7 Skäl Att Eleverna Ska Få Riktiga Sommarjobb

Studenter är inslagning upp läsår, high school studenter som kommer att avsluta snart. Denna sommaren, om nyheter rapporter är korrekta, de flesta av dem kommer inte att göra den typen av saker vi gjorde när vi var i deras ålder. Med andra ord, de kommer inte att få sommarjobb. Kanske är det ett misstag.

En hel del av dem kommer att bedriva praktik i kursen, som kan ge dem ett försprång på en karriär. (I själva verket, sa vi adjö till vår första redaktionen praktikant på Mitten nyligen, efter att hon tog examen från college och var tvungen att lämna oss.) Men förmodligen bara 25 procent av high school och college kids arbete under sommaren nu—och jag talar om den klassiska typen av arbete, där du gör något, och någon betalar dig för att göra det.

Nu, denna inte ett inlägg om hur barn idag är lata och hur när jag var i deras ålder ... bla bla bla. Sanningen är att när jag var i high school och college, jag kan vara mycket lata, och när jag gjorde min favorit sommarjobb (den jag haft i flera år) var arbetar som badvakt vid en stor sjö i en state park. Men jag hade också lite svårare, skitigare jobb—saker som jag inte älskar att göra, men där jag lärde mig att leda mig även idag.

Sanningen är den att man lär sig en hel del från att arbeta, särskilt jobb som verkligen känner för att arbeta. Här är några av de främsta lärdomar för livet hamnar du tar med dig:

Lär dig hur man arbetar med bara lite sömn.

Är det någon som verkligen gillar att gå upp tidigt på morgonen? Jag arbetade på ett lager en sommar, tillsammans med ett andra jobb på natten i ett telemarketing företag. Schemat var galen, och det innebar att jag var tvungen att vara upp vid 5:45 på morgonen varje dag för att pendla till det första jobbet, jobba hela dagen, komma hem, ta en dusch, och köra iväg till mitt andra jobb—som återvänder varje natt runt klockan 11:00, Det sög, och sanningen är den att jag fortfarande inte älskar att gå upp tidigt, men jag lärde mig att få det att fungera. År senare, när jag var i armén och var tvungen att stå i en militär formation av 6:00 på morgonen, det var inte så stor sak eftersom jag hade gjort det innan.

Uppskattar hårda, fysiska saker.

Jag förespråkar inte att dina barn huvudet till Alaska för att arbeta på en fiske båt eller bära stenar för sommaren, men det är något som fastnar hos dig när du har haft en svår, kroppsarbete jobb. Du uppskattar att inte behöva göra denna typ av sak för en levande senare i livet, till exempel. Men det finns också en känsla av prestation som är annorlunda än vad du får i ett office-jobb eller en praktikplats. Jag vill verkligen inte gå tillbaka till dragande 30-lb. rutor runt en ihålig lager, men faktum är att jag tycker fortfarande om att uppleva 20 år senare.

Utveckla medkänsla.

Två decennier efter att jag arbetat som lager jobb (och efter att jag spenderat mina kvällar trakassera de goda människorna i södra New England på telefonen, och försöker få dem att byta ut sina fönster ), Som jag ibland tänka på de människor jag arbetat med. Jag försökte att göra en massa pengar som sommaren innan att studera utomlands i höst, och som innebar att jag arbetade med andra personer som också försöker att göra en massa pengar—men mest för att de skulle ge till sina familjer.

Lär dig hur man (inte) att bli uttråkad.

Låt oss tala om lifeguarding för en sekund. Jag arbetade på bara billig plats att simma som var på en buss från staden, och vi hade en hel del ovana simmare. Det innebar att vi hamnade legitimt att rädda en eller två personer i veckan. Det innebar också att en hel del av resten av tiden, vi satt i de stora stolar på sand, snurrande våra visselpipor på nyckelband, och försöker att inte gå galen.

Denna kombination av timmar av tristess utmärkts av sekunder av skräck lett mig till att lära sig att vara en utmärkt multitasker år innan ordet blev vardagsmat.

Utveckla respekt för andras kompetens.

Jag varade bara en dag på den svåraste sommar jobb jag någonsin haft—att arbeta på ett löpande band på en leksaksfabrik i Rhode Island. Lönen var bra, för tiden ändå—det var förmodligen något som $8 till $12 en timme. Variationen hade att göra med det faktum att vi var indelade i grupper, och betalas ett timarvode som är baserad på hur effektivt hela laget fungerade. Låt oss bara säga att det var människor som hade arbetat på linjen för år, och det var otroligt hur snabbt de kunde sätta ihop leksaker. Också de var inte precis överlycklig över att ha en novis som mig att sakta ner dem och slå dem i plånboken.

(Bortsett: Om du köpt en Min Lilla Ponny att spela in på 1990-talet och taket av ladan var limmad på alla fel, och det såg ut som att bitarna bara hade varit kastat i rutan, jag ber om ursäkt.)

Utveckla en sund skepsis.

Det var en truckförare som har arbetat med oss i lagret. Varje dag som han skulle ha en historia för oss om livet—hur skulle han tvungen att hoppa av college efter att han hade fått hans flickvän gravid under 1980-talet, hur han hade tyckt illa som arbetar på lagret hela hans liv, hur han och hans fru var med problem, hur hans dotter var sjuk i cancer .... Det var deprimerande saker, men han hade ett sätt att berätta historier med mörk humor som fick oss att skratta trots oss själva.

På en av de sista dagarna har vi jobbat med honom, vi sa till honom att vi skulle tänka på honom och hans dotter—och han frågade oss: "Vad dotter?" Sedan han kom ihåg de berättelser han hade berättat för oss hela sommaren, och sade med ett leende, "Ah, jag bara gillar att berätta historier eftersom det inte finns något bättre att göra här."

Lär dig om pengar.

Jag gjorde en gång ett projekt för att analysera människor på Forbes lista över de 400 rikaste Amerikanerna. Det var en uppenbarelse för mig som för dem som inte hade ärvt sina förmögenheter, nästan alla hade antingen gått till en icke-elit högskola eller hade hoppat av skolan, och haft upplevelser där de hade haft att arbeta på svåra jobb tidigt i deras karriärer. Det finns nog inget bättre sätt att lära sig värdet av pengar än att ha omsatt din egen svett och ansträngning för det, särskilt när du har använt dina dagar gör något svårt.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar