8 Sysslor Bör Du Bonde Av på Ditt Barn

Jag gillar inte att göra de flesta sysslor. I själva verket, under hela mitt första år på college, mina lakan aldrig gjort det i en tvättmaskin en gång. Jag vet, det är äckligt och helt vämjes mig nu, tänker på hur de var en väldigt ljus nyans av beige i slutet av året. Någon gång i början av våren, att jag nästan inte kunde ta det längre och var redo att slita dem från min säng, men min rumskompis gjorde en antydan: "ja, du har gjort det här långt, kan du lika gärna hålla det igång." Jag var lätt att övertala.

Kom sommaren, jag tror att jag bara kastade ut dem och svor att jag skulle göra bättre följande år.

Men min medan min "bättre" kan ha inneburit några fler resor till tvättstugan, mitt hat för att göra sysslor, speciellt rätter och tvättservice, har inte avtagit så mycket sedan 2003, det år jag tog examen från high school. Jag gör dessa saker nu, och ofta, men jag gör det bara så att mina barn inte kör runt i smuts. Det verkar jag värdesätter sin hälsa lite mer än jag gjorde min egen.

Jag har alltid misstänkt att lite för mycket var gjort för mig och min syster när vi var små (och inte så ung). Mitt rum var ofta rengöras för mig. Min tvätt var tvättad och vikt. Ibland, jag sköljde en skål och lägg den i diskmaskin, men oftast är jag bara lägga den i diskhon och lämnade den där, som om det var halva slaget. Jag verkligen inte kommer ihåg att göra alla sysslor som barn... någonsin. Och medan jag tror att det ligger ett värde i att låta barn vara barn, jag tror också att göra sysslor som barn gör att justera för att göra dem som en vuxen mycket lättare.

Så medan min dotter är bara 4 (snart 5), hon har definitivt vissa arbeten som hör till henne. Detta är lika delar jag inte vill ha att göra allt för alla i mitt hus förrän jag är död eller att de flyttar ut, oavsett vad som kommer först, och vill att mitt barn ska få bekväm med små uppgifter som är åldersanpassade. Låt oss inse det, med en unge på bröstet och den andra i ett konstant tillstånd av extrem mess-att göra, jag är inte riktigt i position för att slå ner hennes vilja att hjälpa runt huset. Hon är en tornado, så det är klart, det finns ingen riktig väg för att undvika att hjälpa sätta ihop vad hon lämnar i hennes väg av förstörelse. Men bortsett från ett konstant spel pick-up, jag försöker låta mina barn "hjälpa" till med andra uppgifter.

Här är åtta sysslor du bör definitivt bonde av på ditt barn när det är möjligt: 1. Swiffering. Särskilt våt swiffering, eftersom allt som involverar vatten = kul. Det här är faktiskt en slags hjälp i att du kan sitta och stirra på telefonen i andra rummet för en bra 7-12 minuter att veta kök golv kommer att vara åtminstone en liten bit mindre äckligt när du kommer tillbaka.

2. Uppsamlare upp leksaker att ge bort. Detta är inte bara reserverade för semesterperioden. Detta gör vi ungefär 18 gånger per år. Men du kan alltid rama in det som "vi har att göra rum för vad tomten (eller familj) är att föra!" och tänka på alla de nya schwag gör det lite lättare. De kommer att vara fyllning sh*t i påsar så snabbt att de inte ens vet vad de just packats upp! Lådorna kommer att välte och hyllor rengörs innan du kan säga "fan-mamma-f*ckin-ja" (i huvudet, förstås). Också, det är nog bra att nämna, "Vissa barn inte har några leksaker alls, så låt oss ge lite innan vi tar in en hel del mer skit vi inte behöver," i dina egna ord, naturligtvis.

3. Matlagning/bakning. Du måste låta dem hjälpa mycket noga med detta och det är mer pedagogiskt och roligt för dem än någonting annat. Nej, det är faktiskt inte bra. Det finns några säkrare uppgifter, som att röra och hälla i pre-uppmätta ingredienser, men i allmänhet, du kommer definitivt att städa upp efter dem. Tänk på att om du låt dem hjälpa till att då kanske, bara kanske, kommer det att finnas någon att göra middag en dag. BOOYAH.

4. Svepande. Min grabb skulle gärna sopa alla levande lång dag och smeknamn för sig själv Cinderella om hennes uppmärksamhet span varade i mer än sex sekunder. Lyckligtvis, det finns alltid en röra för henne att öva denna färdighet på. Medan hon oftast bara sveper mässar i en cirkel eller smuts under kylskåp, där, hej, åtminstone det är lite out of sight, out of mind! Faktum är att hon är den enda person som har sopat faller bladen av våra trottoaren år innan de fick täckt i snö. Hon har en förskola-och medelstora kvast och hon definitivt använder den mer än jag använda mitt vuxen-storlek en. Detta håvar in på bara en skugga under "ganska bra."

5. Att sätta bort rena kläder. Om ditt barn är något som min, att han/hon definitivt vet var deras kläder går. Min är rotade i dessa lådor cirka 17 gånger per dag att sätta på nya kläder som kommer att hamna smutsig i tre sekunder. Och behöver tvättas. Vikta. Och lägga undan. OK, ibland kan vi hoppa över den fällbara. Men det finns absolut ingen anledning att min 4-åring kan inte lägga hennes kläder i rätt låda. Det kan ta henne hela dagen att göra det. Men om de kläder som fortfarande sitter på sin säng i slutet av dagen, hennes röv för att få kallas UT. Skojar bara! Jag ska bara stjäla hennes filt, begrava henne i kläder och göra henne sova på det sättet.

6. Du klär på dig. Så länge de inte frysa sina anodrester på förskolan, jag föreslår att du vänder andra kinden till. Vem bryr sig om det är klibbigt, som är för stora eller människor kanske undrar: "vad är det för fel med att barnets mor?" Att låta dina barn att klä sig kommer att spara så många morgonen strider, så det är bara att göra det.

7. "Att diska." Anledningen till att det är inom citationstecken beror på att ingen maträtt som faktiskt kommer att rensas. Det är därför det man inte riktigt göra det till måttligt bra kategorin, om du anser att behöva köpa nya diskmedel varannan dag "bra." Men det kommer att befria dig upp för lite mer phone stirrade, baby vård eller göra middag beställa pizza medan de dränka sig i diskbänken för en solid 30 minuter.

8. Mata barnet. Vid de sällsynta tillfällen jag sadla med mina bröst pump, en form av grymma och ovanliga straff jag kommer förmodligen aldrig att fullt ut ta till sig, mitt barn är först i raden att slunga en flaska. Nu, om bara hon kunde pump för mig också.

Relaterade inlägg: 10 Sätt att Hålla ett Rent Hus Med Barn

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar