7 Sätt jag är Fortfarande Som Min 17-Årig Själv

Om du hade kunnat för att bända min uppmärksamhet bort från Jack Kerouac bok eller R. E. M kassettband jag var nedsänkt i under min high school-år för att berätta för mig att jag en dag skulle vara en stanna hemma mamma till sex barn, jag har skrattade och blåser cigarettrök i ansiktet. Jag skulle ha sagt "Du är galen människa, jag kommer aldrig bär monogram juni Cleaver förkläde av hemkänsla detta samhälle av din är att försöka hänga runt min hals."

Jag skulle ha varit helt förbryllad om du skulle berätta för mig, sätt då, att jag skulle vara beredda på vårt sjunde barn vid 41 år, eller att jag verkligen skulle njuta av packning av dagens lunch, fläta hår, och att vara en icke-rökare. Gud, jag älskade att röka.

Min egen plan var att gå med i fredskåren och sedan kanske få ett jobb med CDC i hopp om att hjälpa till att hitta ett botemedel för cancer eller Alzheimers sjukdom eller skitstövlar. Jag skulle hitta en likasinnad kille, förmodligen inte gifta sig med honom och kanske har ett barn. Vi skulle definitivt ha höns och getter, dock. Snubben har byggt kycklingarna en coop och de flesta av våra möbler med sina egna händer. Han skulle också ha ett skägg.

Inget av det panoreras ut, men, och här är jag nu, flera år senare, glädje gift med en skägglös man som sällan öppnar vår verktygslåda. Vi har massor av barn, men inga höns och getter. Vi har ett sky-högt varje vecka livsmedelsbutik bill tack till dem leka som äter som ett gäng hela dagen fritids marijuana användare. Jag ping pong över staden blanda leka från plats till plats och en sak till sak. Och precis som de flesta föräldrar jag vet att jag aldrig komma ikapp med tvätten och jag har sällan tid att titta på något annat då Nick Jr på tv. Även så, jag älskar denna mycket vanliga liv som jag en gång gjorde motstånd, eftersom jag inte kunde förstå hur en sådan lycka kan hittas i tillgodogöra sig.

På vissa sätt, men jag är fortfarande väldigt mycket som min 17-årig själv:

1. Jag älskar fortfarande att läsa. Nu, dock, den tid det tar mig att slutföra en bok av min val svävar runt ett år mark. Låt mig förtydliga: jag älskar att läsa böcker som inte har björnar, dinosaurier, möss eller prinsessor på omslaget. Jag har en hög med böcker som jag skulle älska att läsa på mitt nattduksbord. Oftast är de bara där för att håna mig och vara en fruktansvärd påminnelse om att jag måste damm.

2. Jag kan fortfarande lyssna på cool musik. Jag menar, jag tror inte att det är coolt, men mina barn svär det är. Min Neko Case och Wilco-Cd-skivor inte gå uppbåda med våra barn, så nu vet jag massor av texter till Topp-40-låtar och som får mig att rysa. Ed Sheeran verkar som han kallar sin mormor och han är söt som en kattunge så att han kan stanna.

3. Jag gillar fortfarande att uppmärksamma mode trender. Inte för att jag någonsin, någonsin kommer att bära en tröjor topp eller $150 jeans med faux crystal utsmyckningar över röven fickor, men eftersom jag måste veta vad jag kommer att vägra att tillåta mina barn att bära. Det är något obehagligt och mycket tvivelaktiga kläder ute—vi måste vara beredda att säga "Äh, fan nej".

4. Jag vill fortfarande ha en plats på party bus (typ av) . Jag brukade gå och se live musik och sedan försöka förleda min väg till tur-buss för att träffa bandet. Nu har vi faktiskt måste köpa en 12-passagerare van eftersom vi har slut på platser i Förorter. Vår van, men kommer att upptas av icke-musiker, och den enda läkemedel på denna turné buss kommer att vara min Xanax—och kanske några Benadryl om vi ska åka på en lång resa och barnens gnäll blir oavbrutet.

5. Jag älskar fortfarande ensam tid. Vid sjutton, jag ofta njöt av att vara ensam med mina funderingar—bort från mina föräldrar och vänner. Jag hade några intensiva, existentiella tankar tillbaka då (inte riktigt). Jag ansåg saker—real, meningsfulla saker! Dessa dagar, det är inte en hel massa av kontemplation som händer. I själva verket, tror jag att min hjärna har tagit en havregryn-liknande konsistens och är oftast saknar någon mätbar aktivitet. Vill veta vad jag gör när jag har en lugn stund? Jag läste några kapitel i en av dessa böcker på mitt sängbord som jag kommer i slutändan tummarna, klar i slutet av 2017.

6. Jag är fortfarande kär i samma kille att jag var galen som en 17-åring. Först nu, han är en märklig, vuxen man, en stödjande pappa till en liten armé och hetare än någonsin. Jag trodde aldrig att vi skulle hamna tillsammans—han var inte alls intresserad av kycklingar och getter—men av alla de saker som inte har förändrats så mycket, vår kärlekshistoria är min favorit.

7. Ibland kan du fortfarande hitta mig insvept i rök men det är inte med flit. Det beror på att jag glömt att ställa in ugnen med timer. Jag råkade ugnsbakad kyckling nuggets för 64 minuter och de är sannolikt cancerframkallande. Jag kommer inte berätta hur ofta jag iväg vårt hem brandvarnare (barnen inte ens rygga tillbaka längre).

Min 17-åriga mig aldrig trott att hon någonsin skulle vara berörda med ingredienser etiketter eller high five själv för att få kläder i torktumlaren innan mögel sätter i eller jubla när ännu ett barn har framgångsrikt bemästrat konsten att torka sig själv. Hon förstod inte en gåva av en god natts sömn och att inte behöva värma samma kopp kaffe fyra gånger. Hon tog för givet icke-klibbiga ytor.

Jag är glad artsy-fartsy tjej jag gick i high school hade ingen aning om var hon skulle finna djup lycka och meningsfull smärta. Det är den vackra och nyfikna navigering i livet—att sätta segel, men att sedan ficklampa kartan för att lysa upp din väg i mörkret, för det okända.

Att ha en plan, men sedan välkommen oväntade vågor, ebb och flod i livet med arms wide open—hur skräckinjagande och spännande!

Hej, den 17-åriga mig: jag slutade lyckligt bär förkläde av hemkänsla och jag är helt gunga den.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar