8 Böcker Vi Läst Som Unga Vuxna På 80-talet Som Var Definitivt Inte YA

©falskt

Unga Vuxna med en inkomst YA—är en stor del av publicering till marketplace. John Green, författaren till böckerna som Fel i Våra Stjärnor och Söker Alaska har full-on rock star status i dessa dagar, och han och hans kolleger YA författarna har massor av hyllutrymmet i bokhandeln.

Det var inte alltid på detta sätt. För flera generationer barn som mig och mina vänner nått för vuxna böcker i ett försök att slå över våra kämpar i vikt. Vi letade efter böcker för att hjälpa till att dra oss igenom skiten av tonåren och sätta berättelsen tyngd bakom vårt sök för våra vuxna identiteter. Åh, och, ja, vi var också ute efter sex scener vi kunde dela med våra vänner över pizza och pommes frites i cafeterian.

Blommor i Vinden av V. C. Andrews : Detta är en fruktansvärd bok, men jag vågar dig att hitta en kvinna som växte upp på 80-talet som inte har läst den. Det handlar om incest, övergrepp och psykisk tortyr. Japp. Och vi älskade det. En hel del. (Så mycket så att Livstid bara om TV-miniserie med stora stjärnor som Ellen Burstyn, Kiernan Shipka och Heather Graham.) Incest, människor! På allvar.

Kongo av Michael Crichton : Jurassic Park får alla tryck, och riktigt så, men för många av oss, Kongo var vår första utflykt i Crichton-land. Crichton föreställa sig hans roman som en återberättelse av King Solomon ' s Mines . Jag föreställde mig det som den sämsta möjliga resultatet av Jungle Cruise på Walt Disney World. Hur gör man för att stoppa en gorilla från laddning? Ta bort hans kreditkort.

Pet Sematary av Stephen King : En av de tag linjer för Pet Sematary var, "Husdjur är för livet." Boken berättar historien om en död katt som kommer tillbaka till livet, och inte för någon annan gosa eller en skål med torrfoder. Mellan denna och 1989 film, jag har aldrig tittat på en av dessa sorgliga pet gravstenar på samma sätt igen.

Intervju Med Vampire av Anne Rice : Inga glittriga vampyrer här. Det var fullt på Södra Gotiska med fokus på goth. I high school, läsa Anne Rice var galet cool. Böckerna var omöjligt att få i biblioteket. Jag är inte ett Ris completist. Detta är den enda bok jag läste och det visade sig att det var för läskigt för mig. Jag borde ha lärt mig min läxa med Stephen King ' s odöda katt.

Gorky Park av Martin Cruz Smith : Detta är en av de stora nedskärningar för den avancerade bok läsare som inte var redo för John le Carré men gillade deras Kalla Kriget brottslighet som serveras extra kallt. Jag kommer aldrig att glömma den premiss: att Döda kroppar hittade frusen i snön i en stor park i centrala Moskva med sitt fingeravtryck avskurna. Jag vet fortfarande inte hur man ska lösa det, och jag läste hela boken.

Mindre Än Noll av Bret Easton Ellis : Från min plats i min middle school library i Tennessee, idén om att vara ung och rik i Los Angeles var, hm, berusande. Den sjaskiga sanningen i Ellis ' s drug-addled postmoderna klassiska flippade ut mig så mycket mer än Nancy Reagan och ägg i en stekpanna tillsammans. Även så, att jag fortfarande såg filmen på HBO mer än jag borde ha eftersom, tja, Robert Downey Jr.

Hollywood Fruar av Jackie Collins : Vad gjorde vi innan det var hemmafruar av antingen Desperat eller Real mängd? Vi läser Jackie Collins. Hollywood Fruar är rockig men inte för rockig, smutsiga, men inte alltför smutsig. Det är som när man bytte från Sjutton tidningen Cosmopolitan . (Det finns också en Hollywood Fruar: Den Nya Generationen att Collins som publicerades 2002, men med Real Housewives i varje postnummer, vem har tid?)

Clan of the Cave Bear av Jean M. Auel : OK, jag erkänner det, jag har aldrig gjort det hela vägen igenom denna bok, eller någon av de andra i Jordens Barn-serien. (Det är sex.) Så många av mina vänner läser dessa böcker som följt en tjej som heter Ayla. Mina vänner berättade för mig att det fanns sex scener. Jag har aldrig hittat dem. Bara massor av Cro-Magnons och mammutar. Men, hey, läsa om en jordbävning 30 000 år sedan är super vuxit upp, eller hur?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar