70-talet-Ljus Föräldraskap Metod

En eftermiddag gick jag in i badrummet och hittade locket nere, något som min yngsta hade gjort för att "skydda katter från att falla i och drunkna i toaletten." Jag bläddrade locket och hoppade tillbaka, uppskrämd av en plötslig chock av färg, säker på att det var en spindel på väg att attackera mig. Det var inte en spindel. Det var en stor, grön Killington Mountain euro klistermärke, och det gjorde min toalett ser ut som något man skulle hitta på en frat hus toalett eller se på köpcentret.

Min äldsta dotter klev in i badrummet, flinade stolt. "Gör du kärlek det?"

Jag har alltid försökt att skapa vad jag kallar en "70-talet-light" barndom för mina döttrar. De skriver i krita på garage golvet och hänga band från trappa och räcke. De har en fort ut igen att de kan göra vad de vill med, en som har saker som annars skulle kunna kvalificera sig som skräp undangömt på fönsterbrädor och hängande från taket. Vi craft utanför linjerna, goofing runt med överblivna band från presenter och galna formar som kommer med Amazon paket.

Vi försöker att ha en viss struktur som håller oss från att leva i ett totalt kaos, vilket är att säga att min man och jag har vissa delar av huset som vi försöker hålla något gratis från dotter-sprawl. Det finns behållare för sina skor och platser som de är tänkta att sätta sina ryggsäckar och läxor. Det finns sysslor—socka matchning, rätter, kattsand—att ibland få gjort. Precis som alla andra, vi är ett pågående arbete.

Jag vet att det inte fungerar för alla, men för vår familj, 70-talet-ljus stil av föräldraskap har varit rätt väg att gå. Vi kan vara lite stökigare, och vi kan böja några fler regler än vad som skulle vara bekvämt för en del, men att leva på detta sätt innebär att mina flickor har mer frihet att ströva omkring och utforska och tänja gränserna för sin kreativitet, och det innebär att min man och jag kan släppa taget och inte stressen över att alltid vara den tillsynsansvariga regler som ingen av oss riktigt vill följa med ändå. Efter mer än 10 år av föräldraskap, min man och jag har upptäckt att ibland är det bättre att bara rulla med den.

Här är bara några saker vi inte bli upprörd om att andra föräldrar kan:

1. Glitter

Detta tog ett tag. Min man används för att bekämpa det men det är den super hantverk ingrediens och har en 100% botemedel priser för syster käbbel. "Vill göra ett projekt med glitter?" är alltid mötts med skrik av entusiasm.

2. Obäddade Sängar

Livet är för kort för att spendera tre minuter varje dag för att göra en säng. Förutom en säng är så mycket mer imponerande efter många dagar av obäddade sängar.

3. Handdukar på Golvet

Detta är bara ett problem med en av våra tre döttrar, så när jag hittar kasseras handdukar jag tar det som en spark i baken för att bada hund och katter.

4. Att skriva på Speglar

Ingen kommer in i vårt badrum på övervåningen, så om det ser mer ut som en baksätet fönstret efter en lång bil resa med en hund, som jag inte riktigt ihåg. Jag vet att efter varje dusch kommer det att vara någon form av "jag älskar dig" - meddelande på min spegel, och det är helt lugnt med mig.

5. LEGOS Överallt

Om det är LEGO samhällen ställa upp i hörnet av varenda trappa i huset, det betyder att mina flickor har varit att leka och uppfinna saker. Placering i hörnet betyder att de åtminstone försöker att inte skada oss Ensam Hemma style.

Och, som för de stora klistermärke som jag trodde var en spindel som försöker döda mig, jag ser verkligen fram emot att en dag berätta för mina flickor historien om hur vår toalett fick märkta med "Odjuret."

Japp. Vi lämnade det där.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar