6 Anledningar till att jag är Glad att jag Har Barn (på Riktigt)

"Middagen är klar," jag skrika, plunking ner i ett ångande, hemmagjord lasagne i mitten av bordet i köket. En minut går. Sedan en annan. Jag behöver inte ens höra fotsteg i trappan eller i korridoren. Jag vänta en halv minut mer innan du skriker på dem igen.

"Du grabbar! Middag!" En minut eller två senare kommer de spretande i stöta i varandra, skrapa tillbaka sina stolar.

"Jag vill inte att lasagne," säger en, krama håret i näsan.

"Är detta spenat? Jag är trött på spenat," säger en annan med förakt.

"Jag vill ha choklad!" den lilla hollers.

Jag rullar mina ögon och släppte ut en dramatisk suck. Det är när min äldsta flicka säger "Mamma, varför gjorde du oss ändå? Jag menar, vi är högt och irriterande, vi klagar och vi är dyra. Åh, och vi slåss, vill, hela tiden."

Hon lämnade ut den del där jag aldrig kan få för att kissa, äta eller klä ensam, kör oändliga carpools, göra oändlig skolan luncher och är skyldig att känna till svaret på frågor som "Varför är bajs brun men ibland också färg för jordnötssmör?"

"Så varför vill du ha barn?", frågar hon igen.

Jag flashback till min 30-åriga, bara deltar själv. Yr i kärlek, min man och jag har aldrig riktigt pratat om att ha barn eller hur många eller när. Det är inte att jag inte vill ha barn, det är bara det att jag aldrig gav mycket eftertanke. För mig, moderskap inte var något att fundera över eller tänka, det var helt enkelt det som kom därefter. Nio månader efter vår bröllopsresa jag var gravid.

Tolv år senare, har jag fortfarande inte riktigt kan berätta för dig varför Jag fick barn, men jag kan säga att jag är glad att jag gör. I motsats till rationellt tänkande, de små flisor av fantastiska uppväger den rikliga skit inneboende i föräldraskap erfarenhet. Här är fördelen med att ha barn:

Ren Glädje

Så mycket som mina tre flickor har ett sätt att driva mig till mina gränser, de har också ett sätt att svullnad mitt hjärta på ett sätt som ingen annan kan. Det kan hända när som helst, var som helst: när min äldsta sjunger i sin första solo skäl, hennes underbara röst skyhöga. När min förskolebarn visar mig bokstaven "L" hon är så noga dras. När min 10-åriga kastar henne gangly kroppen på mig och säger, "jag älskar dig, Mamma!" bara för att. Vågor av lycka som kommer som jag bevittna utspelar sig i sina liv i denna värld är obeskrivlig.

Att Vara Närvarande

Min 3-åriga handlar om nu. Hon är inte orolig för vad som hände igår och har bara en vag känsla om vad som kommer upp i morgon. Och gissa vad? Hon är ganska nöjd. Jag tycker att när jag tar en time out från vad jag gör eller planerar eller otålig om och få ner på golvet med henne för att bygga en hundkoja av skum block, jag är glad för. Att vara i stunden, även kortfattat, är en gåva.

De Facto Ledarskap

Jag är ansvarig för säkerhet, hälsa och allmänt välbefinnande i tre växande människor. Jag är den go-to guru för flådda knän, vänskap råd och finger stickning stöd. Jag avgöra bedtimes och måltider. Jag är som krävs för att göra både på lång sikt och delad andra beslut flera gånger dagligen. Denna typ av ledarskap tar förtroende, och moderskap har gett det till mig i spader.

Misstag Händer

Som en pre-kid perfektionist, jag lärde mig den hårda vägen att det finns inget sådant som misstag utan föräldraskap. Känslorna kommer att vara förlorade, bedtimes kommer att ignoreras, kommer det att finnas flingor till middag och Mamma kommer att glömma lördagens fotbollsmatch. Om du inte är Mary Poppins (och hon var barnflicka), föräldraskap handlar om trial and error och lärande som vi går.

Tacksamhet

Medan jag fortfarande tacksam för stora saker—min hälsa, tak över huvudet, mat på min tallrik—med barn har gjort mig mer djupt tacksam för det vardagliga: när barnet feber pauser, när regnet äntligen slutar så vi kan spela utanför, när de äldre flickorna arbeta tillsammans utan kämpar för att bygga en Lego Eiffeltornet, när min 3-åring visar mig de första knopparna på plommon träd.

Comic Relief

Barn är roliga. I bilen häromdagen, den lilla var gnälla om att vara hungrig. "Sorry, grabben", sa jag. "Att jag inte har några snacks så du bara kommer att ha att göra tills vi är hemma." Det är då min i mitten sa, "Ja, mamma är inte behandlar dig. Varit där, tog upp det." Det finns inget som ett gott skratt för att distrahera dig från dag till dag slit av föräldraskap.

Tro mig, det finns dagar när mina barn får mig att undra vad livet skulle vara utan dem. Jag vet inte komma väldigt långt med att fantasy, men eftersom det oftast ett barn som tigger mig för en fika, berättade en berättelse eller slängde sina armar runt min hals—bara för att.

ADVERT

Lägg till din kommentar