7 Saker Grown-Ups Är Tänkt att precis Som Att Du inte Har Att

För flera år sedan, när min vän Gretchen Rubin började sin "Lycka Projekt," jag kommer ihåg att samtidigt vara chockad och befriades av hennes bekännelse om att hon har "praktiskt taget inget intresse av musik."

Jag blev förvånad eftersom jag hade bara antog att musik var en av de saker som alla älskar. Jag kände mig befriad eftersom om hon kunde erkänna att inte tycka om något som antas vara allmänt sympatisk, så vad skulle jag kunna förneka? Vad är socialt accepterad "bra saker" har jag i hemlighet hatar att jag kunde komma ren om?

Häri, en lista av saker som vuxna är tänkt att precis som att jag inte gör det. Jag kommer inte vara tyst längre. Och varken bör du.

1. Du behöver inte gilla teater.

© westconn/flickr

Om ett samhälle spelare produktion av "Lång dags Färd mot Natt" eller en Broadway produktion av "Fantomen på Operan," att gå på teater är dyrt och tidskrävande och mycket sällan roligt trots att alla över-och skrattar högt så de aktörer som inte mår dåligt.

Spelen är ofta tråkigt och jobbigt (som talar så?), musikaler få mig att känna mig generad (som bryter sig in i låten så?), och det finns ingen på jorden som är glada över att komma tillbaka till sin trånga plats efter en paus.

2. Du behöver inte tycka om fisk.

© muyyum/flickr

Fisk är så bra för dig! Det är fullt av omega-3 och protein och det har inget fett och väl förberett, det är ännu bättre än biff! Nej. Fisk är intetsägande och tråkigt och att du alltid önskat att du hade fått hamburgare.

Människor som för fisk gör så eftersom de är som bra . Den enda riktigt bra fisk är tonfisk från en burk och rökt lax. Skate vingen är endast innehåller ätliga eftersom det är bad i smör. Det är okej att erkänna detta.

3. Du behöver inte gilla rock konserter.

© libertinus/flickr

Det fanns en tid när jag kunde låtsas som att vara smack i mitten av ett vred sig massan av kroppar häver sig mot scenen i en Pixies visa var himmelriket på jorden. Nu, jag kan erkänna att se mina all-time favorit band live—oavsett om det är i en gigantisk arena där Bono är en fläck på en scen, fyra mil bort, eller i en het nattklubb där jag står kring att dricka en svag vodka tonic ur en plast Dixie cup väntar för Sleater-Kinney att komma vid 10—låter som en mardröm. Jag skulle hellre se Jennifer Lopez: Dansa Igen på HBO i mitt vardagsrum och det är också sin egen typ av topp-upplevelse.

4. Du behöver inte gilla rött vin.

© craigmarren/flickr

En rumstemperatur och på en drink är inte en drink. Det är inte heller släcker din törst eller värms du upp. Därför är man antingen dricka det för att få ett rus, i vilket fall vitt vin eller en gin är en mycket godare, eller dricker du det så kan du smaka "läder och cigarrök anteckningar" som är äckligt.

Jag var en låg-hyra matleverantör i college och en gång medan du arbetar i baren, jag frågade en part gäst om han ville ha rött eller vitt. "Vuxna dricker rött vin," han luktade, som om jag hade erbjudit honom Strawberry Quik. Jag tog detta till sig och låtsades för år fanns det ingenting som jag älskade mer än en stor, vild Cabernet. Skäms på mig. Drycker är inte "vild"—och inte heller är de "mellow"—och rött vin ger 90 procent av människor med en huvudvärk innan de ens bli full. Nyzeeländsk Sauvignon Blanc, iskall snälla. (PS: Du behöver inte gilla att besöka vingårdar heller.)

5. Du behöver inte tycka om andra människors barn.

© renawgraphy/flickr

Det är ett känt faktum att våra egna barn är bedårande och alla andras barn är irriterande och sylt-handed och inte delar. De har ständigt rinnande näsor som kommer att få oss sjuka.

Jag gick till en fest nyligen där det var live musik. Det var också en 3-åring som behövs för partiets fulla uppmärksamhet när han gjorde en 45-minuters tap dance rutin till levande musik. Hans föräldrar borde ha stängts ner honom efter en minut, men de var helt clueless till barnets snabba utveckling från "älskling" till "som har en hel del uthållighet för en 3-åring" till "skräck film dans barn". En annan sak som du inte gillar: andra människors föräldraskap stilar.

6. Du behöver inte tycka om Johnny Depp.

© Theo Wargo/Getty Images

Även jag älskar What ' s Eating Gilbert Grape? och Benny & Joon och fan, även Don Juan DeMarco är inte utan sin charm. Men Johnny Depp upphört att vara intressant till mig när han stannade kastar hotell rum och bytte om Winona för Evigt tatuering för att läsa "Wino Forever." Johnny Depp som agerar stora—för att inte tala Johnny Depp som sexsymbol—jag kan inte uthärda.

Pirates of the Caribbean en film franchise baserad på en nöjespark rida, är inte en övertygande filmisk upplevelse. Johnny Depp är aldrig inte i kostym, oavsett om det är på tv eller mindre, och detta är lite läskiga; en man med en 1993 getskägg i lila-glasögon och en bolo tie är inte sexigt. Erkänna det. Tycker inte du det heller.

7. Du behöver inte gilla weekend getaways.

© pigstubs/flickr

Går bort för helgen är stressande. Tror du det är bara fly från det verkliga livet som du behöver för att ladda, men det är så mycket planering för att så lite tid som det är egentligen bara en admin uppgift. Packning för två dagar innebär en mängd beslut så brutal att jag behöver en lugnande bara för att besluta om skor.

Du kanske hyra ett hus där du kommer att göra en god middag som består av alla ekologiska livsmedel och dricka rött vin ur stora pokaler (se ovan), men vad du gör är som anländer sent på fredagskvällen efter att gå vilse, så delirious med trötthet du sova hela dagen lördag. Innan du vet det du "får en att hoppa på trafik" och du är tillbaka på banan kl 8 på morgonen en söndag. Helgen var konstig och tid warpish, inte alls god, och att du inte ens får göra något antiquing. Nåja. Vid denna punkt, jag tror att vi alla kan erkänna att vi inte gillar antiquing ändå.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar