8 Skäl till Min Son Med Autism Har Gjort Mig till en Bättre Person

Min 13-åriga son har autism. Jag har sagt det ofta under de senaste tio åren som jag hatar autism, men sällan har jag sagt att autism har varit en bra lärare. Så, jag säger det: jag har lärt mig mycket från autism. Jag är en bättre förälder och en bättre människa på grund av autism.

1. Autism har lärt mig medkänsla och empati på en nivå som jag aldrig förstått innan. Titta på min son brottas med sin ångest och veta att han inte förstod mycket av världen runt omkring honom orsaker mitt hjärta att värka mer djupt än vad jag visste var möjligt

2. Autism har lärt mig tålamod. Jag har aldrig varit en tålmodig person, men jag har nästan aldrig förlora mitt tålamod med min son.

3. Autism har lärt mig ödmjukhet. Efter att höja äldre barn som utmärkte sig vid nästan vad som helst för att de försökte, jag hade blivit lite egenkär. Jag har funnit det mycket ödmjuk för att sitta på kontoret i skolan administratörer och tigga för att hjälpa min son behov. Jag har funnit det mycket ödmjuk för att förklara min sons beteende till främlingar. Jag ser nu att jag var arrogant och ödmjuk är precis vad jag behövde. Jag är tacksam för att jag har varit ödmjuk.

4. Autism har lärt mig att "one size fits all" inte gäller föräldraskap. Barn med särskilda behov ibland behöver speciella föräldraskap.

5. Autism har lärt mig en hel del om hårt arbete. Autism har flyttat för mig att fortsätta varje avenue av hjälp för min son att jag kan. Autism har kallat mig att vara mycket mer engagerade i mitt barns utbildning och har ofta innebar att jag var tvungen att studera och kämpa för de saker han behöver.

6. Autism har lärt mig att hårt arbete lönar sig. Tidigt ingripande var intensiv och ansträngande, men de vinster vi såg var stora och väl värt all den tid och möda som vi lägger in.

7. Autism har lärt mig att inte låta min vakt, för även om de FLESTA människor är snälla och kan lita på, som inte ALLA människor har rena motiv. Människor med särskilda behov kan vara lätt offer, så att en förälder måste vara flitig och uppmärksam.

8. Autism har lärt mig att människor med särskilda behov har en hel del att erbjuda. Jag som används för att skrämmas av personer med särskilda behov. Jag vet nu att de är bara människor som kan ta lite längre tid att svara eller behöver lite mer hjälp för att få saker gjorda. Men de är människor och deras liv har lika mycket värde som mina eller någon annans.

Om du har någon i ditt liv med ett funktionshinder, sök efter lektioner som du kan lära dig. Du hjälpa den personen att vara det bästa de kan vara, kommer du förmodligen finna dig själv att bli bättre och starkare också.

Relaterade inlägg: Ett Brev till den Nya Autism Förälder

ADVERT

Lägg till din kommentar