6 Ord Som Förändrade Mitt Liv

Jag har blivit anklagad för många saker i min 48 år på denna planet, men att vara avslappnad har aldrig varit en av dem. Jag oroar. Jag hemsöka. Jag är nervös. Men en dag för några år sedan, hade jag vad som bara kunde ha varit en gudomligt inspirerad uppenbarelse: Kommer det att ärendet i fem år?

Tänk på kraften som finns i att enkel fråga, och det tillstånd det skänker oss för att inte ge ett skit. De sex små ord förändrat mitt liv genom att sätta de saker jag oroade mig för att på ett klart perspektiv. Här är vad jag har lärt mig:

1. Som födelsedag part Popsicle? Den som är laddade med socker och konstgjorda färgämnen? Jag får det. Vi vet alla hur viktig en sund och näringsrik kost är. Men om ditt barn har allergi, som en popsicle inte kommer att skada henne. Stick till 100 procent ekologisk juice dyker hemma om det är det beslut som du har gjort för din familj, men inser att detta är en ohälsosam popsicle inte kommer att påverka hennes liv fem år från och med nu—inte ens en liten bit.

2. Den natten när din 10-åring är ber dig att låta honom stanna upp och titta på resten av det stora spelet? Jag vet att du är orolig att han ska vara trött i skolan imorgon. Och han kommer nog vara. Kom bara ihåg att vi pratar om en 10-åring, inte en high school junior på väg ut för att ta den SATT. Spendera en dag att gäspa sig igenom skolan kommer inte göra någon skillnad fem år från och med nu.

3. Det skrämmande ögonblick då ditt barn ber dig att ta av sin utbildning hjul? Ja, olyckor händer. Och ibland lite saker oväntat förvandlas till stora saker, som när min man fick en flisa i fingret och 12 timmar senare, genomgick en akut operation för att stoppa en rasande infektion. Men, antar att vi pratar om den typiska skrapat knä, ditt barn kommer att vara något värre för slitage i fem år. Som skrapade knäet kommer att vara bortglömt.

Jag förespråkar inte att någon överge sina djupt rotade föräldraskap tro. Jag är verkligen inte föreslå att du kastar ut alla att ekologisk mat och fylla på med söta, salta snacks laddad med transfetter. Och jag behöver inte kolla med American Academy of Pediatrics om vikten av en god natts sömn på ett barns välbefinnande.

Vad jag föreslår är att du tar ett djupt andetag och låt dig slappna av lite. Jag säger att föräldraskap är inte detta bräckliga korthus som kommer att krascha ner på våra huvuden bara för att vi låta vår vakt en gång i ett tag. I själva verket, jag skulle tycka att det var både sorgligt och skrämmande att tänka att en Popsicle eller en sen natt kunde ångra för all kärlek och kraft vi lägger på att öka dessa barn som vi har välsignats med. Så nästa gång du står inför en av de "Ska jag eller ska jag inte" frågor, fråga dig själv: Kommer det att ärendet i fem år?

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar