6 Ord Bör Du Säga till Ditt Barn Idag

Mycket sällan gör en mening har en omedelbar inverkan på mig.

Mycket sällan gör en mening ändra hur jag interagerar med min familj.

Men här gjorde. Det var inte från Henry Thoreau eller någon känd barnpsykolog. Det var en kommentar från barnen själva. Och om jag har lärt mig något på detta " Fria Händer "resa, det är att barn är experterna när det gäller att "förstå vad som verkligen betyder något."

Här är de ord som förändrade allt:

"... College idrottare ombedd om vad deras föräldrar säger som fick dem att må bra, som förstärks deras glädje under och efter en racketsporter. Deras överväldigande svar: "jag älskar att titta på när du spelar.'"

Livet förändras meningen kom i början av en artikel med titeln, " Vad Gör en Mardröm Sport Förälder och Vad som Gör en Bra En "som beskrivs kraftfulla insikter som samlats in under tre decennier av Bruce E. Brown och Rob Miller Aktiv Coaching LLC . Även om jag läst klart hela låten, mina ögon gick tillbaka och sökte för att en viss mening; den som sade, "jag älskar att titta på när du spelar."

Jag läste det exakt fem gånger. Och då jag försökte komma ihåg alla tidigare verbala interaktioner som jag hade med mina barn vid slutet av deras fritidsaktiviteter.

Efter slutförandet av en swim meet, en musik skäl, en school musical, eller ens en söndag eftermiddag fotbollsmatch, hade jag någonsin sagt: "jag gillar att titta på när du spelar?"

Jag kan tänka mig många tillfällen när jag uppmuntras, guidade, kompletteras och lämnas förslag till förbättringar. Gjorde som gör mig till en mardröm sport förälder? Nej, men ibland kanske jag sa mer än vad som behövdes.

Av naturen är jag en entusiastisk person—ordrik på telefon meddelanden (ofta blir avskurna genom att störande pip) och ordrika i skrivande stund (Twitter är inte min vän).

Och även om jag har egentligen aldrig tänkt på det, jag är ganska säker på att jag är entusiastisk i mitt beröm också. Jag försöker att inte kritisera, men när jag går in i en omfattande detalj om mitt barns prestanda kunde misstolkas som att de inte varit "tillräckligt bra".

Kunde jag verkligen bara säg, "jag älskar att titta på när du spelar" och lämna det vid det? Och om jag gjorde det, skulle mina barn stå där cluelessly på nästa sportevenemang eller musikaliska prestanda eftersom jag hade misslyckats med att ge alla "extra information" det tid innan?

Tja, jag skulle snart ta reda på. Som tur skulle ha det, min 8-åring fick en swim meet dagen efter att jag läst artikeln.

Hennes första händelsen var den 25-meters frisim. Vid ljudet från summern, min dotter exploderade av block och enkelt strömlinjeformad under vatten för en ofattbar mängd tid. Hennes kraftiga armar, i egenskap av propellrar, uppstått från vatten körning hennes kropp fram med blixtens hastighet. Hon hade inte ens gjort det halvvägs ner på banan när jag kom upp för att torka bort en liten tår som bildas i hörnet av mitt öga.

Sedan min äldsta dotter började simma konkurrenskraftigt för två år sedan, jag har ALLTID haft samma reaktion till hennes första streck i den första värmen. Ropar jag och vänder sig bort så ingen ser min blubbering reaktion.

Jag gråter inte för att hon kommer att komma i första.

Jag gråter inte för att hon är en framtida Olympier eller stipendiat.

Jag gråter för att hon är frisk, hon är stark, hon är i stånd.

Och jag gråter för att jag älskar att se henne simma.

© Rachel Macy Stafford

Åh min. Dessa sex ord.

Jag älskar att se henne simma.

Jag hade alltid KÄNT att sättet—att riva upp vid varje träffas, men jag hade inte sagt det i så många ord—eller ska jag säga, i så några ord.

Efter möts jag och min dotter stod i omklädningsrummet tillsammans, bara vi två. Jag svepte en varm, torr handduk runt hennes frossa axlar. Och då jag tittade in i hennes ögon och sa, "jag älskar att titta på dig att simma. Du glider så graciöst. Du förvåna mig. Jag bara älskar att titta på dig att simma."

Okej, så det var inte riktigt sex ord, men det var en enorm minskning av vad jag normalt skulle ha sagt. Och det var en reaktion—en ny reaktion på mina slutet-av-de-möt "pep talk".

Min dotter sakta lutade sig in i mig, vilar tårarna huvud mot mitt bröst i några sekunder, och utvisade en tung suck. Och när vi gör det, jag svär jag kunde läsa hennes tankar:

Trycket är mindre. Hon bara älskar att titta på mig simma, det är allt.

Jag visste att jag var något på spåren.

Flera dagar senare, min 5-åriga dotter hade ukulele praktiken. Det var en stor dag för henne. Färgade prickar som fodrad hals, hennes instrument sedan hon började spela nästan två år sedan skulle tas bort. Hennes instruktör och trodde att hon var redo att spela utan hjälp av klistermärken.

Efter att ta bort den lilla blå, gula och röda cirklar, hennes instruktör bad henne att spela låten hon har arbetat med i månader, Taylor Swift är "Vår".

Utan tvekan, min dotter började knäppa och sång. Jag såg hur hennes fingrar adeptly hittat sina hem—inget behov av klistermärken för att vägleda dem.

Med en säker leende, min dotter bältade ut hennes favorit linje, "vill du inte oroa dig din vackra lilla sinne/Människor kasta stenar på saker att lysa."

Som hennes små, smidiga fingrar manövreras strängar med lätthet, jag var tvungen att titta bort. Min syn blev suddig av tårarna som bildas. I själva verket är denna känslomässiga reaktion som händer varje gång hon blir till att raden i låten. Varje. Enda. Tid.

Jag gråter inte för att hon har perfekt gehör.

Jag gråter inte för att hon är en country stjärna i vardande.

Jag gråter för att hon är glad, hon har en röst, och hon är fri.

Och jag gråter för att jag älskar att se henne spela.

© Rachel Macy Stafford

Jag ska vara förbaskad om jag inte hade sagt henne detta i så många ord—eller snarare, i så några ord.

Mina barn och jag lämnat rummet vid slutförandet av hennes lektion. Så vi gick ner i den tomma korridoren, jag visste vad som behövde sägas.

Jag böjde mig ner och såg rakt in i de blå ögonen skyddad bakom rosa glasögon och sa: "jag älskar att titta på när du spelar din ukulele. Jag älskar att höra dig sjunga."

Det gick emot min säd för att inte gå, men jag sa ingenting om prickar, inget om noter, och inget om henne planen. Detta var en tid för att helt enkelt lämna det vid det.

Mitt barns ansikte bröt sig in i hennes mest strålande leende—den som orsakar hennes ögon att knyckla ihop sig och blir små skivor av glädje. Och då gjorde hon något som jag inte förväntar mig. Hon kastade sig mot mig, lindade sina armar hårt runt min hals och viskade: "Tack, Mamma."

Och när vi gör det, jag svär jag kunde läsa hennes tankar:

Trycket är mindre. Hon älskar att höra mig spela, det är allt.

Med tanke på den överväldigande positiva reaktionerna på mina döttrar när du presenteras med kort och koncist: "jag älskar att titta på när du spelar" kommentar, jag visste att jag hade ett nytt mantra. Inte för att jag skulle säga att det som en robot på kommando eller utan anledning, men jag skulle säga det, när jag KÄNDE att det—när tårarna kom oväntat, för att mina ögon eller när plötsligt tittade jag ner och såg gåshud på mina armar.

Ganska snart fann jag mig själv säga saker som:

"Jag älskar att titta på det du läser."

© Rachel Macy Stafford

"Jag älskar att titta på dig svinga över monkey bars."

© Rachel Macy Stafford

"Jag älskar att titta på dig försiktigt beundra Guds minsta varelser."

© Rachel Macy Stafford

"Jag älskar att titta på dig älskar din bebis kusin."

© Rachel Macy Stafford

Nu vet jag hur viktigt det är att säga det—säg det bara—i stunder när jag känner att hjärtat slog hårt slag av kärlek som kommer enbart från att titta på en annan människa som jag älskar.

Nu vid denna punkt, jag skulle kunna avsluta denna berättelse med en trevlig, snygg, Kleenex-krävs slutar, men att leva "Hands Free" betyder att man tar det ett steg längre, att gå utanför komfortzonen.

Och det slog mig att det finns en annan person för vilken denna nya mantra kan ha betydelse. Det slog mig när denna person, ett vitt bandage på armen från att ge blod, var hissa en stor soppåse som vi rensade art rum på ett center för personer med autism.

Jag såg honom, min man, från hörnet av rummet, där jag var damma hyllor med mina yngsta barn. Pinsamt, jag var tvungen att vända sig bort så att ingen såg mig slita upp. I det ögonblicket tänkte jag på andra aktuella händelser där jag hade gått om mitt företag och var tvungen att stanna för att ta paus. Stunder när jag stannade för att titta på min man i handling helt enkelt för att beundra kärleksfull person, hängiven make, omtänksam far han är.

Men hade jag någonsin berättade för honom i så få ord?

Det var dags.

Och eftersom att skriva är mycket lättare för mig än att tala, jag skrev mina observationer ner. Det fanns inga långrandiga punkterna eller blommig beskrivningar, bara ord av kärlek, rätt och slätt:

Jag älskar att titta på dig att hjälpa vår dotter lära sig att roller skate.

Jag älskar att titta på dig att lära henne att kasta fotboll.

Jag älskar att titta på dig att hjälpa dina medarbetare i tider av nöd eller osäkerhet.

Jag älskar att titta på dig interagera med din bror och syster.

Jag älskar att titta på du läsa sida vid sida med våra döttrar.

Jag älskar att titta på dig att skratta.

Jag älskar att titta på er kärlek för vår familj.

© Rachel Macy Stafford

Jag har skrivit upp denna not och planerar att ge den till honom när vi har en lugn stund tillsammans den här helgen. Jag vet inte vad hans reaktion kommer att bli, men det spelar ingen roll. Jag känner dessa saker, så jag borde säga dessa saker.

Om man bara tittar på någon som gör ditt hjärta känns som om det skulle explodera direkt ur ditt bröst, du borde verkligen låta personen veta.

Det är det enkla och vackra som.

Det här inlägget publicerades ursprungligen på Handsfree-Mama .

ADVERT

Lägg till din kommentar