7 Tuffa Lektioner Ett Barn Av Skilsmässa Lär sig (Som Egentligen inte Är Så Illa)

Veer

Jag stannade kvar i ett dåligt äktenskap minst ett decennium tidigare i samma ögonblick som jag borde ha lämnat. Jag kan se det tydligt nu, i efterhand. Då jag var förvirrad. Jag intalade mig själv—och att tro på—att jag var tvungen att stanna till förmån för barnen. Jag fortsatte att arbeta på något som var strukturellt dömt att misslyckas, tänker om jag bara försökte lite hårdare, jag kan fixa vad som var ohjälpligt sönder.

Men grunden för ett äktenskap, som grunden för en hem—det finns en anledning till att metaforen är slitet—måste kunna hålla upp sina väggar och sovrum och vvs-och dörrkarmar. Om det inte, ingen mängd av att mixtra med den del ovan jord kommer att hålla någonsin sak från en sönderfallande. Oavsett hur hårt du försöker att skydda dina barn från smärtan av en trasig familj.

Mina barn kan inte ha känt till allt som pågick bakom föräldrarnas väggar, men jag skojar mig själv att tro att de var omedvetna om de sprickor där. Mina två äldre barn är mogna nog att brottas med nyanser och nyanser i vad som hände. De får det. Men den lilla föddes för nio år sedan i en redan dömd byggnad. Utan en hardhat.

Skulle jag ha valt ett sådant strukturellt osund hem för honom, med tanke på allt jag vet nu? Nej, jag vill inte. Barns behov är faktiskt ganska enkelt: kärlek, fred, komfort, säkerhet, mat och dryck. Lite glass kastas för bra åtgärd. Och förhoppningsvis två föräldrar som är snälla nog att en annan för att hålla kärleken vid liv tills döden skiljer dem åt.

Men medan ingen unge skulle önska för sina föräldrars skilsmässa, det är lärdomar som min 9-åring har samlat på sig från tidigare två av hans nio år som jag hoppas att jag skojar inte mig själv—kommer att tjäna honom väl.

1. Pannkakor är inte en rättighet, de är ett privilegium.

Med två föräldrar och en fungerande diskmaskin, jag som används för att göra pannkakor varje morgon. Vår nya lägenhet har varken diskmaskin eller extra uppsättning händer. Du vet, vad tar ingen tid alls till frukost? Ägg lätt och Fåglar i en Korg. Mina barn älskar båda. Så var det.

2. 'Lyckliga i alla sina dagar" är en saga myt.

Även de mest solida förhållanden går igenom perioder av svårigheter, stress, kamp och tristess. Glad är sällsynta och flyktiga tillstånd. Du vet det när du känner för det. Och det kräver inte en partner. Några av mina lyckligaste stunder har varit under de senaste två åren av singledom. Min son har både sett och noterat detta med stolthet och fascination.

3. Pappor är inte alltid stanna kvar, men pappan kan hittas var som helst, om du är öppen för att hitta dem.

Eftersom min ex-man lever 3000 miles bort, och för en stund har jag skapat Pappor Club. Varje söndag, en av mina manliga vänner skulle ta med min son på en utflykt. De fick så mycket ut av det som han gjorde. Och jag fick en sällsynt två timmar för mig själv.

4. Mammor är inte bara mammor eller allvetande fastighetsskötare; att de är kvinnor, med brister och behov och livet på sina egna.

När Mamma börjar dejta, barnet kan inte låta bli att se henne i ett nytt ljus. Mamma är inte bara mamma: Hon är en sexuell varelse. Vad? Dålig sak. Hon har ingen aning om vad hon gör. Titta, hon är helt klädd i fel kläder. Och vem är den killen? Sheesh! Helt fel för henne. Men du root för henne ändå. Eftersom hon är din mamma.

5. Arbete är viktigt, pengar växer inte på träd.

Ensamstående mödrar är mer som krigare än kvinnor. De tar hem bacon, stek det i en stekpanna, städning bacon fett från disken, betala bacon leverantörer sent på natten, oroande om att inte ha tillräckligt med bacon, försöker att tillverka bacon ur luften, och torka tårarna när bacon faller på golvet och blir uppäten av hunden. Och nej du kan inte ha den nya flying pig spel till din Xbox. Den gamla flygande gris spelet är bra. Du kommer att tacka mig för det här en dag.

6. Det är bättre att vara ensam än i ett dåligt förhållande.

Wow. Morsan är lyckligare, friskare och mer lugn ensam än med Pappa. Hemmet ska vara en fridfull plats, inte i en krigszon. Vem visste?

7. Jag är inte i centrum av universum.

Detta betyder inte att mitt barn inte får min odelade uppmärksamhet när jag kan ge det. Det betyder bara att han är mer som en stor måne med en enorm dragningskraft på Planet Mom än solen runt vilken alla kretsar. I slutändan? Detta är bra för honom. Och för hans framtida college professorer.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar