7 Misstag Vi Gör Att Våra Hjärnor Ålder

Som en äldre förälder, jag tycker mycket om detta. Jag har en viss skuld om min ålder, även om mitt liv utvecklats på det sätt det borde. Mina barn är fortfarande ung, och även om jag inte njuter av att plåga mig själv med tankar på min egen dödlighet, jag gör det ändå. Med detta i åtanke, jag gör yoga för att förbli flexibel och stark, och förebygga stelhet från att sätta i. Jag antog alltid att hålla min hjärna i form var ur mina händer, men det ser ut som att jag kanske har mer kontroll än jag trodde. OK, hjärnan, är det din tur.

Här är 7 saker som vi bör undvika om vi vill hålla hjärnan skarp och pigg.

1. Att äta en standard American diet.

Socker, ohälsosamma fetter och bearbetade livsmedel: Vi vet alla dessa saker är dåligt för våra kroppar, men de är bra för våra hjärnor också. För mycket socker påverkar vårt minne och vår förmåga att lära sig, och kan även vara en faktor vid neurodegenerativa sjukdomar som Alzheimer. Forskarna rekommenderar ett Medelhavet-baserad kost för att hjälpa till att skydda hjärnan, vilket innebär en hel del fisk, fullkorn och grönsaker.

Tyvärr, det säger inte att vi bör äta mer grillad ost eller choklad, eller Girl Scout cookies.

2. Bor intill en motorväg.

Luftföroreningar är fienden här, och självklart bor nära en större väg kommer att öka ditt intag. Jag undrar alltid om att när vi ser hus bredvid motorvägen. Det kan göra dig mer mottaglig för tyst (eller symptomfria) stroke, vilket är en skrämmande tanke.

3. Dricka drinkar på kvällen.

Även vin? Det är en tuff en att svälja när det finns så många studier där det också berätta för dig att dricka ett glas vin varje dag. Men med ett par glas av någon typ av alkohol på en daglig basis kan göra en del skada, även om det inte har kardiovaskulära fördelar. De studier som verkar i en liten slits på detta, genom att använda fraser som "skulle kunna utgöra en risk" och "kan ha en negativ effekt." Något att tänka på.

4. Ge stress.

Det här är det värsta du kan göra, tydligen! Kronisk stress förkortar längden på telomererna, som är sekvenser i slutet av DNA-strängar för att ange takten i åldrandet för cellerna i våra kroppar. För våra hjärnor, för mycket stress kan öka risken för Alzheimers och kognitiv svikt. Meditation, som vissa gillar att håna, har visat sig minska stress hormon, kortisol och skydda hjärnan mot åldrande, så sluta hånskratta och ge det en chans. Till dem som inte har provat det, jag kan lova dig att det är enklare än du tror och oerhört hjälpsam. Det behöver inte vara konstig eller engagera ohm-ing, och det handlar inte om att tömma ditt sinne. Handlar det bara om att bromsa den inre ståhej ner.

5. Miste på sömn.

Vi vet alla att sömnbrist är en form av tortyr, så det borde inte vara en överraskning att inte få tillräckligt med sömn i din dag till dag liv kan påskynda åldrandet i din hjärna. Jag har inte lärt mig detta ännu, men jag gillar någon studie som säger mig att sova är bra för min hälsa.

6. Sitter hela dagen.

Det är inte bara dåligt för din kropp, det kan krympa din hjärna! Detta suger för författare, i synnerhet, som är tänkt att bli bättre när vi blir äldre—om inte vi sitta ner och skriva hela dagen. Oops.

7. Zonindelning ut.

Tid för att balansera ut ditt TV-tittande med läsning, matlagning, att prata med någon som faktiskt talar till dig, eller ens korsord och sudoku. Hjärnan övningar, säger de, fungerar bättre än droger för att hålla oss skarp och förhindra försämring av kognitiva funktioner.

Det bästa du kan göra för din hjärna, visar det sig, är att fortsätta att göra nya saker. Jag är lycklig nog att ha min underbara farmor runt, vem som nu 95-och-ett-halvt år gammal och fortfarande frisk både fysiskt och psykiskt. Hon går bevis på att den här listan är bra. Hon fortfarande spelar golf regelbundet, hon älskar att göra nya saker, hon läser, hon umgås, hon går på promenader, och hon fortfarande reser. Hon åkte till Spanien förra året! Det bästa av allt, hon är runt för alla hennes barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Är inte det precis vad vi alla vill?

ADVERT

Lägg till din kommentar