7 Anledningar till att jag Inte är Gjord För Pyssel

Kommer du ihåg J. Crew kataloger i mitten på 90-talet? Den som visar perfekt klädd, ler och kramas familjer som står i foajén till ett stort kolonialt, vackert inredda för helgdagar? Garland draperad bara så, kysser bollen dinglande overhead, omsorgsfullt smyckade sideboard håller en handgjord ymnighetshorn av individuellt vara-glittrade frukter?

Jag ville leva i den katalog på semester. Så som vuxen, jag ställer ut för att prova min hand på konstfullt hantverk mitt hem till en version av J. Crew hus.

Det fungerade inte. Som 32-åring, jag har äntligen insett att jag aldrig kommer bli bra på hantverk. Pinterest skrämmer mig. Tidningar finns för att håna mig. Och på denna punkt i mitt liv, jag har bestämt att jag bara inte har någon mer knullar att ge om mitt patetiska crafting förmågor. Alltså, här är jag är inte gjord för pyssel...

1. Glitter, AKA herpes av hantverk världen.

2. Hobby Lobby, mikaels och alla andra av sina gelikar. Gångarna är för smala, de torkade blommor gör mig kliande, människor är för långsam, kassan linjer är besläktad med att vänta i ett tusen personer linje på Pearly Gates (Gates att avsluta dörrarna), och holy fuck jag vet inte hur fyra akrylfärger, en kartong och lite glitter stickers kostade mig $129.42. Jag har försökt att ha en cocktail innan du beger dig till någon av dessa platser, men det gör mig bara mer benägna att tala om för damen att blockera HELA sortiment av trä stämplar för att flytta hennes röv ... i min utanför röst.

3. Varmt lim vapen. Nej. Bara så att många inte är.

4. Detta bekant? "Ooh...jag älskar att krans! Jag kan helt göra den saken! Jag ska prova det!" I mitt hus, fyra shopping resor, $312.00 och en vecka senare detta blir till, "Helvete varför skulle du låta mig prova detta??? Hunden har en snäcka som limmas mot hennes röv, jag sprutade shellac i mina ögonbryn, jag har utslag från denna spanska moss och jag är SÅ TRÖTT!" Detta är oftast riktad högt och grät på min man, som inte vill ha en jävla krans i första hand och hade ingenting att göra med hot mess som jag har gjort av köksön.

5. Martha Stewart. Jag kan inte stå ut med hennes leende ansikte som tittade på mig från omslaget av tidningen, berätta för mig hur man gör ovan nämnda krans. Jag vet att hon är superwoman och alla, men jag bara hatar henne. Sorrynotsorry.

6. Min unge vill "hjälpa till." Det är aldrig en bra idé. Det slutar med att de små glaspärlor som spillts ut över mattan, vilket hunden snabbt hoovers upp på grund av att hon kommer att äta NÅGOT, och min skriker på sa dog samtidigt som min älskade avkomma droppar varmt lim på hennes fot.

7. Sprayfärg. Jag har helt enkelt inte tålamod till att omfatta allt inom en 5 km radie med plastfolie när jag spraya måla något. Detta är, i stor del, varför en stor del av min balkong golv är nu rosa.

Och detta, mina fina läsare, är varför jag har gett upp min dröm mousserande, förgyllda, vara frukter J. Crew hus. Min tid, som det har påpekats för mig av min makalösa make, är kanske bättre sätt att göra saker jag är bra på och faktiskt njut, som inte gör ett krig zon av tabellen matsal och inte kräver en resa till veterinären för hunden. Och slutligen, jag är OK med det ... även om jag är säker på att Martha är det inte.

Relaterade inlägg: Ett Brev till Mina Barn Om Sina Konstverk

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar