7 Saker Jag Underskattas Om Moderskap

Om jag kunde välja ett ord som beskrev min syn på föräldraskap innan jag blev mamma för första gången, "clueless" skulle vara att ordet. Jag hade en nio månader gamla systerdotter på den tiden jag blev gravid, och när du byter hennes blöjor varje gång på ett tag var kul, så var att ge henne tillbaka till hennes mamma när hon grät.

Jag underskattat en massa saker medan prepping och planering för en familj, inklusive hur lång tid det skulle ta för mig att bli gravid. Men det var bara början. Här är vad jag underskattas om moderskap...

1. Vad som är "trött" egentligen innebär. Har du någonsin känt en utmattning som de två första åren av ditt barns liv? Lägg sedan till ett barn, eller två. Jag vet inte ens om jag skulle kalla det utmattning längre. Jag menar, jag är f*kung delirious!

Innan barnen, "trött" var morgonen efter en vild utekväll, eller drar en all-nighter, plugga till en tenta. Jag ammade mig själv tillbaka till min spinnet, energisk själv genom att sova 12-14 timmar i sträck. Jag har aldrig, aldrig sett denna typ av sömn eftersom att ha barn, och kommer aldrig att göra det.

Jag önskar Jag kunde bara vara "trött".

2. Med "fina saker". Titta, jag vet inte om jag någonsin har haft fina saker, väl egentligen det jag vet, och jag HAR INTE! Jag träffade min man på högskola och innan jag någonsin fått ett jobb som betalas anständigt, vi var förlovade och slog upp tre månader efter att vi sa "jag gör." Så om jag inte betala för ett bröllop, eller att spara för baby, jag kanske kunde ha köpt mig något "fint."

Nu när våra barn har kommit, FAN de är dyra! Och de få saker som jag har köpt som jag trodde var nice har förvandlats till ett kissar mål, en spya catcher, eller en yta för att torka Hot Blog fingrar på.

Kanske i tio år.

3. Kraften i återflödesnivån. Innan jag hade barn, jag skulle inte ha tänkt om den kusliga likheten mellan att dricka från samma juice behållare som min son och en mamma fågel som matar sitt barn fågel sin frukost.

Men jag vägrar nu att dela en drink med någon människa under fyra års ålder. Inte för att den lilla skadedjur fler bakterier än gnagare, men eftersom deras förmåga att suga och svälja genom ett sugrör på en godtagbar nivå är icke-existerande. Som att jag bokstavligen kommer att bo uttorkade och torkad för hur många timmar som krävs innan delning, eller att konsumera vilken dryck som helst för att min två år gamla är med hans sista biten av PB&J till med en sida av druvan bitar. Nej tack!

4. Termen "lata dagar". Slappa på soffan med min honey bunny, insvept i en filt tillsammans och samtidigt titta på 5 filmer rygg med make-out sessioner i mellan var en verklighet en gång. Det känns som en livstid sedan och ja, ibland kan jag gråta om det.

Termen "lata dagar" nu, betyder det att stanna hemma, eftersom jag är för lat för att ta itu med mina barn i det offentliga. Det är dagen vi alla bo i våra pyjamas, barnen springer omkring och skriker och brottning (som vanligt), och jag och min man dela blickar hela dagen och dela varandras smärta av utmattning. Då kan vi beställa pizza och äta våra känslor.

5. Kraften i en kartong. Behöver jag verkligen förklara? Jag är pinsamt smärtade när du fyller ut inbjudningar födelsedag varje år, att veta mängden skräp vi är på väg att få antingen kommer att spelas med en gång då övergiven, eller doneras på min nästa Bra Kommer att dra.

Investera i kartong, människor. Det är det bästa jungle gym, race-bil, fort, och imaginära något för de tre första åren av livet. Jag brukade faktiskt butiken saker i dem innan de har barn. Vilket slöseri! De kunde ha varit födelsedagspresenter!

6. Lagen om "self -care." Innan barnen, min manikyr och pedikyr var gjort var två veckor direkt på min väg hem från jobbet. Jag visste inte att tävla hem för att laga middag och få första klass läxor.

Långa, varma duschar var en sak tillbaka då också. Tja, duscha i allmänhet var en sak. Ah, jag saknar det. Jag ska verkligen försöka arbeta rakning tillbaka som en vana. Min man skulle uppskatta det, jag är säker.

En lördag varje tre månader var min $130 (med spets) klippa och färga dagar. Låt oss bara säga att dessa dagar, jag är verkligen mjölkning ombre utseende. Nu, lördagar är reserverade för fotboll praxis och budgetering våra finanser där min man upprepar att vi fortfarande inte har råd med min "pre-baby egenvård."

"Men kanske nästa år, honung", säger han.

7. Vad det innebar att vara "förargligt." Det var obekvämt när min college kurser i konflikt med mitt arbetsschema. Det var obekvämt när jag var tvungen att ta en längre väg till min pojkvän sovsal på grund av byggandet på Hwy 1. Och det var obekvämt när jag var tvungen att titta på min systers hund en helg ville jag gå på fest med vänner i San Diego.

Vad jag inte visste var hur besvärade mitt liv skulle kännas när babes dök upp.

Nu, att vara förargligt är att ha stygn i slidan som vägrar att läka, eftersom det inte finns något sådant som "vila" i en ny mamma. Förargligt när du inte äter middag fram till 11:00pm, eftersom ditt barn ville äta din istället för deras. Det är när din värld kretsar kring behov av en annan människa, och du kommer på andra, eller tredje, eller fjärde...eller någonsin?

...väl, du får idén.

ADVERT

Lägg till din kommentar