6 Sanningar Om Kroppen Bild Jag Fick Från Min Mamma

Det är lite mer fylld än en kvinnas förhållande till sin egen kropp. Vår hud, hår, tänder och ben ÄR ofta en källa till smärta, ånger, oro, även terror. (Tack och lov, Amy Schumer är att hjälpa oss att komma på rötterna av denna djupa och anrik skam.

Vi kan hålla skylla kultur (och jag), men vid slutet av dagen är allt vi har kvar är som vi är när vi är nakna. Det hjälper verkligen när våra mödrar ger oss ett försprång på gungfly av kroppen konstigheter vi kommer så småningom ansikte. Jag är den lyckliga mottagaren av en sådan start.

1. Alltid ha en sund rädsla för bakterier.

Jag lärde mig att spola på offentliga toaletter med min fot när mina ben var fortfarande för kort för att nå handtaget. Min mamma elegant modelleras konsten att öppna stall dörren med vävnad, trycka tvålpump med armbågen, löddrande en lång tid, och att vrida på och av ljuset med hennes knogar (som även går för hiss knappar). Jag är inte ofta sjuk, och jag kreditinstitut min mors hyper-hygien rutin för mitt tillstånd av fasta allmänna hälsa. (Du bör se denna dam svinga en flaska Windex.)

2. Ibland måste man ta sig igenom smärtan (och/eller tristess).

När jag var ca 5 min mor och jag hade en episk strid om användning av Inget Mer Trassel. Jag satte mig på det stängda toalett ignorans och klagar på att jag ville spela—varför gjorde jag måste sitta igenom ännu en kamning session efter att jag hade redan gett samtycke till bad att jag inte vill ta i första hand? Hon berättade för mig en mycket skrämmande berättelse om en blond prinsessa som vägrade att låta sin mamma kamma hennes hår. I slutet, prinsessan slutade skallig. Vederbörligen livrädd, jag har aldrig gjort en annan peep. Som en vuxen, jag är jävligt bra på att hantera lite nödvändiga obehag (bara att fråga damen som vaxer min bikini linje).

3. Vaginor inte behöver smeknamn.

I vårt hus fanns det ingen cutesy namn på kroppsdelar. Min vagina var bara det—även om jag inte kunde uttala det när jag först lärde sig att bilda ord på 9 månader gammal. När jag skulle gå till vänners hus och det var dags att kissa (ett annat ord som jag redan visste), andra mödrar som används ord som "lilla stjärna" och "fjolla plats," för att jag skulle komma hem mycket förvirrad. Min mamma i huvudsak berättat för mig att de mammor som var dumma—det behöver inte vara ett smeknamn för din armbåge, så varför skulle det vara en för ditt könsorgan? Snabbspolning framåt 40 år: jag är en sex författare som är mycket bekväm att prata om alla möjliga saker som är ganska pinsamt att den genomsnittliga Joe och/eller Jane.

4. Perioder är inget att skämmas för.

Runt 6 år, råkade jag på en tampong sitter på badrum fåfänga. När jag frågade vad detta märkliga objekt var min mor tog bort den från omslaget och fortsatte att lära mig om menstruation. Det var ett totalt no-skam zon, och min inledande lektion i human reproduction. När det var dags för mig att få min period om sju år senare, var jag nog minst freaked out av mina vänner. Vi hade alla Finns Du Gud? Det är Mig Margaret , men jag hade också min mamma är förnuftig, praktisk visdom. Det gjorde det inte nödvändigtvis att hjälpa till med kramp och migrän, men det hjälpte med de associerade men mycket onödig rädsla och avsky.

5. Mat är inte tänkt att vara rädd eller dyrkade—det är bara avsedd för att ge näring.

Jag inte kommer från en familj av perfekt svelte kvinnor. Min farmor var överviktiga, och på min mors sida, vi är alla nära till 5 feet, så att vi inte exakt modell material (jag är praktiskt taget en jätte på 5'3".) Det var en del att banta i mitt hus (det var ju trots allt 80-talet) men meddelandet för att vara tunn med alla nödvändiga medel inte var tillåtet enligt min mor: s tak. Otaliga vänner lidit av ätstörningar, men min moders budskap—om du känner dig ful/fet/unloveable, bara prata för mig, gav mig en riktigt hälsosam relation med min kropp, oavsett vad min vikt.

6. Skönhet är en energi som genljuder från inom.

Jag inser att detta är en inte helt rättvis, eftersom min mor var visserligen lite av en Judisk Grace Kelly. Kanske var det lätt för henne att ge lektioner om äkta skönhet eftersom hon var det härligt. Trots att hon var en bedövande (är fortfarande, 70) hon lärde mig att vara vacker är lika mycket om att vara snäll och utstrålar glädje som det är om att vara tillsammans. Åh, vi eftertraktade ganska saker och vi var regelbundna besökare till Bloomingdales. Men i dag vet jag att mitt humör dikterar den uppmärksamhet jag får på gatan—inte om att jag kom ihåg att sätta på läppstift.

ADVERT

Lägg till din kommentar