8 Splurges Jag Beklagar

Jag stolt över mig själv för att vara ett öre-pincher, så när jag väljer att gå på stora och spendera mucho pengar på något, de kan uppleva direkt blir mer minnesvärd.

Vilket suger om det visar sig vara en dålig erfarenhet, som dessa åtta splurges jag har kommit till ånger:

1. Min 40: e Födelsedag Middag

Ca. kostnad: 800 dollar (nedsatt från $1,400)

Jag ska börja med min största doozy. Jag tillbringade natten innan min 40-årsdag på en Michelin-tre-stjärniga matställe i New York. Massor av damer släppa fyra siffror på 40-b-dagars kryssningar eller beach semester, tänkte jag, så om jag ville blåsa samma typ av pengar på en epic meal, mobbaren på mig.

© davers/flickr

Tyvärr, det var nog den mest nedslående middag jag någonsin haft—inte bara för att maten var bedrövligt stycket, men eftersom utgifterna obscena gobs av pengar på något som bara garanterar att du aldrig kommer att njuta av att något så mycket som du känner att du borde.

Det var några givande hämtställen, dock. Jag har alltid välja andra rangens restauranger nu, som är mer prisvärd och därmed mer sannolikt att överstiga, i stället för att falla kort av förväntningar. Och jag kom ihåg hur mycket det lönar sig att klaga på ett artigt sätt. Därför, är den tidigare nämnda $600 utslagen av bill.

2. Ett Par av [Ange Hot-Skit Sko Märke Här] Stilettos

Ca. kostnad: Åh, någonstans norr om $300

Jag har ärligt talat blockerade reda på hur mycket min ett försök till sky-high high-fashion pumpar kosta mig flera år tillbaka. Det svider lite mindre om jag glasyr över hur mycket moola jag slösat bort. Onödigt att säga, jag bar skor en gång och tillbringade hela natten i plågor.

Jag bär fortfarande smärtsamt klackar, jag bara spendera mindre på den sadistiska förmånen att få göra så. Jag har också kollat runt, och det verkar som varje kvinna som har en fysiskt och skattemässigt smärtsamma sko beklagar i sitt förflutna. Varför är detta splurging nej-nej det svåraste att lära sig? Det är som att våra fötter är beroende av att bad boys, och extravaganta klackar är Colin Farrell.

3. En fin Penna och Penna Set

Ca. kostnad: $215

© Ralph Orlowski/Getty

När jag dumt nog trodde att vuxenlivet var på väg att bemästra livets små detaljer—detaljer som att äga en uppsättning av stilrena skriva redskap för dem viktiga dokument, lagra dem noga, och fylla dem på rätt sätt när det behövs. Så jag köpte en Cross set (vilket var härligt, don ' t get me wrong) för att markera för mig själv att jag var äntligen en vuxen.

Pennan gick MIA inom en vecka. Då kom jag ihåg att jag hatar att skriva med blyerts. Nu tror jag att vuxenlivet handlar om den stora bilden, och jag stjäla hotel pennor vart jag än går.

4. Hot Stone Massage

Ca. kostnad: $155

Jag är en ogenerad spa junkie. Jag tar gärna plunk ner tre siffror för att ha min por gunk extraherade, mina lemmar förskansat sig i tång, och min baksida surrade med palmblad. Jag har betalat att få mina epidermis zapped med chockerande smärtsamma strömmar och jag har betalat för att ha mitt kött försiktigt knådas medan en kille som spelar en sjungande skål i hörnet. Men jag har aldrig ansett min spa splurges ett slöseri med pengar tills jag provat en hot stone massage.

Stenarna vistelse varm för, vad, 27 sekunder? Då är du bara en naken idiot liggande med ansiktet nedåt på ett bord med kalla stenar på ryggen. Pro tips: Be din massör om att köra hans eller hennes händer under varmt vatten innan gräva i. Ka-ching! Instant besparingar!

5. Gel Mani-Pedis

Ca. kostnad: $65 plus tips

© queenieandthedew/flickr

Den enda andra skönhetsbehandlingar jag ångra att få. Gel mani-pedis är tre gånger så dyra som vanliga mani-pedis och sjukt överskattad. Den polska kan inte chip, men en gång försökte jag en gel pedi, en hel slick i färgen lyfts direkt från en av mina tånaglar mindre än en vecka senare. Boo.

6. Någon Flaska Vin jag har Tillbringat Mer Än $50 på

Ca. kostnad: Mer än $50

Du, kära läsare, är välkommen att köpa mig en flaska av $100 eller $200 vin när som helst, och jag kommer att njuta av skiten ur om och tack ymnigt och tror du de flesta slag. Men om vi bara pratar om en flaska som jag köper för at-home användning—även om det är för att avnjutas med vänner eller min sambo—jag ska sticka till $30-ish och under, tack så mycket. Ingen jag vet är oenophilic nog att upptäcka någon märkbar skillnad i smak. (I själva verket ingen som helst kan se skillnaden, många studier har bekräftat.) Och jag vill inte att min kväll förstörs av ständiga tankar på att "är detta verkligen smaka $70 bättre än $17.99 pinot jag hade i natt?"

7. Mina Tre Oanvända Bröllop Klänningar

Ca. kostnad: $1,600

© Miguel Medina/AFP/Getty

När jag berättade för min man om detta uppdrag, det första han sa var, "Är du ska berätta om ditt bröllop klänningar?" Så här går. Att få till altaret tog mig fem ex-pojkvänner och tre ex-klänningar. Klänningar alla kom i slutet, under min och bara engagemang och att min man nu. Plötsligt saknar all tro på min förmåga att plocka ut mina egna kläder, jag bara fortsatte lagring klänningar. Det löste sig i slutändan och jag älskar, älskar, älskar klänningen jag bar. I själva verket, jag främst beklagar detta splurge för att min familj har aldrig slutat reta mig för det.

8. Min Lägenhet

Ca. kostnad: $149,999

Att köpa min lägenhet som en enda tjej under 2007 var mig ett skådespel på att vara ekonomiskt kunnig. I stället för att utveckla en realistisk bild av hur en sex-figur inteckning skulle forma min ekonomiska framtid, jag har bara njuta av sprutande skarpsinniga klingande varv fras som "fastigheter kan vara en investering, men det är inte som du kan leva på dina fonder." (Jag vet fortfarande inte vad det innebär.) Jag köpte precis innan marknaden började fritt fallande; jag köpte också eftersom jag trodde att det skulle hjälpa mig komma över ett uppbrott. (Mitt senaste ex bodde på blocket där jag hyrde, så jag var tvungen att få fan.)

Ett år senare, var jag så olycklig att jag flyttade 1.000 miles bort, hyr ut min lägenhet till en sträng knapphändiga hyresgäster. En katastrof runt, men här är grejen: Det är verkligen härdat mig upp som en affärskvinna, och jag har aldrig lärt mig så mycket om pengar eller mig själv.

Det är sak om splurges. De är lektioner förklädd beklagar. Och det är ovärderligt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar