7 Sätt Att Bli Mamma Gjorde Mig Mer Som Min Man

Jag skulle inte säga att jag var en extrem girly girl innan att ha två barn, men jag skulle säga att jag åtminstone haft bära smink, klä upp, och lägga till några smycken på. Nu känner jag att jag måste ta någon form av make-up kurs efter mina pojkar vuxit. Jag kan helt enkelt inte ihåg. Efter att sätta mina pojkar till sängs idag, öppnar en öl, plopping framför TV: n och titta på Breaking Bad repriser, jag är inte mycket feminin känsla alls. I själva verket, när fan har jag blivit en människa?

Nu, jag kan vara stereotypa manliga arter med mina observationer, men jag strikt följa min man, som bara råkar vara ett stereotypa manliga på många sätt. Jag har bestämt mig för att baserat på listan nedan, det är när jag får kontakt med min tjejiga sida snabbt, innan pojkarna växa upp mer och testosteron översvämningar huset helt och hållet.

1. Jag kan bli klar på 5 minuter. Jag brukade vara så avundsjuk på min man. Att bli redo för den dagen jag skulle duscha, göra mitt hår, sätta på smink, på att prova 5 olika outfits innan faktiskt få klädd, och vips...en timme och femton minuter senare var jag redo. Hans dusch skulle räcka ca 3 minuter och de andra 2 minuter var reserverade för att borsta tänderna och klär på dig.

Det tog mig bara att få barn att upptäcka sin hemlighet. Inte ger ett skit. Det är så enkelt. Jag har en sju-minuters fönster för en dusch och sedan ska jag applicera puder och mascara snabbt så att folk förstår att jag är av det kvinnliga arter. Mitt hår blir oftast kastas tillbaka och få klädd endast beror på en faktor. Ben hår. En avgörande faktor på om det är en byxor eller shorts typ av dagen. Nu är jag en i bilen med barnen och väntar på att min man skulle bli klar så vi kan gå. Usch! Det är så irriterande!

2. Jag tar min skjorta i det offentliga. Tja, nästan i alla fall. Jag kunde inte amma min första son, men efter en hel del blod, svett och tårar, omvårdnad min andra son var en framgång. Första gången jag vispad det offentligt, jag kände mig så sårbar och bara obehagligt. Som om någon skulle tala om för mig att "Lägga bort dem." Men det är fantastiskt hur mycket förändringar när ditt barn skriker på toppen av hans lungor och du har kork för att gnälla. Det är en ganska fantastisk sak, måste jag säga. Det roliga är, att jag bär den värsta shirts för amning på den mest offentliga gånger, och jag känner mig så utsatt tills jag titta på den man som går runt parken visa sin ultra-hårig bringa, och jag tänker för mig själv, "Åh Min Gud! Sätta en tröja på."

3. Jag har en hustru att göra alla rätter. Jo, jag kallar henne min fru, men tillverkaren kallar henne för en crockpot. Om jag inte väljer att laga mat, det är mer som att arrangera saker på en tallrik. Eller, på senare tid har jag börjat göra upp recept genom att bara kasta ihop något i sista minuten, baserat på vad som finns i kyl och skafferi. Om det är äckligt, säger jag till min make att jag definitivt inte göra som receptet igen, som om jag hittade det någonstans, och jag finner mig själv agerar precis som min man när jag faktiskt laga något gott. Jag talar om det som att jag bara sörjt hela bröllopet själv. Jag pratar om hur bra det är när han äter det och fiska efter komplimanger. Jag också se till att detta fenomen vistelser sällsynta så att naven inte förvänta sig intrikata mat för att vara normen.

4. Jag ersatte förspel med "Efter Sömn." Inte riktigt, jag är bra. Vår 4-åring har blivit mycket mystisk på natten. Du vet aldrig när han kommer att gå in genom dörren. Han normalt kryper in i vår säng mellan 2 på morgonen och 4 på morgonen, och mellan man vet aldrig om det kommer att bli en mardröm, oavsiktlig kissa, temperatur fråga, eller om han bara vill berätta för oss ett faktum om ninjor eller resor i rymden. Just nu handlar det om att hoppa smakprov så att vi kan få till funktionen, eller annat vi kan missa visa alla tillsammans. Baby har precis börjat att sova hela natten igenom på 10 månader. Tro mig, just nu finns det inget sexigare än några goda gammaldags efter sömn. Men inget gos. Jag blir alldeles för varmt, och min man snarkar.

5. Jag kommer att göra grova saker. När min första son var liten, jag brukade tycka att det var sött att låta honom krypa runt utan blöja.... tills han började bajsa på den vita mattan. Jag omedelbart användas mina händer för att fånga bajs så det skulle inte röra golvet. Min man var i uppror. Och även om jag bara hade gjort något helt äckligt och så till skillnad från den gamla mig, jag visste inte riktigt bryr sig. Jag var unphased.

I själva verket, i ögonblick av nödvändighet har jag gjort mer än en hand full av riktigt vidriga saker. Aldrig tidigare skulle jag ha använt mina fingrar att torka hjälp av ett barns ansikte eller ren kasta upp, duk indränkt med kissa, och mysterium goop som jag inte ens bry sig om att få veta detaljer. Saker och ting är fastare och smutsigare och ibland bara vanligt brutto. Glöm förspel, min man är nog så räknats ut med vad han har sett, han kanske vill ha sitt eget sovrum på denna punkt.

6. Jag har anammat lukten test. Innan barnen, har jag fortfarande gjorde alla vår tvättstuga. Det var en kontroll sak eftersom min make skulle torka kläder jag hade bett honom inte och han bara inte göra det på det sätt jag önskat. Jag brukade undra varför jag hade dubbelt så mycket tvätt som han gjorde. Han upplyste mig genom att låta mig om "lukten test." I grund och botten, om det luktade okej och det var inga fläckar, han bar den igen innan du tvättar det. Jag tyckte att det var äckligt.

Nu, efter två barn, finner jag mig själv rotade igenom smutsiga kläder hindra att tänka, "Dessa byxor skulle kunna gå ytterligare en runda kanske." Eller, "den Här tröjan har lite liv kvar." När du har fått trippel tvätt-och halva garderob, ibland finns det bara ett alternativ. Nu är det som ett Seinfeld-avsnitt. En utmaning tigger frågan, "Hur långt kan dessa jeans ta mig?"

7. Jag har nu suger på att lyssna. Min man gör denna sak, där han låtsas som om han lyssnar men jag vet att han egentligen inte, eftersom han säger saker som "höger" på riktigt olämpligt gånger under samtalet. Innan jag ens kommer till min poäng, att han redan är överens med mig. Jag brukade stolt över mig själv om att vara en god lyssnare. Om du behöver råd eller bara för att ventilera, jag var din flicka.

Nu har jag en son som frågar mig samma fråga om fyrtio gånger i rad, och när jag försöker prata i telefon han bestämmer sig för att det är den bästa tiden att handla som en galning tills jag hänga upp. Eller barnet gråter. På samvaro, jag delta i partiell samtal avbryts av en liten person som praktiskt taget slet min skjorta för att berätta något. Så. Jag befinner mig med min makes teknik på min son. "Höger, höger," jag säger till honom. På fyra, min son säger, "Vänta, jag är inte klar talar."

Så, ja, jag stereotyper? Kanske lite. Eller kanske är det inte så hemskt att mötas i mitten på vissa saker. Min man är mer av en vårdare än jag någonsin kunde ha drömt om, och som för mig är grov? Min vita matta är bättre för det.

Om du gillade den här artikeln, huvud på över till att gilla vår Facebook Sida Det är Personligt en all-inclusive utrymme för att diskutera äktenskap, skilsmässor, sex, dejting, och vänskap.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar