6 Ord Som Har Ändrats På Det Sätt Jag Pratar Om Min Kropp

Det finns vissa fraser för att komma från munnen av våra babes som hindrar oss från döda i våra spår. Fraser som ...

"Uh oh ..."

"Håll käften!"

"Mamma, jag är ledsen, jag ..."

"Jag kan inte hålla det."

"Hoppsan!"

"Shhh ... hon kommer."

I slutet av förra veckan lade vi ett nytt till listan.

Jag är ledsen, snooze-knappen-dunka lättja. Min avsikt är alltid att träna på morgonen, men på grund av min tidigare nämnda tillstånd, jag har oftast klämma in på kvällarna, precis mellan fyllning middag i mitt ansikte och tvätta barnets rumpa.

På en till synes händelselös kväll, jag var i källaren, 10 minuter in på 80-Dag Besatthet s Booty Slipa när ungarna kom ner. JoJo, min äldsta, ställa upp en ninja hinderbana och tryckte hennes systrar att "Hoppa högre!" "Kör fortare!" och "Gör det så här!" De kör runt i sin sport bras (hand-me-downs från ett arbete väns dotter och deras senaste besatthet) och fnissade och förbränning av energi och strålar oskuld.

Efter ca 20 minuter, min mellersta dotter, Spik, som kom springande över, flämtande, och satte händerna på hennes höfter.

"Se hur mycket vikt jag förlorade", förklarade hon.

Jag satt mina vikter ner och snurrade runt, som drivs av den dystra allvar i uttalandet att spilla ut min 7-åriga läppar.

"Whoa! Jag menar, jag tycker att du ser riktigt stark", sade jag, att ta tag i desperat för en solid, barnpsykolog, som stöddes av återhämtning. "Och det är vad jag vill se."

Hon höjde ögonbrynen, tittade på hennes biceps, ryckte på axlarna och gick tillbaka till kursen, är nöjda med utbytet. Som gjorde att en av oss.

Med varje knäböj, varje benlyft som följde, jag kände mig som sjunker allt djupare och djupare in i ett sinkhole av skam. Jag avslutade min träning och gick upp för att berätta för min man att vi var stora, feta fel som inte kunde använda ord som "stor", "fett" eller "fel" längre.

"Vi måste sluta prata om sin vikt:" jag meddelade. Han knappt vänt om från den rätter. "Jag menar det. Spike bara berättade för mig att hon hade gått ner i vikt, och jag gillar det inte. Vi måste få ihop det. Bara saker om att vara stark, från och med nu. Ingen mer gnuggar våra magar, eller för att klaga på hur mycket vi åt, eller något av det." Han nickade i den behagliga sättet som han gör, när jag gör sådana djupa proklamationer från ingenstans.

Kroppsuppfattning är en kamp som avkunnats från kvinnor före oss, som lägger sina ägg i korgen av Jane Fonda, Viktväktarna, Smal Snabbt och Oprah. Kvinnor som har ärvt samma slag från den generation som kom före dem. En generation som sökt upplösning genom grapefrukt, bantningspiller och bälte massörer. Det är en konflikt som är lika gamla som mänskligheten – den episka slagsmål mellan fåfänga, hälsa och själv-acceptans.

När jag tänker tillbaka på min barndom, jag kan ömt minns min egen mors affinitet för jordnöts M&Ms På kvällen, efter middagen var rensat och barnen hade skingrats, som min mamma skulle sitta ner på golvet bredvid hennes säng och titta på L. A. Law med en påse av mångfärgade godis i knät och göra mig scratch henne tillbaka. På den tiden tänkte jag inte så mycket av hennes kväll ritual. Det var förtjusande och bara något hon gjorde, som dör hennes hår eller knäppa med fingrarna när hon dansade.

Men i mitt hus, när jag når upp i skåpet för min efter-middag behandla två bitar av 72% kakao choklad, jag ser mina döttrar att titta på. Ibland kommer de till och med säger: "Titta på socker, mamma." Och de är inte att säga att eftersom de är dömande tollar. De säger att eftersom jag har oavsiktligt lyckats få dem att göra det. Jag, tillsammans med en miljon former av media och blandade meddelanden, har bildat sina tankar och placeras fraser i deras sinnen av vocalizing min egen mat brister om och om igen, i samtal som jag trodde var godartad eller tillräckligt långt bort från lilla lättpåverkade öron.

Och nu, trots allt mitt bästa avsikter, den sak som jag alltid fruktat det är som händer. Det är hålls upp till mitt ansikte i form av en oskyldig liten uttalande: "Titta hur mycket jag har tappat."

Jag trodde jag var efter det att protokollet för att föra upp friska, samt justerat för flickor. Deras ansikten, det är alltid om närande våra kroppar, blir starkare, behandla oss väl. Men det har inte varit tillräckligt. De påhittade brister av våra mödrar och våra mödrars mödrar är att infiltrera min bedårande kycklingar och jag så desperat vill stoppa det.

Jag pratade om Spike ' s deklaration med en vän på jobbet och hon berättade att även hennes äldsta son, som är 6, har pratat om sin "mage" och jämföra sig till de andra små killar i hans klass. Han är 6!

Där gjorde det hela blir så skruvas upp?

Kanske tid har sneda saker, men jag minns inte oroa min kropp tills middle school, runt den tid den fruktade omklädningsrummet kom in i bilden och sjätte väghyvlar med C-koppar började förstöra allt. Jag hade en kort pixie frisyr över mina öron, tandställning, fräknar och bröstet platt som en Indiana majsfält. Det var då jag började jämföra mig själv. Vi minns alla när vi började att jämföra oss.

Samma vän berättade för mig om ett projekt hennes klass gjorde i första klass. De gjorde något med pumpor och den lärare som hade eleverna steg på en skala, först höll en pumpa, och då utan att det, för att få den vikt av squash. "Jag minns fortfarande låtsas vara sjuk så jag inte skulle behöva väga mig framför min klass," hon delade. "Och jag var inte ens så mycket större än de andra barnen."

Vi bär alla en del av ansvaret, antar jag. För min del, jag har varit kända för att gnugga min mat baby efter en måltid eller släppa ut en ångerfull stöna efter att ha gått för de andra cinnamon roll eller säger dumma skit som, "Åh, jag borde inte" när de erbjuds en bit av en fantastisk hemmagjord smördeg. Jag tror jag är att kunna motverka det genom skärmen för att ta tag inspirerande citat på Instagram som "Motion är en hyllning till vad din kropp kan göra. Inte ett straff för vad du har ätit." Jag tror att min uppfattning är avstängd.

Hur ska vi bryta den onda cirkeln? Hur gör vi för att övertyga nästa generation att så länge de använder sina kroppar och att behandla dem väl och de känner sig kompetenta i sina kroppar och att de känner sig hemma i sina kroppar, att de gör exakt vad de behöver göra? Hur ska vi få dem att känna sig stolta över och inte generad, motiverad och inte besegrade, informerade och inte passiv?

Att vårda sig själv är ett stort ansvar. Det består av en tusen beslut i en dag och, som någon kropp-guru kommer att berätta för dig, kroppen håller betyg. Det måste finnas en förskjutning bort från att ge vika för den kvävande komplexiteten av viktminskning buller och mot skönhet vård för denna dyrbara gåva vi har fått – denna fenomenala utrymme vi får upptar på den här planeten.

Jag säger inte att jag har den färdplan för att få oss dit. Men, tack vare sex små ord och spegeln bara ett barn kan hålla upp till dig, jag känner att jag vakna upp till hur brådskande frågan på våra barns fötter. Övergången måste börja någonstans. Låt oss lean i en positiv riktning.

ADVERT

Lägg till din kommentar