8 Myter Om Mammaledighet

Mammaledighet är den ultimata fantasi; en enhörning med skira vingar sväva över regnbågar och strö världen med gyllene pixie dust. Det är en magisk tid då kvinnor inte kan ställa undan den kalla verkligheten i vardagen och spendera sina stunder i en vårdande drömmar med sina nyfödda. Vi drömmer om att använda denna tid att bond med våra barn, att återhämta sig från den otäcka förlossningar, och utföra några av de tusentals ofullständiga uppgifter som har ackumulerats sedan vi gick in i arbetskraften.

Det var faktiskt magiskt, men många av mina bubblor sprack innan jag åkte tillbaka till jobbet. Några vanliga myter jag önskar att jag hade vetat i förväg:

1. Du kommer att utföra saker och ting under din ledighet.

Let ' s face it, ingen anser fortfarande att de kommer att kunna pen nästa stora roman och samtidigt ta hand om ett barn dygnet runt. Men med tanke på att det var den längsta bit av tiden jag någonsin haft, jag hade hoppats att uppnå ett par saker.

Min mammaledighet för att-göra-lista:

  • Ordna huset
  • Läs "Den Lyckligaste Baby på Blocket"
  • Laga hälsosammare mat
  • Förlora baby vikt
  • Binge-titta på Friday Night Lights

Efter ett par veckor insåg jag att jag inte hade passerat något från min lista. Så jag har lagt till ett par saker som jag skulle ha för att så småningom in av:

  • Borsta tänderna
  • Bada
  • Mata barnet
  • Ren spit-upp från soffan

I slutet av dagen, såg jag att jag hade endast passeras av "föda barn". Åtminstone jag korsade det ut som tolv gånger.

2. Du kan komma till ställen som bara är öppna under arbetstid.

Bank, kemtvätt, spin klass som uppfyller klockan 10 på morgonen på onsdagar. Jag var på väg att göra det.

Ack, det var en buckla i höger sida av soffan där jag hade planterat själv för 37 dagar i sträck. De kontroller som aldrig fick deponeras, torr-rengöring satt vid städare. Och det mesta jag kunde inte ens berätta om det var dag eller natt (glöm att veta vilken dag i veckan det var), så jag missade att snurra klass varenda gång.

3. Du kommer slutligen att ha tid att se människor.

Ja! Tolv veckor utan på ett otroligt jobb för att störa min hang time. Så...någon som vill mötas upp? Någon? Jag har från 4 på morgonen till 12 pm öppna. Sedan från 12 till 4 p.m. p.m. slots tillgängliga. Alla arbetar eller sover? Som är galen.

Kanske ska jag bara umgås med andra mammor som är på mammaledighet. Okej, din son tupplurar från 11 a.m. till 1 p.m.? Fan, det är då min är vaken. Bör en av oss att ändra vår bebis tupplur schema så vi kan...hahahahahaha. Skojar bara. Se dig aldrig.

4. Du kommer att vara där för de viktiga ögonblicken.

En torsdag, jag bokstavligen stirrade på mitt lilla barn för 18 timmar i sträck. Min man lättad över mig så jag kunde springa till apoteket för mer smärta medicin. På 10 minuter var jag borta, barnet lärt sig att suga på sin tumme och fnittrade för första gången. Lärdom: ta aldrig dina ögon från priset.

5. Du kommer att ta ditt barn utanför mer.

Om din bebis föddes på vintern. Eller gassande värmen på sommaren. Eller det regnar ute. Eller din granne gör byggandet på sitt hus och skräp flyger. Eller Bravo är cykling genom alla sina säsonger av Top Chef.

Det är okej, du kan alltid lämna huset i morgon.

6. Ditt jobb kommer att sakna dig.

Någonstans i baksidan av mitt huvud, jag kom att tro att jag var oersättlig på mitt jobb. Och sedan, snabbare än jag kan säga "cervical dilatation," någon ny kom in och gled enkelt in i min lediga skor. När medarbetare besökte jag ville höra alla felsteg, rookie misstag, hur arbetsplatsen var inte den samma utan mig. Men nej, jag var ersatt av en perfekt behöriga arbetare, som kunde ha lätt gled in i min position har jag bestämt mig för att stanna hemma med barnet på heltid.

Vilket jag inte gör, så backa, gamar!

7. Du kommer att vilja återgå till arbete.

Vänta, vad gjorde jag för en levande? Något med datorer? Pöbeln? Biodling? Det är en dimmig fläck. Nu, om någon ville betala mig för att spela peek-a-boo med min baby för 40 timmar i veckan, att jag skulle vara nere för det.

8. Du kommer inte vill återvända till arbetet.

Mammaledighet är en sällsynt gåva gjort ovanligare av det faktum att det är flyktig. Det är en sträcka av tid (ett par veckor eller några år), där andra aspekter av ditt liv kommer att blekna och du har rätt att vara helt förbrukas av omsorg för ditt barn. Jag ville att varje sekund att vara för evigt, eftersom jag visste att det skulle inte; jag skulle behöva gå tillbaka till ett arbete så småningom.

Men efter den nionde blöja ändra i en morgon, eller en glädjens razzia i landet av kolik, arbete lät rent av god.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar