6 Saker Jag Vill Ha Min Helt Impopulär Middle School-Aged Dotter Att Veta

Högstadiet suger. Du kunde inte betala mig tillräckligt med pengar för att gå tillbaka. Som den förstfödde i min familj, att jag inte har ett äldre syskon att lära mig att vara "cool". Som ett resultat, var jag definitivt inte . Jag vill berätta för folk att jag kan ha haft världens längsta "pinsamma scenen" med min egensinniga befjädrade hår, hängslen (som faktiskt hade dem två gånger) och tvivelaktiga mode val. Jag kan skämta om det nu, men högstadiet var en svår tid, och jag ville desperat bli populära.

Min dotter är nu i hennes första år på högstadiet, och hon är redan hanterar det mer graciöst än vad jag gjorde. Som sagt, vi kommer ofta att stöta på några av hennes kamrater, när vi är ute, och jag frågar varför hon inte säga hej till dem. "Mamma, hon är en populär kid," hon kommer att reagera. Bara dessa få ord gör mig så arg och rippa öppna min gamla sår från en liknande tid i mitt liv.

Som en tween, min dotter kan inte alltid vara öppen för att prata om saker, men det finns några bitar av visdom mitt tidigare middle school själv skulle vilja dela med henne:

1. Låt inte någon säga till dig att de är bättre än du. Min erfarenhet är att de människor som talar om hur bra de är tenderar att vara de mest osäkra.

2. Att vara dig själv. Inte någonsin ändra på bara för att bli omtyckt av någon annan. En sann vän kommer att acceptera att du är ditt unika jag.

3. Att vara "populär" när man är ung betyder inte översätta till framgång senare i livet. I själva verket är barn som upplever vuxna saker för tidigt tenderar att bränna ut. Jag älskar att många av de "nördar" i middle school och high school har visat sig vara några av de mest framgångsrika människor jag vet.

4. Inte växa upp för fort. Det är ingen brådska att bära smink, raka benen, prova alkohol eller att ha din första kyss. Dessa är saker att se fram emot i livet, och jag kommer att vara här för dig när du är redo.

5. Håll huvudet högt och säga hej. Bekräfta dina vänner och kollegor lika när man ser dem. Det är fantastiskt vad ett leende kan göra för att bryta isen.

6. Omfamna din individualitet. Försök inte att passa in. Du satte här på jorden för ett syfte, och världen är en bättre plats med dig i det.

Mest av allt, vet att när din mamma, jag finns alltid här för dig. Det var inte din ålder så länge sedan jag kände att jag inte var vacker nog, spinkig nog, smart nog eller tillräckligt populär. Jag känner mig inte värdig. Låt mig säga dig: Du är fantastisk på alla sätt. Jag är otroligt stolt över dig varje ögonblick av varje dag, och du kommer att göra fantastiska saker i det här livet. Du kommer att lära dig att kämpa dina egna slag, blivit motståndskraftiga och hitta din egen styrka. Jag kommer att hjälpa dig längs vägen, och jag kommer alltid har din rygg. Stå högt, vara stolt och vet att det är ingen i hela vida världen som någonsin kommer att vara precis som du, och det är en underbar sak.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar