7 Problem jag Kommer Inte Att Lösa För Mina Barn

Föräldraskap är en konstig spänning mellan att följa dina instinkter och mosa dem. När min son snubblar och faller, eller käbbel med en vän, eller på något sätt kämpar, min första impuls är att lösa problemet omedelbart: rycka upp honom från marken och damma av sig sina byxor för att prata ut argumentet med pal, bygga torn som rasade. Men lika mycket som ändlösa diskussioner om helikopter föräldrar stör mig, jag måste ofta påminna mig själv om att det inte är mitt jobb att göra mina barns liv så enkelt som möjligt—och att det även kan vara kontraproduktivt. Nedan, sju problem jag kommer inte att lösa för mina söner:

1. Tristess

Tristess verkar ha försvunnit från barndomen. Barnen har massor av aktiviteter, mängder av läxor och en miljon alternativ för underhållning på sina fingertoppar. Men tristessen kan faktiskt vara till nytta—det kan uppmana barnen att prova nya saker. Min nya svar för "Mamma, jag är uttråkad"? "Det är okej att bli uttråkad."

2. Frustration

Jag har ett hår trigger för frustration, som gör min man, men vi tar itu med det på helt olika sätt. Jag tenderar att bli rasande och hålla hacka bort på vad som är frustrerande för mig—blir argare och argare i processen. Min man kommer att känna de tidiga stadierna av frustration, ställa ner projektet och gå bort för en stund. Han kommer tillbaka när han är lugnare. Pausen ger honom utrymme att tänka, han brukar lyckas lösa problemet på nästa go-round. Denna strategi har varit en uppenbarelse för mig. När min son blir rasande att Lego hus byggde han tippar över kan jag berätta för honom att spela med något annat för en stund och komma tillbaka till det. När han lugnat ner sig, han kan vanligtvis ta itu med problemet utan att balla ur.

3. Att Inte Tycka Om Sin Måltid

Vi följer Ellyn Satter ' s uppdelningen av ansvar för att mätta våra barn—vilket innebär att jag ibland servera mat jag gillar och ibland kan jag tjäna måltider barnen tycker om (även om jag i allmänhet sträva efter saker som vi tycker båda). Om de inte bryr sig för huvudrätten, det är okej—det är alltid något på bordet som de äter. Det är viktigt för dem att veta att alla, till och med Morsan, blir deras favorit middag ibland.

4. Misslyckande

En rädsla för att misslyckas, skriver Jessica Lahey innebär att den studerande inte ta intellektuella risker. Stöter på underlåtenhet, eller möjligheten av misslyckande, lär barnen lösa problem och omsorg. Om mina barn är på väg mot ett felaktigt svar på ett problem, eller bygga en bro som jag kan se är på väg att falla ner, eller ens att blanda färger i en monokromatisk studie i brunt...tja, det är hur de lär sig. Det är inte mitt jobb att ge dem på fel pass. De behöver inte lära sig.

5. Slut på Pengar

Jag är ett stort fan av Ron Lieber och hans råd om att lära barn om pengar. Han råder att ha barnen tar över mer och mer ansvar för sina egna kostnader, som att lämna över kläder budget för år och låta dem fördela som de vill. Som han sade i en intervju Jag gjorde med honom tidigare i år, "I detta skede, pengar är till för att öva. Misstag är oundvikliga och kan även vara lite underhållande. Men vi vill ha dem att göra misstag medan de är fortfarande under vårt tak, och inte senare, när konsekvenserna är mer ödesdigra." Så om mitt barn blåser hans kläder budget på ett par dyra sneakers, och har inget kvar, jo, det är lärdomen. Han kommer förmodligen inte att göra samma misstag två gånger.

6. Argument Med Sina Vänner

Jag är ofta frestas att förmedla mina barn' gräl med sina kompisar. Men (bära med mig här, detta är typ av en icke sequitur) jag har ett husdjur teori om varför kändisar barn är ofta typ av bud upp: De är omgivna av människor som inte kommer att driva tillbaka mot sitt dåliga beteende—vårdgivare som inte kan verkligen disciplin utan att riskera sina jobb, eller kamrater som skräms nog av berömmelse för att de inte ska ringa killen ut. Barn behöver en konflikt för att veta vad som är gränser. De måste förhandla relationer på egen hand för att utveckla kontroller på deras beteende—det är en del av att utveckla en social instinkt. Jag kommer inte att göra dem en björntjänst genom kortslutning som process.

7. Läxor

Jag har läst lite på "läxor wars" på sistone—hur barn är överbelastad med timmar och timmar av arbete som inkräktar på tid för familjen, sova och fritidsintressen. Och när jag säger att jag inte kommer att lösa läxor problem, jag menar inte att jag inte kommer att erbjuda hjälp om de behöver mig för att förklara en geometri lektion eller prata om The Catcher in the Rye . Jag menar att jag inte sitter och håller sina händer genom fem timmar i samhällskunskap och matematik. Jag kommer att ställa in en timer för läxor tid och vad som inte får göras blir inte gjort. Barn tillbringar en hel dag i skolan och förtjänar lite tid i kväll för sig själva, och för att sova. Det är viktigare för mig än att varje skrot av läxor klar.

Så visst, jag vill baby mina barn för evigt, borsta bort alla hinder från sin väg och kysser varje boo-boo. Men de måste lära sig att vara oberoende från mig och möta utmaningar. För om de inte gjorde det, tja, det skulle vara att skapa ett ännu större problem—att de skulle så småningom behovet av att lösa på egen hand.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar