6 Saker Att Uppskatta Om Du Bara Har Söner

"Grattis!" familjemedlem, som ska förbli namnlös, hälsade på mig på min baby dusch. "Du har en flicka, eller hur?"

"Nej, faktiskt, vi fick reda på efter att min mamma skickade inbjudningar, ska vi ha en pojke!"

"Åh," hon nosade. "Jag är förlåt."

(Och detta var min första graviditet. Jag är säker på att min boy-hata relativt nått för henne att lukta salter, när hon hörde, två år senare, som min make och jag väntade en andra pojken.)

Jag tror att många mammor-för-alla-pojkar har hört en del variant av min släkting kommentar. Det sved då, och även nu, det gör mig lite upprörd. Ingen har varit lika tondöv som denna familjemedlem, men nästan 10 år efter min sista graviditet, som hon fortfarande frågar: "Är det du försöker för en tjej?"

Jag försöker för en tjej? Min yngsta son är 9 och en halv. Gör det titta som jag försöker för en tjej? Efter nästan ett decennium, skulle inte jag har mer att visa för det om min man och jag var verkligen försöker att ha en flicka ?

Det är sant att jag ibland vemodigt för döttrar som jag inte har, och vad-kan-ha-varit av det hela. Men det är, liksom, 1 procent av tiden. De övriga 99 procent av tiden jag är glad att tillhöra "Moms för Alla Pojkar" club. Med bara pojkar är awesome, och här är min topp sex anledningar varför:

1. Jag har aldrig bekymra dig om att vara den grövsta person i huset.

Det spelar ingen roll om jag lounge, unshowered, i min smutsiga kör kläder hela eftermiddagen. Jag har två tween pojkar (och en manlig hund och katt). Det är en tvättkorg full med strumpor som jag är rädd för att gå nära för att det luktar som ett bårhus. Jag har en gång hittat ett ruttet äpple kärnan i min yngre son skrivbordslåda. Vid varje givet ögonblick, någon, någonstans i vårt hus, är mer äcklig än vad jag är.

2. De kommer snart att kunna nå saker jag inte kan.

Som ett aggressivt kort lady (term lånad från ett avsnitt av Parks and Recreation ), Kom jag att det gäller att tidigt med det faktum att, förr snarare än senare, mina söner kommer att överträffa mig i höjd. Jag sörjde den möjligheten för alla ungefär två sekunder innan jag insåg att med hög(er) söner innebär ett slut för att använda en gammal köksstol som ett steg avföring. Snart ska jag aldrig ta en kör hoppa i mitten av en livsmedelsbutik gången bara att ta tag i den sista rutan av granola bars från baksidan av högsta hyllan. Och de övre grenarna på granen äntligen kommer att få dekorationer som de förtjänar.

3. Ingen i mitt hushåll brydde sig när Zayn kvar En Riktning.

I själva verket, jag är fortfarande inte säker på om mina pojkar medveten att Zayn kvar En Riktning. Eller att det var en person som heter Zayn i En Riktning.

4. Jag har aldrig haft att stå i en tre-timmars linje för att möta en Disney-prinsessa.

Jag menar, jag skulle nog göra det om mina barn ville verkligen, men det gör de inte. De såg Frysta att de även velat det, men när vi gick på Disney World en månad senare, de ville verkligen inte vilja möta någon av prinsessorna. Och det är bra med mig. Om jag var tvungen att spendera tre timmar står i kö för att träffa Anna och Elsa, jag skulle vara tyst sjuder och tänka på hur många gånger jag kunde ha ridit Space Mountain under de tre timmar.

5. Jag är utsatt för saker som jag aldrig skulle ha tagit en ränta på mina egna.

Min 11-åriga är en bil entusiast och är ett stort fan av bra design (han älskar Apple-produkter). Och även om min farfar ägde en gång en BMW 2002, jag aldrig skulle ha uppskattat att bilens skönhet om min son inte hade påpekat det för mig. Nu har jag prenumerera på ett par Instagram-flöden som har BMW: s ikoniska klassiker. Jag inte helt få bilen besatthet, men det ger mig ett nytt sätt att få kontakt med mina söner. Det inspirerade också ett nytt mål: att en dag själv—eller åtminstone drive—en klassisk BMW.

6. Vi tycker att samma saker är roliga.

Det faktum att min humor ligger någonstans mellan det att en 12-årig pojke och rännan får mig att den perfekta personen för att höja pojkar. Limning sker över gamla SNL skisser om "kärlek toaletter," och sticker objekt i platser objekt bör aldrig placeras. Alla löjliga, och ibland vulgär, podcasts jag lyssnar på ( U Talkin' U2 till Mig? ) har förberett mig för livet med tonårspojkar. Det kommer att bli en hel del eye-rullande. Och en hel del skratt.

I ett parallellt universum finns det en version av mig att höja döttrar och skriva en berättelse om varför vara mamma till tjejer är så cool. Som alternativ version av mig får nog åtta timmars sömn per natt, och har ett live-i cook. De som bor i mig detta universum har en tvättkorg full med stinkande strumpor, en Instagram-feed är full av vackra bilar, och en fis skämt redo. Och hon älskar varje minut av det.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar