8 Missuppfattningar Om C-Avsnitt Krossat

Det är denna genomgripande idé att c-avsnitten är på något sätt djävulens medicin, eller ännu värre, den enkla vägen ut. BAHAHAHARGHGH! Förlåt. Jag sköt en del av min dricka ur min näsa det för en sekund.

Som någon som har haft tre av dem, jag är här för att säga, "Hur är det nu?" Denna mentalitet kan inte vara längre från sanningen. Inte övertygad? Tillåt mig att skingra några myter om c-profiler för de mindre upplysta bland oss.

Missuppfattning: Kvinnor som har c-avsnitt gör så eftersom det är lättare än den naturliga förlossningen.

Riiiiiight. Eftersom att vara fastspänd på ett operationsbord på ett sätt som liknar att vara bunden till ett krucifix och med ett innanmäte som tas ut av en kropp och läggs åt sidan medan kirurgen riskerar att punktera blåsan och permanent skada barnet maker som hon gräver runt i bukhålan för att hämta ett barn på ett säkert sätt – mor hemförlovningen varje uns av energi för att inte kasta upp under denna process för rädsla att hon kommer att röra sig en centimeter i fel riktning och internt blöda till döds från en vandrande glida av ett kirurgiskt verktyg – är helt lättare.

Förlossningen är svårt oavsett vilken väg du skär det (pun definitivt avsett). Varje kvinnas födelse erfarenhet är unik för henne. Och för många kvinnor som mig, det enda som är lättare än genomlider en c-del som sakta ätas levande av insekter och gnagare. I själva verket, jag ska ta insekter och gnagare nästa gång runt. (Skojar bara. Det kommer inte att bli en nästa gång efter vad jag har upplevt.)

Missuppfattning: Att ha en c-sektionen eller inte är alltid en mors val.

Jag antar att med preeklampsi, det enda botemedel som är leverans av baby oavsett om det är redo att komma ut, ha en sätesbjudning barnet, och att få sladd lindad kring barnets hals under arbete – alla som är skäl till att många kvinnor måste ha c-avsnitt – är också en mors val, eller hur?

Vänligen. Detta argument är trött. Det är inte alltid inom en kvinnas makt att besluta huruvida eller inte att hon behöver en c-sektionen. Och även om hon inte väljer att ha en av personliga skäl, vem bryr sig? Är barnet här? Perfekta. Det är allt som räknas. Hennes kropp, hennes val.

Missuppfattning: C-avsnitt återkrav är lättare än den naturliga födelsen återvinningar.

Jag ska erkänna att kvinnor som har haft c-avsnitt behöver inte slaget trasiga underliv för resten av deras liv. I stället får vi slåss tre-tums ärr precis ovanför vårt könshår ben och livslångt nerv smärta och domningar i vår nedre bakkroppen. Jag vet inte om dig, men ingen av de biverkningar av leverans, antingen genom förlossningskanalen eller kirurgi, låter tilltalande för mig. Alla vinner denna pissar tävling.

Missuppfattning: Om en kvinna kan bli gravid naturligt, att hon kan få barn naturligt.

Måste vara så att alla dessa kvinnor fordom som dog under förlossningen innan c-sektioner blev vanligt var antingen slås upp onaturligt – via obefläckade avlelsen, kanske? – eller egentligen inte människa till att börja med.

Vilken typ av häst skit logik är detta? Jag ska berätta för er: det är häst skit, inte logik. Varför gör folk som tror på den här skiten tror att c-avsnitt blev en sak i första hand? Eftersom kvinnor och barn dog av komplikationer under förlossningen som lätt skulle kunna undvikas med ett kirurgiskt ingrepp – en som har räddat många liv genom åren, inklusive mina barn " och mig. (Tydligen är jag inte ha "childbirthing höfter." Men jag har en kuslig förmåga att bli gravida från att helt enkelt gå förbi min make i korridoren. OMG, jag är kanske inte riktigt en människa trots allt!)

Missuppfattning: Kvinnor som har c-punkterna inte är intresserade av och/eller missa bindning med sina barn efter födseln.

Åh, STAHP IT. Många kvinnor som har c-avsnitt kan bond med sina barn omedelbart eller strax efter förlossningen. Jag kunde inte göra så med mina två första för ett par timmar – min äldsta eftersom det medicinska teamet kunde inte få min smärta är under kontroll och att min andra eftersom han var tvungen att göra en krona upp i NICU på grund av en stroke i livmodern, men jag kunde ganska snart efter förlossningen med min tredje. I själva verket är ett av de sätt de bidragit till att mildra min smärta och reglera min barnets andning var genom hud-mot-hud kontakt efter hans födelse.

Och låt mig säga er, det var ingen mindre mirakulösa helt enkelt därför att han kom ut tack vare en skalpell.

Missuppfattning: Kvinnor som har c-sektioner inte har att ta itu med smärtan av arbetskraft.

Åh, Jag önskar detta var sanningen. Tyvärr är det många kvinnor som både har till arbete och att genomgå en omfattande kirurgi i buken.

Jag var tvungen att arbeta med alla tre av mina barn, och medan den första var ett akut kejsarsnitt, de två sista var planerat i förväg, och jag fortfarande var tvungen att uthärda smärtan av sammandragningar – den andra i flera timmar utan smärtlindring och den tredje på EN VECKA. (Ja, en hel vecka eftersom han var först vid 36 veckors graviditet, och även om arbetsmarknaden inte framåt, hans tillstånd var inte livshotande nog för att motivera leverans innan han hade nått tidigt sikt. De inte bara tar barnen ut via c-avsnitt innan 37 veckor eftersom Mamma är obekväm.)

Missuppfattning: att Människor kan och få c-avsnitten eftersom de är trötta på graviditeten eller vill att deras barn att vara född på en viss dag.

Med en c-sektionen är inte som att schemalägga en mani/pedi eller en tid för klipp och färg. För att kunna utföra ett kejsarsnitt, en läkare har att bestämma att förfarandet är medicinskt nödvändig, och även då, American Congress of Obstetriker och Gynekologer inte godkänner läkarnas schemaläggning en c-avsnitt innan 39 veckors graviditet utom i de framväxande eller livshotande omständigheter. (Kom ihåg att veckas arbete till mig? JA.)

Missuppfattning: En kvinna som har ett barn via kejsarsnitt har inte riktigt "levererad" på alla.

Jag är så förvirrad om detta. Gjorde barnet kommer ut ur hennes kropp? Då hon levererade det. Tid.

Leta. Att ha ett barn är ingen promenad i parken oavsett hur en kvinna har det, inte heller är det någon konspiration bland c-avsnitt moms för att på något sätt göra arbetet så effektivt och smärtfritt som möjligt.

Förlossningen är hårt arbete, om att barnet kommer att flyga ut av en vagina eller blir slet ur en livmoder via ett snitt. Låt oss sluta att sprida halvsanningar om varandras erfarenheter och bara komma överens om att gratulera vår kollega moms för att överleva det hela alls, ska vi?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar