig (och mindre tvätt). Hoppa över skolan och gå till en kid museum? Varför fan inte! Diket i den nationella handlingsplanen för att träffa vänner och glass? Naturligtvis! Hur många människor i affären, säger du, "De växer upp så fort....(stor suck)...." Dessa är KLOKA människor! Lyssna till dem. Bryta regler (en gång i ett tag) och att leva i nuet.

8. Att göra den tid du tillbringar med dina barn räknas . Att vara en SAHM är en speciell sak, men så småningom kommer det att upphöra att gälla. Så småningom kommer du antingen gå tillbaka till arbete eller dina barn kommer att vara alla vuxit upp. Att vara ett barn igen. Få på golvet och spela. Gå ut och springa runt dumt. Sätta på lite musik och dans. När det är möjligt, försök att inte oroa dig för matlagning och städning. Försöker.....Jag vet att detta är svårt. Detta är verkligen svårt för mig. Men när jag släppa det och fokusera på att njuta av mina barn, ni vet, "släppa loss" lite, jag kommer aldrig att ångra det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar