7 Saker Som Bra Mammor Gör Att jag Inte Kommer att Göra Längre

1. Bada barnen varje dag. Barn, såvida de inte har varit rulla sig i lera, inte behöver ett bad varje dag . I sommar har jag skölja bort sand, svett och solkräm ganska mycket varje dag, men på vintern gör bara sitt huden torr och rashy. Två gånger i veckan och bad är fina och rädda mig blöt wrestling match som är att tvätta en skrikande småbarn och förskolebarn.

2. Gör ett utstuderat läggdags rutin. Bokstavligen alla sa att vi behövs för att gör en sänggåendet rutin . Badkar, infant massage, dämpad belysning vid vård—detta var illa nog, och klockade in på ungefär en timme. Nu, med vår 4-åring, mer ritualer har smugit sig på, som: 1) sjunga en sång; 2) läsa tre böcker; 3) lyssna på godståg Boogie; 4) dans; 5) spelar ett spel som han och pappa gjorde upp, som kallas "crashies," där jag får alltid skadade, 6) en god natt "brottas" med sin bror; 7) tand-borsta, 8) ett spel som heter "burrito", där han kastas i en filt, sedan unrolled som Cleopatra på Caesar ' s fötter; 9) böner; 10) ett dussin god natt kramar och kyssar i en viss ordning och om vi röra upp att vi måste börja om från början; 11) en dryck av vatten; 12) en mer kissa; 13) en mer dricka vatten.

Den sänggåendet rutin startar på 3:45. I intresse av att återta dessa timmar, jag eliminera alla men tand-borstning och böner, som, mumlade på hög hastighet medan joggning mot cocktail skåp, är mer sanna för att min Rörde tro i alla fall.

3. Köpa ekologiska. Jag har tillbringat de senaste fem åren står i frukt gången diskuterar om att spendera $2 för en ekologiskt äpple eller 50 cent för en vanlig man, och sedan, förvirrad, jag köper inget apple på alla. Jag är bara inte att tänka längre. Det är bättre att de äter frukt och grönsaker än inte, och vi kan inte spendera $200 i veckan på äpplen.

4. Tvinga mina barn att äta grönsaker. Med mitt första barn, vi tvingade honom att äta ett visst antal tuggor av sin middag för att få efterrätt. Detta resulterade i fynd och förhandlingar och debatter över exakt hur mycket mat på gaffeln räknas som en "bit." (Det var lite som att argumentera hur många änglar som ryms på huvudet av en pin-kod.) Vid tiden för min andra kom vi igång följande Ellyn Satter s uppdelningen av ansvar vilket gör måltider mycket lugnare. Jag menar, för det mesta. Min son satt vid bordet den andra natten, tittade på vad jag hade gjort, och sa, "det Här ser ut som en gammal chef." Så ja, det är inte alla vin och rosor, men jag är åtminstone inte gräla om huruvida försiktigt vidröra din tunga till en bit broccoli räknas som ett bett.

5. Att vara evigt tålamod. Jag försöker så, så svårt att kontrollera mitt humör. Men ibland, ett barn är att trycka upprepade gånger på "Oh Susannah" - knappen på hans musik maskin, telefonen ringer och jag kan inte hitta det, havregryn är brinnande, och det andra barnet är att experimentera med att ställa frågor i en knappt hörbar röst. (Kom ihåg scenen i Kontoret när Michael Scott förhandlar om en höjning genom att tala mycket tyst? Detta är vad min son gör.) Och sedan ibland kan jag tappar humöret . Men det är—det är inte bra för barn att ha ett oändligt tålamod, fromma mödrar, eftersom världen är inte oändligt tålamod och helgonlik. Normala människor förlorar sin skit på alltför mycket högt-buller stimulans och spirande spis bränder och ett barn begär en ost stick utan att röra hans läppar. Det är bra för att barnen ska känna igen den begynnande skede av någon förlorar sin skit. Detta kommer att tjäna dem väl i världen.

6. Har ett helt rent hus. En vän sa nyligen: "jag önskar att jag hade vetat att moderskapet är egentligen bara bli en städhjälp." Och det är sant. Jag städa köket, fyra gånger om dagen. Jag skrapa saker från golvet med mina naglar. Jag plockar upp så många lite balled-up strumpor. Men nu—delvis på grund av att Jag hatar att städa och dels för att jag tror att barn, särskilt pojkar, ska inte tänka att någon alltid ska plocka upp efter dem—jag har startat en mild krav på att de sätter sina kläder i korg utan mellanliggande stopp på golvet, att de återvänder sina badleksaker till korgen, och att de hjälper till med vecka damning och dammsugning. Det skulle vara snabbare att göra det själv, och huset är inte speciellt rent, men jag hatar att känna sig som en martyr. Jag vill hellre ha en något smutsig hus än att vara en tjänare, och så småningom lär de sig att små dagliga ansträngningar är bättre för städning än kvartalsvis fumigations.

7. Spendera hela helgen med mina barn. Nr 1 sak som jag saknar om singledom är tid ensam hemma, för att icke-produktivt putter . Så börjar vi en halv-dag-mindre politik, som tjänare i Downton Abbey vi var få från 8 på morgonen till mitt på dagen, en gång i veckan, utan barn, arbeta, eller sysslor ansvar. Den andra föräldern tar barnen ut ur huset. Jag kommer att bespara förändring i förändring burk och corral alla mina hårsnoddar och stack slumpmässiga bitar av papper på mitt skrivbord. Det kommer att bli härlig.

ADVERT

Lägg till din kommentar