6 Anledningar Till Att Jag Ropa På Min Man

Jag som används för att snygga till mig själv en ganska fantastisk fru. Som nygift, jag gjorde mitt äktenskap högsta prioritet varje dag . Jag var allt om de små gester—att plocka upp min mans favorit IPA på min väg hem från jobbet, spontana tillbaka gnuggar, lämna över fjärrkontrollen när hans favorit fotbollslag spelade även om det innebar saknas Det Möhippa .

Folk har berättat för mig att saker skulle förändras när vi hade en baby. I teorin, jag visste att de hade rätt, men det var så svårt att föreställa mig att sätta någon före min make. Han var mitt nummer-en kille.

Sedan, två år in i vårt äktenskap, vi hade en pojke.

Jag ska ge dig en gissning vem som har tagit den-en slot. Och tyvärr, när du får stötte till nummer två som min man gjorde det, du tenderar att få skrek på en hel del. Men innan du går och skapa ett Verbalt Misshandlade Män av Nya Mammor stödgrupp för honom, eller erbjuder honom soffan, jag behöver dig för att förstå något. Ja, det suger att jag skrika på honom på en nästan daglig basis. Men det är också riktigt, riktigt suger att vara den som gör alla skriker.

Den tidigare fantastisk fru jag en gång var, den som knappast skrek för livet pre-baby inte har verkligen mycket att skrika om, har förvandlats till en stark-raving psykopat som skriker på sin man tills hon förlorar sin röst (och hennes förnuft).

Så här är de sex främsta anledningarna till att jag ropa på min man:

1. Jag kan inte skrika på barnet.

Jag skulle säga att ca 90% procent av tiden när jag skrek på min man, det har att göra med barnet. Om du är ett monster, du kan inte skrika och skrika på en söt, oskyldig liten bebis för många olägenheter som de har orsakat dig hela dagen. Så jag valde att ropa på min man eftersom det uppenbarligen är hans hälften av barnets DNA som är att skylla för vad det är jag skriker om.

Barnet vaknade upp varje timme på timme i natt för absolut ingen anledning .

Barnet spotta upp (chunky typ) på mig när jag redan var klädd för arbetet och använder sen som vanligt.

Barnet skrek på mig hela dagen, och eftersom jag inte är ett monster, jag kunde inte skrika tillbaka.

2. Jag kan inte skrika på min chef/medarbetare.

Jag anser mig extremt tur så långt som jobb att gå. Jag faktiskt gillar verkligen mitt jobb som skribent och redaktör för en stor bank. Mina skäl till att jag gillar mitt jobb har nästan ingenting att göra med jobbet och allt som har att göra med människor. Jag arbetar med ett team av människor som jag har kommit för att tillbe. De är vänliga, flexibla och tror på balans mellan arbete och fritid.

Det är inte att säga att dessa människor inte ibland pissa mig eller komma under min hud. När du spendera 40 timmar i veckan med samma människor, människor du se mer än sin egen familj, som är bunden till händer. När den gör det, jag ropa på min man. Verkar logiskt, eller hur?

3. Jag har inte ätit på hela dagen.

Jag är den som lever, andas definition av "hangry." Min man är van vid detta när han upptäckte väldigt tidigt i vårt förhållande att jag, när jag meddela att jag är hungrig, han har en 15-minuters fönster (ibland mindre) för att mata mig innan jag blir gnällig, grinig och oacceptabelt att vara runt.

Lägg nu till att ansvaret för att ta hand om en baby. Jag brukar vara så bekymrad med att mata våra barn, eftersom hans enda näringskälla kommer från min kropp att jag glömmer att äta själv. Jag kan inte säga hur många gånger jag har tittat på klockan för att se att det är 4 p.m., och jag har inte ätit något ännu, utom kanske en handfull av Vete Tunnar och några klunkar av iskaffe.

Gud hjälp min man om han kommer hem från arbetet utan ett mellanmål i hand.

4. Jag har inte sovit på flera dagar. Gör som månader.

Det finns en anledning till sömnbrist används som en form av tortyr på fångar i krig. I mina barns tidiga dagar, jag har sovit så lite att jag kände mig som en fånge i mitt eget hem. Jag bokstavligen var så trött att jag inte kände mig trygg att köra bil. Och låt mig säga dig, att vara instängd och samtidigt känna sig som en trött hög med skräp (som förmodligen inte har duschat på ett par dagar heller) kommer att göra ett nummer på ditt humör och ditt äktenskap.

För en solid tre månader, min man och jag levde sida vid sida i ett dis av betyg-att hålla utmattning. När det kom till vem som skulle vakna upp med baby, jag använde frasen "Det är din turn" fler gånger än jag kan räkna. Om han tvekade eller motverkas med en svag, "Nej, jag tror att det är din tur" att jag inte bara skrika— Jag förlorade mitt sinne.

Även om jag knappt kunde bilda fullständiga meningar, jag lyckades ändå sling obsceniteter på min groggy, förvirrad man på 3 i morgon, eftersom om barnet inte sover, och jag var inte sover, inte heller var han. Misery loves company, och inte få en hel natts sömn för ett halvår är elände när den är som bäst.

5. Jag ville inte gå ut och springa.

Jag visste inte riktigt inse hur mycket av min identitet var bunden till att vara en löpare tills jag hade inte längre tid att köra. Innan vi hade ett barn, min man var mycket i samklang av det faktum att jag blev mopey och något ledsen om jag gick för många dagar utan löpning. Att veta att allt jag behövde för att öka mitt humör var att gå för en snabb kör, han skulle lätt föreslå det och även erbjuda sig att gå med mig. Efter ett gäng huffing och pustande och förhala, jag skulle så småningom kasta på min kör sneakers och 30 minuter senare, som magi, alla var rätt i världen igen.

Nu när jag har en bebis som förbrukar varje millisekund av min "fritid", det har varit så mycket svårare att gå ut och springa. Varför? Se Skrifterna 1, 3 och 4 ovan.

Träning? Ain ' t no new mamma fick tid för det.

6. Han förlåter mig.

Äktenskapet är svårt, och äktenskapet med en nyfödd är ganska mycket hårdast. Det kräver en väldig massa grus och nåd. Det kräver också förlåtelse i drivor. Jag vet inte varför, men även efter alla skriker och argumenten, och det är-din-turn-nr-det-är-definitivt-din-svängar, min man förlåter mig. Varje gång.

Jag vet att detta kommer att passera. Jag vet att vårt äktenskap kommer förmodligen aldrig att testas mer än med kamp och justeringar för att lägga till en ny medlem till vårt en gång lycklig familj i två (nåja, tre om man räknar hund—och du bör definitivt räkna hund). Det är inte så att vi är inte glada över det. När jag inte skriker och våra barn är att få vara hans bedårande själv, vi är nog gladare än vi någonsin visste att vi skulle kunna vara. Det är bara en annan typ glada.

Det är den typen av glad som bara kan krypa upp på dig när du är lata på din king size-säng på en Söndag morgon med din man, barn och hund—alla typer av liggande över varandra eftersom söndagar är till för att kura ihop sig. Du känner en djup värk i kinderna och inser att det beror på att du har ett leende så hårt för så länge.

Se, kan du sluta skrika på din make 10 minuter senare. Men innan du går och låta det förstöra hela din Söndag och innan du börjar att känna sig som en utmanare till Världens Sämsta Fru, se Nr 6. Alltid Nr 6.

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar