7 Barndom Filmer Som Moderskap Förändrats För Mig

Även om jag är född i mitten av 70-talet, jag var ett barn av 80-talet. Om du tittat på MTV, eftersom de hade musik videor, förstår skåp skämt från Du Kan inte Göra Det på Tv och hade en Trapper Keeper... jag vet att du känner mig.

Jag hade grönt hår i high school och hade 14 hål bekämpa stövlar. Nu? Jag bakar. Kakor, pajer, brownies... you name it, jag bakar det. Betty "Jävla" Crocker ain ' t got nothing on me, men jag antar att jag har förlorat stora gatan kredit.

Utan tvekan, moderskap förändrat mig; förändrat mina värderingar, mina vanor och mina mönster. Men det har också förändrat hur jag ser saker och ting. Jag märkte det i betydande ändringar nyligen som jag såg några filmer som var favoriter i min ungdom, men nu åberopas helt olika känslomässiga svar från mig. Här är min Topp 7...

1. Äventyr i Barnvakt Som en kid: Barnvaktsservice, heta killar från college road trip med det roliga och irriterande Darryl barn, att få fånga din otrogen, slemmiga ex-pojkvän. Den här filmen hade allt. Som en mamma: det Här är saker som mardrömmar är gjorda av. Detta är anledningen till att jag lämnar aldrig huset barnlösa. {Rysning.}

2. Stand By Me Som en kid: Förutom det faktum att River Phoenix var helt varm, idén om ett äventyr, sans vuxna, med mina vänner var ett helvete ja. Som en mamma: Holy shit. Dessa barn kunde ha blivit dödade ca 20 gånger i den här filmen. Om inte av det onda och störd Kiefer Sutherlands karaktär, sedan tåg, eller junkyard dog, eller pistol, eller bara vilda djur, eller om Teddy förlorat sin skit. Hela denna film var bara 2 timmar av en ångest ladin missnöje. Jag jobbar fortfarande med detta i terapin.

3. Stränder Som barn: jag älskade Bette Midler. Jag älskade musik. Jag älskade att dagdrömma om att även jag en dag skulle vara på Broadway som en stor stjärna. Som en mamma: Barbara Hershey karaktär dör. Slutet av. {Snyft, snyft, snyft) jag skulle aldrig titta på en sekund av den här filmen när du är gravid. Inte. En. För det andra.

4. The Breakfast Club Som en kid: Denna film var banbrytande. Det var på riktigt, det var rå, det var HÄFTIGT. Vi hade inte en kabel, så att jag sett den här, med den hemska TV dialog redigeringar: "Hot nötkött injektion" ändrats till "Hot vilda tillgivenhet" och jag visste inte ens bryr sig. Jag hade detta i minnet. Ordet. För. Ordet. (Faktiskt, jag tror att jag fortfarande vet att denna film genom hjärtat, men jag går in i badrummet och kan inte komma ihåg vad jag gick för.)

Som en mamma: Varför inte skolor erbjuder presentbutik klasser längre? Holy crap, jag hoppas att min begåvade barn är inte så angelägna att nå, att han försöker att skada sig själv (med en flare gun). Jag kan inte tro att de rökt weed i biblioteket. Vi har aldrig gjort något liknande. {hosta, hosta }. (John Bender är fortfarande helt varm. Åtminstone, det har inte förändrats.)

5. Karate Kid Som barn: jag kunde inte tänka sig något mer fantastiskt än att ha en äldre man, som jag inte var relaterade till att hjälpa mig och lära mig om karate. Som en mamma: jag skulle aldrig låta mina söner umgås, ENSAM, med en gammal, ensamstående man som de inte är relaterade till. Skämtar du med mig? Och varför är han ge Daniel dyra presenter? En bil? Jesus, det är en röd flagga där.

6. Tillbaka till Framtiden Som en kid: Doc Brown? Den excentriska uppfinnaren var varje barnens dröm som en BÄSTIS. Micheal J Fox var på höjden av sin popularitet som Marty McFly. Även min mamma swooned över honom. En resa i tiden, DeLorean... en fantastisk filmisk superstar. Jag älskade Tillbaka till Framtiden. Som en mamma: en Gång till med den gamla mannen/tonårspojke sak! Vad var upp med 80-talet? Och tanken att mina barn skulle få bevittna min skola själv? Omigod, vänligen nr.

7. The Goonies Som en kid: Goonies hade allt! Äventyr, romantik, vänskap. Jag menar, för Kristi skull, de gick på skattjakt i underjordiska grottor. The Goonies var bröst. Som en mamma: Vart FAN gjorde deras föräldrar tycker att de var? Jag menar, egentligen? Med tiden Bit ringde polisen hade inte det varit en gul Varning utfärdas redan? Och istället sheriffen tror att han ljuger för att han är en evig berättare? Och tror inte Pojken Som Ropade Varg referens var förlorat för mig. Grottan kissing? Jagad av the Fratellis och fastnat i en frys med en död kropp? I. Bara. Kan inte.

Moderskap är inte bara vad du gör... det är vad du är. Du sova. Du äter det. Du andas det. Du egen det, och det kan inte stängas av eller tonas ner.

Jag undrar om På bio var olika för Gene Siskel efter att han hade barn.

Relaterade inlägg: Fem Skäl till Föräldraskap Var Lättare 1984

ADVERT

Lägg till din kommentar