6 Saker jag Kunde Ha Uppfanns På 90-talet

Du kanske inte vet det, men jag ganska mycket uppfann all den fantastiska teknik du använder idag. Sann historia. Under 1990-talet, jag hade en massa fantastiska idéer, men det faktum att jag var en lat tonåring innebär att några andra killar, Steve Jobs, Col Needham, Matti Makkonen, Reed Hastings—få kredit. Jag är här för att berätta för dig, jag tänkte på det först.

1. FaceTime

FaceTime på 90-talet var när min granne och jag skulle se ut i vårt sovrum windows på varandra medan vi pratade i telefon. Om min bästa vän behövde råd om vad man ska ha för årsbok bilder, hon skulle ha för att beskriva hennes outfit val i detalj. Hon skulle fråga, " Ska jag ha den lila body med uppvikta knälånga jeansshorts och min beige choker eller pirat-t-shirt med axel utskärningar och min trånga platta stentvättade jeans med min black Sam & Libby balett lägenheter?" "Vet du vad som skulle vara bomb diggity?" Svarade jag. "Om våra telefoner hade video skärmar och vi kunde bara se varandra och våra outfits medan vi pratade om!"

2. Skicka sms

Här är en avskrift från en verklig konversation jag hade med min bästa vän i 11 klass.

Mig: Jag vill veta hur din datum gick, men min pappa har att gå upp klockan 4 på morgonen så att du inte kan ringa efter 9 p.m. Bara pip mig så fort du kommer hem.

BFF: Okej, kan inte jag få telefonsamtal att sen heller, så jag kommer att ringa numret för den inspelade filmen gånger och väntar på ditt samtal för att komma in på samtal väntar.

Mig: Ordet. Skulle det inte vara så mycket enklare om vi bara kunde skriva ord i våra ljudsignaler?

3. E-post

Kom ihåg att skriva din fem-sida Amerikansk Historia uppsats i ditt bibliotek datorsal? Du var tvungen att spara den på en diskett och sedan skriva ut den på sin matrisskrivare? Sedan, utan att misslyckas, skulle du av misstag rippa en av lakan medan riva av den perforerade kanter som otäcka kontinuerlig matning av papper och sedan skriva ut det hela ut igen på 5 cent per sida? Till min lärare, som jag sade, "Det skulle vara helt awesome om det fanns ett sätt att jag när jag slutade skriva på min rapport att det automatiskt skulle flytta från min dator till ditt hem."

4. IMDB

Hur många argument skulle detta ha löst som barn?

Mig: Den Nästa Karate Kid är den fjärde Karate Kid film.

Min bror: Nej, det är den tredje.

Mig: Nej! Det var en Karate Kid, Del III .

Min bror: Ja, Nästa Karate Kid är del fyra.

Mig: Håll käften! Nej, det är det inte. Det är del fyra! Jag kommer att ringa till video butiken och bevisa att du har fel, och då kommer jag att sammanställa en lista av alla filmer som någonsin filmats och alla aktörer i dessa filmer.

Min bror: Varför stanna där? Lägg till TV-program också.

Mig: Jag kommer!!

5. On-Demand Streaming Video Streaming

Långt innan "Netflix och Chill," vi gjorde det en Storsäljande Natt utom när alla kopior av 37 Grym Avsikter var checkat ut från boendet. "Allvarligt, varför kan vi inte bara trycka på en knapp på våra TV-fjärrkontrollen och bara titta på vad filmen vi vill ha på plats?! Jag behöver lite Ryan Phillippe, nu! Okej, låt oss bara titta på 54 igen."

6. iTunes

Mitt sista år i high school, vår Fashion Marketing class planerat en modevisning insamling. Efter veckor av överläggningarna om musik, vi hamnade på apropos "Supermodell" av RuPaul och "jag är För Sexig" med Rätt Sa Fred, bland andra låtar vars titlar fly mig 25 år senare. För att kunna använda dessa låtar, vi var tvungen att köpa hela album, eftersom tillgången på kassett singlar (eller "cassingles") var reserverad för nya låten släpper. Köpa skivor på $12.99 var verkligen åt i vår budget. "Dude, skivaffären ska bara låta oss välja låtar vi vill ha från varje album och sätta dem på ett mixtape för oss. De kan ta ut som $1 per låt eller något." Boom!

Jag var en teknik för prodigy, men visste inte det. Om jag hade trott att genomföra min söta 1990-talet idéer, skulle jag vara en zillionaire just nu. Sensmoralen i historien: Om du har en bra idé, att ta skit för att Shark Tank , stat.

ADVERT

Lägg till din kommentar