6 Kärnfulla Föräldrarnas Svar På Tal Använde Min Mor (Och Nu Gör Jag Också)

Som barn, mina syskon och jag gnällde. (Vissa av oss gör det fortfarande.) Vi cajoled. Vi stampade fötterna på tillfälle, och fick lite lippy med vår mamma på andra. Så vad gör en trött, överarbetad ensamstående mamma säga till henne fräknig kull när hon är i behov av att kontrollera de små människor med en laser-effektiv varning?

Ungefär samma sak säger jag till mina döttrar, visar det sig. Eftersom jag ofta höra hennes röst komma ut ur min mun.

1. "Jag ska räkna till tre..."

När min bror, syster och jag började gräla högljutt över en leksak eller brädspel, eller av misstag-om-syftet ignorerade hennes enträgna uppmaningar att komma in efter solnedgången, skulle vi, som ett urverk, höra nedräkning som signalerade undergång för alla dumma nog att inte lyssna sin varning: " En! ... två!" Vi fick aldrig till "tre", alltför rädd för att ta reda på vad som kan hända. Nu, när mina flickor på samma sätt testa mig, och jag har till och med gått så långt som att holler "Två-och-en-halv! ... Två och tre fjärdedelar!" Jag tänker: "Oh, crap. Vad ska jag " göra om de låter mig få det?" Lyckligtvis, detta har inte hänt ännu.

2. "Vem sa du att livet var rättvist?"

På en särskilt rolig episod av mina favoritprogram, Louie komikern Louis CK, spelar en påhittad version av sig själv, berättar en av hans låtsas döttrar, nej, livet är inte rättvist, att hon aldrig kommer att få exakt samma sak som hennes syster, och att förr hon lär sig och accepterar detta faktum, desto bättre hon ska klara. Jag ville till e-post hans fan-site och fråga honom om han hade stulit detta script från min mamma, ord för ord.

3. "Är dina ben brutna?"

Ibland kan ett barn känns slö. Detta är särskilt sant när sagda barn uppmanas att: a) ställ in bordet innan middagen, b) köra in och tar tag i min handväska, skulle du? c) gå ut med hunden, eller d) tydliga smutsiga tallrikar när måltiden är klar. När en fördröjd reaktion oundvikligen inträffade redan på 1970-och 80-talet), detta var min mamma som gold standard. Som kommer att tänka på det, låter vagt som en gangster ' s förtäckta hot om exakt vad som väntar om vi inte får rabatt på våra rumpor och liv denna minut .

4. "Detta är inte en demokrati. Detta är en diktatur."

Det finns inga röster. Det är inte lika representation. Det blir ingen ytterligare diskussion, tack. Mussolini regler här, och vad hon säger går.

5. "Gör inte mig få trä sked."

För att vara rättvis, samtidigt som min mor sade att detta ofta, och till och med vinkade ett bageri plastsked på oss som ett vapen Betty Crocker själv kan utöva min kunskap ingen av oss barn någonsin känt dess stickande vrede på vår bottnar. Vi hade dock tänk vad dess stickande vrede känns kanske som om vår bottnar, och detta var tillräckligt för att stävja vår missriktade sätt. Jag har tappat denna från min repertoar, som ersätter det med lika effektiv "inte få mig att ta bort enheten." Eftersom vi mammor vet vad som verkligen gör ont.

6. "Vad betyder ordet" nej " betyder för dig?"

Nej betyder nej. Variationer på detta tema, inklusive " Exakt vad ordet " nej " är det ni inte förstår? "finns tydliga gränser under min barndom. De hade också lärt mig att känna igen och uppskatta drypande sarkasm, en egenskap som jag upptäcker att jag redan har, lyckligtvis eller inte, vidare till mina två döttrar.

(Sniff. Det är en full cirkel nu.)

ADVERT

Dela med vänner
Tidigare artikel
Nästa artikel

Lägg till din kommentar