8 Löjliga Ursäkter För Att Inte Få En Influensa Skott

När sommaren börjar försvinna och dagarna blir kallare, jag spänna på mig själv för mina minst favorit del av höstsäsongen: influensa skott debatt . Oundvikligen, att någon kommer att lägga upp några alarmerande artikel om farorna med influensa skott och, som sjuksköterska, jag kommer att rulla mina ögon så hårt att jag nästan drabbas av en hjärnblödning.

Jag känner starkt om fördelarna av influensa skott, och medan jag kan absolut respektera en annan förälder rätt att göra val för sina barns hälsa, jag kan inte respektera uttalanden med ingen grund i verkligheten. Om du är en förälder som har en medicinsk examen från University of Google och du klagar till mig att influensa skott är farliga, det finns en chans att jag kommer att komma in ett argument med dig.

Om och om igen att experter har bevisat att influensa skott är säkert, effektivt, och inte orsakar autism eller andra spectrum disorder (det är nog, Jenny McCarthy). Ingenting frost mig mer som en läkare än när jag hör föräldrar som gör uttalanden om influensa skott som antingen är tydlig misnomers eller så helt fel att jag skulle svära Dr. Drake Remore var deras familj barnläkare (Gud, jag saknar Joey från Vänner ).

I stort, influensa a-virus drabbar mellan 5 till 20% av den AMERIKANSKA befolkningen, beroende på manlighet av influensa a-virus stam i ett givet år. Och medan Centers for Disease Control inte kunna sammanställa exakta siffror av influensa dödsfall på grund av influensa komplikationer kan orsaka en myriad av andra dödliga villkor, det uppskattas att nästan 200 000 Amerikaner på sjukhus av influensa-relaterade sjukdomar per år. Allt från 3 000 till 49 000 människor per år från ett virus som lätt kan förebyggas med en liten injektion en gång per år.

Oavsett den exakta statistiken, när du inte får en influensa skott för dig och dina barn, du sätter andra i fara — och jag är inte okej med ditt val att avstå från att göra så.

När någon insisterar till mig att de vägrar att få en influensa skott, jag genast undra om de känner på samma sätt om hand-tvätt eller städa upp spyor i sina hem, eller allmän renhållning. Alla dessa åtgärder är beprövade sätt att inte bara skydda dig från bakterier men även de runt omkring dig. Vi oroa oss för att vår servitris inte tvätta händerna i badrummet innan servering vår mat, så varför är vi inte oroliga för att hon skulle kunna andas influensa virus över hela vårt bruschetta som förrätt? Allvarligt talat, människor, influensa vaccinet har visat sig om och om igen för att vara effektiv och vaccinet är lika viktigt under influensa säsong som handtvätt. Bara få vaccinet redan, snälla?

Också, ett ord om besättningen om jag kan. Ditt samhälle, din arbetsplats, din sociala cirkel, och alla platser att du kan interagera med människor är din hjord." Om de flesta av dina flock får som vaccinerats för influensa — de människor som är arbetsföra, friska och rensas för att få vaccinet — det är praktiskt taget ingen plats för influensavirus sprids och frodas. Gemenskapen immunitet som skyddar dem som inte kan få vaccinet för en mängd bluff medicinska skäl, eftersom det finns ingen att överföra viruset till dem. Att få influensa-vaccinet som gör dig till en ännu bättre granne än en som alltid ger att oemotståndlig buffalo chicken dip för att blockera parter.

Andra ursäkter som att köra mig batshit bonkers:

1. Jag ska få influensa om jag får vaccinet.

Influensa vaccinet du får är en inaktiva eller svag virus . Det är fysiskt omöjligt för dig att få influensa från vaccinet. Egentligen. Bara sluta med det eftersom du låter löjligt.

2. Jag är för upptagen.

Åh, men du har tid att läggas upp i sängen för 7 till 10 dagar, vred sig i plågor medan din tvätt högar upp och ditt barn förstör ditt hus?

3. Jag gillar inte nålar.

Sätta din stora barn byxor på och suga upp det. På allvar. Det är en liten nypa och du kommer att få en klubba. Växa upp.

4. Det orsakar autism.

Öh, nej. Den enda personen som fortfarande anser att det är Jenny McCarthy. Även killen som sa att det har erkänt att han hade fel.

5. Läkemedelsföretagen blir rika av vacciner.

Nope. Influensavaccin är inte en lönsam marknad för influensavaccin beslutsfattare. Och dessutom, alla vet att riktiga pengar är i stöttning upp priserna på livräddande EpiPens. Duh .

6. Men förra årets vaccin som inte ens fungerar, så varför ska jag bry sig?

Ja, det är sant att ibland, influensa skott inte stämmer samt att influensa a-stam som infekterar patienter. På grund av arten av influensa vaccin produktion, forskare måste bestämma nio månader i förväg vilken stam är benägna att infektera massorna, och som kan vara knepigt. Faktum är att trots att de är rätt på pengar mer än de inte, så det är bara att hålla käften och sköt för att det är värt det.

7. Jag är allergisk mot ägg.

Visserligen, det är lite knepigt, men jag kommer att gå vidare och ringa foul spela på den här. För det mesta, läkare är överens om att inaktiverade virus är säkert för patienter med ägg allergiker med noggrann övervakning efter injektionen. Ägg-cellent.

8. Dessa vacciner är full av gifter.

Uh huh. Ganska mycket allt du komma i kontakt med kommer att orsaka biverkningar i överskott, men news flash: influensa vaccinet är 0,5 ml av vätskan. Den lilla mängd är en droppe i den mänskliga kroppen havet, jag lovar. Poliovaccinet använder samma kemiska medel, och du vet vad vi har inte en epidemi av i det här landet? Polio.

Som en mamma, jag är upprörd av föräldrar som inte bara inte se nödvändigheten av att vaccinera sina barn mot ett dödligt virus men som inte heller kommer att göra mig fast för att hjälpa till att skydda mina barn från influensa.

Som sjuksköterska, jag är kränkt av antalet personer som inte tar sig tid att vara utbildade på ett vaccin som är säker och som skulle kunna rädda deras liv. När jag stolt lyft upp min ärm i min läkarmottagning och ta den injektion som en trooper, jag vet att jag gör min del för att hålla min community säkert och det är en bra känsla.

Och när de lämnar mig en klubba och ett klistermärke för mitt mod, som inte suger, heller.

ADVERT

Lägg till din kommentar